Lån utan ränta - räntefritt och utan avgift

lån utan ränta

Lån utan ränta är en tillfällig lösning på lån då de flesta banker och långivare endast tillåter dig att låna pengar utan ränta första gången. Det är förstås en lösning för enstaka tillfällen om du vill låna pengar en månad helt räntefritt.
Det finns också undantag gällande långivare som lånar ut pengar utan ränta och andra avgifter i 14 dagar vid varje lånetillfälle hur många gånger du vill.
 

Räntefria lån trots betalningsanmärkning
Räntefria lån trots betalningsanmärkning

Loanstep helt avgiftsfria lån i 2 veckor!
Hos Loanstep får 100 % avgiftsfria lån om du återbetalar hela summan inom 14 dagar.

Om du inte återbetalar inom 14 dagar, kommer det istället att bli en högkostnadskredit.

Lån utan ränta till alla som blir godkända.

Pengarna på ditt konto samma dag om du ansöker och blir godkänd före kl. 12.00.

Det enda lånet där du kan låna pengar gratis utan avgifter och ränta flera gånger, inte bara första gången du lånar.

Räntefritt lån utan uc kontroll!

Låna 20000 kronor utan ränta
Låna 20000 kronor utan ränta

Lumify lånar ut pengar utan ränta i en hel månad om du är ny kund hos dem.

Du betalar 395 kronor i uppläggningsavgift, vilket i praktiken innebär att du återbetalar 20395 kronor om du lånar 20000 kr och betalar tillbaka inom 30 dagar.

Med flexibla återbetalningsvillkor kan du själv styra hur mycket du vill betala av på krediten varje månad.

Låg åldersgräns och snabb ansökningsprocess gör Lumify till ett bra alternativ.

Räntefritt 30 dagar och lån utan uc kontroll!
 

Skillnaden på helt avgiftsfritt och räntefritt

Ett lån som är helt avgiftsfritt har inga uppläggningsavgifter, fakturavgifter eller andra dolda kostnader. Om lånet dessutom är räntefritt betyder det i praktiken att du kan låna pengar helt gratis även om det inte är det korrekta sättet att uttrycka det på.
Lån där du kan låna räntefritt kan mycket väl innebära andra avgifter såsom en uppläggningsavgift men beroende på lånebelopp kan det ändå betraktas som väldigt förmånligt.

För att betraktas som utan effektiv ränta, kan lånet inte ha några som helst avgifter medan det kanske har 0% i nominell ränta de första 30 dagarna.

Det allra bästa lånet som är helt kostnadsfritt utan ränta och andra avgifter är tveklöst Loanstep, eftersom du kan låna flera gånger utan ränta och avgifter, medan övriga lån riktar sig till nya kunder som aldrig har lånat hos dem förut. Hos Loanstep kan du alltså låna pengar gratis flera gånger om så länge du återbetalat ditt förra lån.

Att låna pengar helt kostnadsfritt utan avgifter och ränta, ska med andra ord alltid innebära att du enbart behöver betala tillbaka det belopp du faktiskt fick låna. I praktiken innebär det att om du lånat och fått 5000 kr utbetalt till ditt konto, ska du enbart behöva betala tillbaka just 5000 kr.

Om det tillkommer någon avgift kan lånet fortfarande vara räntefritt men det är inte helt kostnadsfritt ändå.

Hur är det möjligt att låna pengar utan ränta

Det kan vara en total överraskning för många, att det faktiskt går att låna pengar helt utan några som helst kostnader för ränta och andra avgifter. Många skulle nog direkt säga att det inte är möjligt att få låna pengar helt kostnadsfritt utan några avgifter och inte heller betala någon ränta på lånet. Om du tillhörde en av dem som trodde att det var en omöjlighet, blir du troligtvis glatt överraskad av det faktum att det är fullt möjligt.

Nu kanske du frågar dig om det finns någon hake med den här typen av kostnadsfria och räntefria lån. Svaret på den frågan är egentligen nej eftersom du i samband med ansökan tydlig kan se vilka eventuella tillkommande avgifter som kreditföretaget har.

Affärsidén bakom räntefria lån handlar istället om att bygga relation med nya kunder. Genom att ge kostnadsfria lån kommer du förmodligen att vara väldigt nöjd med det här företaget och då kanske du kommer tillbaka flera gånger för att låna pengar. Självklart sysslar de här företagen inte med någon sorts allmän välgörenhet utan det finns även andra tankar med deras erbjudanden. De hoppas naturligtvis på att du ska bli en återkommande kund som slutligen tar ett lån som faktiskt ger dem ränteinkomster men det är du inte tvungen att göra om du inte vill.
 

