SMS-lån utan uc kontroll få svar direkt

Smslån utan UC Smslån utan UC

Nya SMS-lån utan UC kontroll är inte så vanligt längre. Numera är det nya aktörer inom kontokrediter online som tycks dominera bland olika snabblånelösningar. Oavsett om du behöver ett litet eller stort smslån utan UC så kan ett kreditkonto faktiskt vara ett alternativ värt att överväga.
Smslån med kort eller lång återbetalningstid, här finns alla typer av enkla lån för den som fått oväntade utgifter och behöver låna pengar snabbt. Du behöver egentligen inte fundera på om ett smslån med svar direkt, skiljer sig från andra snabblån eftersom det enbart handlar om olika begrepp. I praktiken är smslån och snabblån samma sak men med smslån menar man ofta att det handlar om mindre lånesummor, vilket också kan tolkas på olika sätt.

Här finns alla smslån där långivaren själv kategoriserar sina lån som just smslån även om de faller inom kategorin snabblån rent generellt. Lånen är sorterade efter populäritet med de mest populära smslånen först. Många SMS-lån med direktutbetalningar till flera olika banker. Du kan med fördel välja att söka bland alla lån där du kan ansöka om att låna pengar utan uc kontroll.

De de lån som presenteras här högkostnadskrediter. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Hittade du inte ett passande smslån här? Leta vidare bland alla snabblån eller lån utan uc kontroll. Letar du efter fler lån som accepterar dig som låntagare trots betalningsanmärkning, finns lån med betalningsanmärkning.

Vanliga frågor och svar om SMS-lån (FAQ)

När smslånen förs kom till Sverige under 90-talet karaktäriserades de dels av att du kunde ansöka om dem via sms och att de i princip alltid väldigt kortfristiga lån med löptider på 1-3 månader. Dessutom var de omotiverat dyra i ränta och avgifter, även om vem som helst kan förstå att företagen som lånar ut pengar också måste tjäna pengar på sin affärsidé. Den här gamla sortens smslån finns nästan inte längre.

Det närmsta man kommer den gamla sortens lån inom den här kategorin är att man kan göra nya uttag på ett befintligt snabblån eller en kontokredit online, genom att skicka ett sms till sin långivare.
Många smslån-företag har sedan länge övergivit sms-lån som modell. En ny lagstiftning som trädde i kraft under 2018 ska förhindra ockerräntor för lån och därför blir det inte lika lönsamt för kreditföretagen att tillhandahålla den här sortens mycket korta lån.

Ändå finns det fortfarande smslån i Sverige och kanske beror det på att begreppet är så etablerat som vissa låneföretag fortfarande använder sig av det om sina snabblån.
I den nya lagstiftningen tillkom också kravet att lån med hög ränta ska marknadsföras som högkostnadskrediter. Till saken hör att många av de krediter som fortfarande faller inom beteckningen smslån är just högkostnadskrediter. Bara själva ordet högkostnadskredit skrämmer bort många konsumenter medan det för andra kanske är den enda och sista möjligheten att över huvud taget få ett lån.

Numera finns det med andra ord knappt någon skillnad mellan de som fortfarande kallar sig för smslån och andra snabblån. De har gemensamt att det går att söka dem online från dator, surfplatta eller smartphone, därför att själva SMS:et som sådant, spelat ut sin roll.
 

SMS-lån enligt Wikipedia

"SMS-lån eller snabblån är en typ av kredit där låntagaren snabbt kan låna mindre summor, vanligen med hjälp av ett mobiltelefonabonnemang och SMS-kommunikation med kreditföretaget. Det förekommer att beteckningen "SMS-lån" något oegentligt tillämpas även i de fall då kreditföretagets webbplats snarare än ett SMS utnyttjas. Låneformen kännetecknas av att låntagaren snabbt kan få det lånade beloppet, att kredittiden är kort samt att det rör sig om en hög total lånekostnad."

Källa: Wikipedia.
 

Sms lån utan uc Sms lån utan uc

Nej, numera ska det knappt existera lån där långivaren inte inhämtar någon kreditupplysning. Däremot är det vanligt att folk förväxlar kreditupplysning med det som lite slarvigt brukar kallas för UC-kontroll.

Självklart kan du ta SMS-lån utan UC kontroll! En av de många fördelarna med att låna pengar på nätet är att du kan välja bort lån som använder UC om du vill.
Man skall till att börja med, komma ihåg att göra skillnad på kreditupplysning och UC. UC är det som många faktiskt förknippar med kreditupplysning men faktum är att UC AB (Upplysningscentralen AB) är en koncern som ägs till största del av fyra storbanker Nordea, SEB, Handelsbanken samt Swedbank. De utför kreditupplysningar på såväl företag som privatpersoner. Så en kreditupplysning kan med andra ord göras hos andra bolag än hos just UC. Andra vanliga exempel på kreditprövningsföretag är Creditsafe, Bisnode och Soliditet.

Det finns några viktiga saker som är bra att känna till om UC. UC grundar sig helt och hållet på en så kallad kreditscoring, vilken består av en mängd olika komponenter så som inkomst, lån och övriga kredit bland annat. En förfrågan hos UC ligger kvar och räknas in i kreditscoringen i 1 år. Så om man ansöker om flertalet krediter eller lån kan man dra på sig ett antal förfrågningar under ett år. Vilket leder till en försämrad kreditscoring, vilket i sin tur gör det nästan omöjligt att få tex ett större banklån. Börjar man få många förfrågningar på sitt konto och  ska söka ett större eller mindre lån så rekommenderar vi att man ansöker om ett lån hos någon av aktörerna som använder sig av något annat bolag än UC.

Ansöker du om lån hos en låneförmedlare görs endast en kreditupplysning hos UC - vilket är en fördel om du vet att du redan har UC förfrågningar. Långivare till mindre lån, även till vardags kallade snabblån och så kallade smslån gör oftast inte kontroll hos UC, utan använder sig av andra kreditupplysningsföretag.

Förfrågningar hos kreditprövningsföretag är såsom Creditsafe, Bisnode och Soliditet, syns inte för andra långivare och det kommer därför inte att påverka dina möjligheter att få fler lån eller större lån vid andra tillfällen.

Är du ändå beredd att låta en långivare ta en UC kontroll, är det ofta mer förmånligt att ansökan om lån hos en långivare även beviljar lån på större belopp, detta oavsett hur stort belopp du har tänkt att ansöka om. Några långivare lämpar sig extra bra för dig som vill ansöka om skuldfinansieringslån.

 

Det är fullt möjligt att söka och få smslån trots betalningsanmärkningar. Många anser att man ska försöka undvika att låna pengar om man har betalningsanmärkning men det anser vi är att dra allt för snabba slutsatser. Även personer med betalningsanmärkning kan vara i behov av att låna pengar och eftersom betalningsanmärkningar ligger kvar länge, kan man ha helt andra förutsättningar idag än när betalningsanmärkningen uppstod.

Kreditupplysningsföretag har register med ekonomisk information om personer och företag. Där registreras bland annat identitetsuppgifter, uppgifter om inkomst, fastighetsinnehav och även betalningsanmärkningar. Informationen är till för att ge en bild av den registrerades betalningsvilja men framför allt den registrerades  betalningsförmåga.

De här betalningsanmärkningarna är de vanligaste:
Utslag av kronofogdemyndigheten i mål om betalningsföreläggande, det vill säga ett beslut där kronofogdemyndigheten har fastställt att någon är betalningsskyldig eftersom han eller hon inte har protesterat mot ett krav
Tredskodomar från tingsrätten, det vill säga när tingsrätten har dömt i ett mål därför att ena parten har uteblivit från en förhandling eller inte har besvarat en stämning med sak­liga argument
Missbruk av bankkonton/krediter/hypotekslån
Konkurser
Beslut om skuldsanering
Restförda skatter och avgifter
Utmätningsförsök
Ansökan om betalningsföreläggande (registreras enbart för företag)

Det finns långivare som beviljar lån även till dig som har betalningsanmärkning. Villkoren för att få lån med betalningsanmärkning, skiljer sig mellan olika långivare.

 

För att kunna låna pengar oavsett låneform, behöver du vara minst 18 år gammal. Vilka specifika villkor som gäller för varje lån varierar.