Låna räntefritt på andra sätt

En metod som många inte tänker på är att skaffa ett traditionellt kreditkort utan avgifter. Den här typen av krediter bygger på samma princip som den affärsidé vi beskrivit här ovanför.

Att ansöka om och använda ett kreditkort där du inte betalar ränta förrän efter upp till 8 veckor, är också kostnadsfritt så länge kreditkortet inte har någon årsavgift. Även om kreditkortet har en årsavgift så brukar det handla om några hundralappar per år bara, vilket kan betraktas som en billig lösning för att gång efter gång låna pengar utan ränta så länge du återbetalar hela krediten varje gång räkningen kommer.
 

Kostnadsfria lån med lång återbetalningstid

När du söker efter gratis lån, är den längsta återbetalningstiden för gratis lån 30 dagar. Behöver du låna pengar gratis med lång återbetalningstid och 30 dagar inte räcker till, måste vi göra dig besviken. Det är inte möjligt att låna pengar gratis på längre tid än 30 dagar om du inte ansöker om ett kreditkort.

Det finns dock lån som har lång återbetalningstid och där du kan låna pengar billigt men inte helt gratis. Olika former av årslån, kan hjälpa dig att hålla månadskostnaden för ditt lån nere på rimliga nivåer. Även om du tar ett lån med lång återbetalningstid, i syfte att hålla nere månadsbeloppet, har du rätt att förtidsinlösa det, när din ekonomi blivit bättre. Om du tar ett lån med låg effektiv årsränta kan du komma undan riktigt billigt om du återbetalar det tidigare än den ursprungliga avbetalningsplanen.
 

Räntefria lån utan uc kontroll

Det ligger i sakens natur att så här små lån helst ska vara lån utan uc kontroll, så att din kreditvärdighet inte skadas på grund av det här mycket tillfälliga lånet.

Mindre lån med kort återbetalningstid ska du alltid försöka söka utan att det görs någon kreditupplysning genom just UC (Upplysningscentralen). Det är inte värt att riskera låg kreditvärdighet för ett så litet lån som de lån vi pratar om i de här sammanhangen.
 

Behöver du ett större lån och är beredd att betala ränta?

Behöver du ansöka om ett större lån med bra låg ränta och längre återbetalningstid är privatlån utan säkerhet ett alternativ. Tänk på vad vi tidigare nämnt att ett lån med låg årsränta kan bli riktigt billigt och helt jämförbart med ett räntefritt lån om du planerar din återbetalningstakt klokt. Ett lån med exempelvis 5% i årsränta blir inte heller särskilt kostsamt om du betalar tillbaka det inom låt oss säga några månader.

För att samla ihop gamla lån och krediter finns det inga bra alternativ som är helt räntefria. Det är egentligen inte så konstigt eftersom skuldfinansiering och skuldfinansieringslån, ofta handlar om stora lånebelopp under många års tid. Självklart måste kreditföretaget eller banken tjäna pengar på att låna ut stora summor pengar i flera år.
 

Svårigheter att få kostnadsfria lån med låg kreditvärdighet

Om 14-30 dagars räntefria lån är för kort återbetalningstid för dig eller om du sökt men inte blivit godkänd för de kostnadsfria lån som erbjuds kan du mycket väl finnas andra fullt godtagbara alternativa lösningar. Det är egentligen din betalningsförmåga som avgör vilket lån som kan vara ett bra alternativ till de räntefria lånen.

Om du behöver pengar snabbt och har låg eller dålig kreditvärdighet, finns ändå en mängd olika snabblån att välja mellan. Det är långt ifrån alla sådana lån som faller inom ramen för så kallade högkostnadskrediter. Det finns prisvärda alternativ med rimliga räntenivåer även inom den kategorin av lån. Du kan läsa mer om olika alternativa lösningar också om du vill låna utan uc kontroll och med betalningsanmärkning. Det man behöver ha i åtanke är att ju bättre kreditvärdighet en person har, desto lägre ränta blir den personen i normala fall erbjuden. Ha därför inte för höga förväntningar på att hitta de där superbilliga lösningarna om du har låg scoring.
 

Sidan uppdaterades senast 2020-02-08.