Det är alltid ditt eget ansvar att söka lån på ett ansvarsfullt sätt och det gäller förstås även smslån och andra lån i samma kategori. Sök inte smslån och snabblån som du inte uppfyller grundvillkoren för, det är bara slöseri med tid för om du inte uppfyller kraven för smslånet du söker, kommer du att få avslag. Lån under 20 år finns i en egen kategori.

Hur stora är chanserna är att bli godkänd beror på flera olika faktorer även om du uppfyller grundvillkoren för lånet du söker. Den som inte har skuldsaldo hos Kronofogden har ofta goda möjligheter att bli godkänd för ett smslån även om personen i fråga har väldigt dålig kreditvärdighet av olika anledningar.

Att söka det rätta lånealternativet utifrån sina egna förutsättningar kan vara helt avgörande för ett godkännande. Om du till exempel vet om att du har många betalningsanmärkningar, ska du i första hand skicka din ansökan till banker och långivare som redan från början i sina villkor och krav, anger att de godkänner lån till personer med anmärkning.

Har du låg inkomst eller är arbetslös, sjukskriven eller pensionär behöver du söka lån där du ändå uppfyller kraven på inkomst per år eller månad samt inkomstformen.
 

SMS-lån som inte kräver att jag bor i Sverige

Sms lån som inte kräver att du bor i Sverige finns, om det inte omnämns som ett villkor för ansökan kan du som regel utgå ifrån att du kan pröva att ansöka om lån hos den långivaren som inte anger att det krävs att du är bosatt i Sverige eller är folkbokförd i Sverige.

Du måste förstås, liksom ovanstående som gäller medborgarskap och personnummer, uppfylla de övriga krav som långivaren ställer för att bli beviljad och godkänd för ett lån. Om du är osäker kan du pröva att ansöka och så länge du ansöker om lån utan uc kontroll, kommer din kreditvärdighet inte att påverkas negativt.

 

SMS-lån som inte kräver svenskt medborgarskap

Det finns vissa långivare som inte kräver Svenskt medborgarskap eller svenskt personnummer och så vidare. Vilka grundläggande krav och villkor som gäller för varje lån framgår hos www.kontanter.nu och står det inget om krav på Svenskt medborgarskap kan du pröva att ansöka om lån hos den långivaren. Givetvis måste du uppfylla de övriga grundläggande kraven som varje långivare ställer men så länge lånet är utan uc kontroll är det ingen fara med att ansöka om lån hos flera långivare eftersom det inte kommer att påverka din kreditvärdighet negativt.
 

Smslån med skuld hos Kronofogden

Att låna med skuld hos Kronofogden är mycket svårt även om vissa långivare är något mer generösa i sin syn på skulder hos Kronofogdemyndigheten. Generellt sett bör man inte låna pengar om man har skuldsaldo hos Kronofogden, utan istället koncentrera sig på att få ordning och reda på sin privatekonomi.

Vill du ändå pröva att ansöka om lån trots skuld hos Kronofogden är ett omstartslån att rekommendera i första hand eftersom avsikten med omstartlån är att få ordning på en svår ekonomisk situation. Ett omstartslån kräver dock säkerhet i form av en bostad som du själv äger. Vissa snabblån och sms lån kan också gå igenom men då skall du främst rikta in dig på snabblån och sms lån som inte uttrycker i sina villkor att du inte får ha skuld hos Kronofogden. Läs mer och jämför lån för dig med svag kreditvärdighet.
 

Själva ansökan är enkel när du gör den online. Du kommer att få fylla i önskat lånebelopp och i vissa fall även önskad återbetalningstid. Utöver det får du svara på några frågor som bland annat ska ge svar på dina inkomster, utgifter och civil status. Ansökan fyller du i på bara några minuter.

De uppgifter du lämnar, tillsammans med den kreditupplysning som inhämtas kommer att vägas samman och avgöra din kreditscoring. De flesta har helt automatiserade handläggningsprocesser och därför tar det bara ett kort ögonblick innan du får svar direkt på skärmen om ditt lån blivit godkänt eller inte.
 

Identifiera dig när du tar SMS-lån

BankID och e-leg BankID och e-leg

Ibland identifierar du dig lättast med BankID eller e-leg. Det händer också att du kan identifiera dig genom att logga in genom din internetbank. Allra smidigast är när du kan bekräfta lånet med ett sms (därav namnet smslån).

Snabbast hantering av lån är oftast när du erbjuds att identifiera dig med mobilt bankid vilket är allt vanligare att de flesta faktiskt har tillgång till numera. Mobilt BankID kommer du att ha användning av i många olika sammanhang i dagens samhälle och framöver så har du inte det kan det vara en god idé att skaffa det nu för snabbare hantering av olika ärenden. Numera är det mer och mer vanligt att långivare ställer som krav att du identifierar dig med BankID, Mobilt BankID eller e-legitimation (e-leg).

 

Var tillgänglig - svara i telefonen om långivaren ringer

Tillhör du en av alla oss som undviker att svara i telefonen om du inte känner igen numret som ringer upp dig? Om du ska söka ett smslån är det inte så ovanligt att kreditföretaget ringer upp dig bara för att kontrollera att telefonnumret du uppgav i din ansökan, verkligen tillhör dig.

I många fall krävs till och med att du har ett mobilnummer som är registrerat i ditt namn för att kunna få ett smslån. Vill du inte förlänga handläggningen ska du alltså svara i telefonen om den ringer eftersom det kan vara din nya långivare som ringer.
 

SMS-lån med utbetalning direkt

Generellt kan man säga att utbetalning sker direkt efter godkänt lån hos samtliga långivare för sms lån. Däremot är det många olika faktorer som sedan avgör hur snabbt du har pengarna på ditt konto eftersom det handlar om huruvida långivaren har automatiserade rutiner för utbetalning (om du är kund sedan tidigare).

Vid ett förstagångslån kan du räkna med att ha pengarna samma dag om ditt lån godkänns på förmiddagen (ofta fram till kl. 13.00 eller 13.30) och annars senast nästkommande bankdag. Hos vissa långivare har betalar kundtjänst ut pengarna under hela sina öppettider, vilket kan vara både på kvällar och helger. Vid utbetalning på kvällar och helger beror det på vilken bank du har men i vissa fall kommer du att se pengarna på ditt konto även på kvällar och helger om kundtjänst gör en överföring på sådana dagar/tider.

 

Smslån är inte bara en utdöende låneform, det är också ett begrepp som färre och färre kreditföretag vill förknippas med. Bakgrunden till det är det dåliga rykte som smslån länge haft då det skrivits oerhört mycket negativt om den här sortens lån i massmedia.

Gränsen för att tillhöra högkostnadskrediter eller inte går för närvarande vid räntenivåer på 30%. Det lån som har högre ränta än så, tillhör alltså högkostnadskrediterna. Som en direkt konsekvens av detta sänkte många kreditföretag räntorna på sina snabblån så att de precis ligger under gränsen. Förklaringen till det här agerandet är ganska enkelt. Det är inte så attraktivt att söka ett smslån som är en högkostnadskredit i jämförelse med ett snabblån som inte är det. Många företag vill helt enkelt inte förknippas med begreppet högkostnadskredit.

När kan det ändå vara motiverat med ett smslån?
Som alltid när du överväger att låna pengar, är det bara du som kan avgöra om det är värt priset. Det man ska veta är att ju bättre kreditvärdighet du har, desto större chans att få ett riktigt billigt och bra lån istället för ett smslån. Numera finns det förhållandevis billiga lån även för personer med betalningsanmärkningar men den som både har anmärkningar och låg kreditvärdighet i största allmänhet, kanske får svårt att få en billig lånelösning. Även den som inte har betalningsanmärkningar kan uppleva stora svårigheter att bli godkänd om kreditscoringen i övrigt är mycket dålig.

Om du redan prövat att söka de billigare alternativen, kanske det helt enkelt bara är smslån och högkostnadskrediter som återstår som valmöjlighet. Om du verkligen måste skaffa pengar snabbt så kanske det bara är den här sortens lån som återstår för dig.
 

Innan du ansöker om ett smslån bör du ha prövat alla andra möjligheter till ett billigare lån. För den som redan har många förfrågningar hos UC de senaste månaderna, spelar inte ännu en förfrågan så stor roll i sammanhanget.

Det är bättre att öka chanserna till ett billigt lån än att riskera att hamna i en besvärlig ekonomisk situation på grund av ett dåligt låneavtal. Det man i första hand bör göra är att söka lån hos banker som lånar ut pengar till personer med låg kreditvärdighet.

Om du ändå har bestämt dig för att smslån är den enda utvägen för dig, behöver du vara noga med att räkna ut att du kommer att kunna återbetala lånet enligt den överenskommelse som du gör med kreditföretaget. Du kommer både att betala av själva skulden i form av amorteringar men också ränta som utgör själva kostnaden för lånet. I många fall tillkommer även andra avgifter såsom uppläggningsavgifter och fakturaavgifter.

Det är förvisso bättre att betala sina räkningar med hjälp av ett lån än att låta dem förfalla och riskera betalningsanmärkningar eller ännu värre, skulder som hamnar hos Kronofogden.
Om du ligger precis på gränsen till att behöva ta ett lån och vill göra det för att det är den enklaste utvägen, kanske du ska överväga andra alternativ för att få mer pengar innan du gör din låneansökan.
 

Alternativa lösningar

Har du mycket skulder sedan tidigare och tänker ta ett smslån för att kunna betala räkningar med, är det bättre att se över dina möjligheter till ett större lån. Om du kan få ett större lån kan du förtidsinlösa alla dina gamla skulder och på så sätt få ordning på ekonomin utan att hamna i en så kallad skuldfälla.

Många kanske tänker att det är sämre att ha stora lån än många små lån. Det stämmer inte då många små lån snarare försämrar både din kreditvärdighet och din privatekonomi. Att pröva att söka ett samlingslån är alltså en god idé även om du vet att du har svårt att få ett lån. Det är värt att pröva eftersom du kan förbättra din hushållsekonomi väsentligt samtidigt som du kanske helt plötsligt får pengar över till annat när du slipper dina dyra smålån.
 

Att ta små dyra lån som skuldfinansiering

Att använda sig av smslån och små dyra snabblån för att finansiera andra gamla skulder brukar sällan vara lönsamt då därför vill vi avråda från det. Det måste till och med räknas som en väldigt dålig affär för dig som konsument.

Om du vill finna skuldfinansiering skall du ansöka om skuldfinansieringslån, vilket öppnar helt nya möjligheter för dig. Du samlar dyra lån och krediter hos en eller möjligen flera olika långivare som ger dig bättre villkor och lägre ränta. Vips så har du mer pengar över till annat.

Om du däremot har privata lån eller väldigt små lån (mindre än det nya tänkta sms-lånet), kan det ändå vara värt att undersöka möjligheten att få ett smslån som en tillfällig lösning på ditt behov av att lösa andra små lån.

 

Sidan uppdaterades senast 2020-01-29.

Hitta de bästa lånen på www.kontanter.nu

Vår verksamhetsidé bygger på att tillhandahålla relevant och uppdaterad information om olika lånelösningar som du kan söka online för att slippa besöka en vanlig bank. De lån som återfinns på www.kontanter.nu är samtliga seriösa lån som står under tillsyn av finansinspektionen.

Snabblån

Snabblån med svar på ansökan direkt på skärmen!

Lån utan UC kontroll

Lån utan UC kontroll, även med betalningsanmärkning.

Smslån

Smslån med eller utan UC och även trots betalningsanmärkning.

Skuldfinansiering samla lån

Samla lån och krediter genom skuldfinansiering.

Vi arbetar för trygghet och säkerhet

Du ska alltid känna dig trygg och säker när du använder olika lån på nätet, därför finns vi här för dig för att underlätta dina val när du ska välja lån. Vi recenserar bara seriösa långivae med goda vitsord. Våra tre främsta specialitéer när det handlar om lånelösningar online är snabblån i olika storlekar, lån utan uc kontroll och skuldfinansiering.

privatlån med eller utan uc kontroll

Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.

skuldfinansiering för att lösa dyra lån och krediter

Vi hjälper dig att välja lån för skuldfinansiering.

jämför sms lån och snabblån

Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller sms lån.