P2P lån - lån mellan privatpersoner

Undrar du hur lån mellan privatpersoner och så kallade P2P lån fungerar? Kanske har du liksom vi sett alla möjliga mer eller mindre suspekta annonser på nätet där privatpersoner erbjuder sig att låna ut pengar till andra privatpersoner, utan säkerhet och till rekordlåga räntor.

Självklart är det bluffare och du ska inte under några förutsättningar, lämna ut dina personuppgifter till sådana "annonsörer". Just nu kan vi bara tipsa om Loanstep P2P lån men vi söker ständigt efter fler seriösa aktörer inom det här området.

Vill du istället söka efter lån du kan få även om banken sagt nej till dig, kan du leta bland lån för personer med låg kreditvädighet. Många som prövat att söka lån men fått avslag på sin ansökan, kan få ett enkelt snabblån ändå om de hittar ett lån med låga krav.

Vissa (inte alla) av de lån som presenteras är högkostnadskrediter. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Loanstep - P2P lån utan uc
Hos Loanstep kan du snabbt låna upp till 15000 kr utan uc kontroll. Loanstep är ett P2P lån inom kategorin snabblån och den som lånar ut pengar till dig, är inte inblandad i den administrativa gången. Du är anonym inför de personer som lånat ut pengar till dig.

Med ett P2P lån utan uc kontroll blir inte din kreditvärdighet påverkad och Loanstep lånar ut pengar till många, även för personer med låg eller dålig kreditvärdighet kan det löna sig att göra en låneansökan.
Du får svar på låneansökan direkt! Pengarna betalas ut direkt efter godkänd ansökan (under Loansteps öppettider).


Detta är en högkostnadskredit.

Tidigare fanns ett större utbud av seriösa, välkända och trygga P2P lån. Utbudet på eriösa P2P lån där du som låntagare inte kommer att märka någon skillnad jämfört med att låna pengar av en "vanlig bank" har minskat de senaste åren. Låna pengar snabbt av andra privatpersoner utan krångel när du söker P2P lån online. Den som lånar ut pengar kan vara både en privatperson eller ett företag men de kommer inte att få reda på låntagarens identitet.

Hitta alternativ till lån mellan privatpersoner genom att sök lån som man kan få trots låg kreditvärdighet.

Alternativ till P2P lån

Vid det här laget kanske du har konstaterat att om du vill låna säkert från andra privatpersoner så är du hänvisad till lån som du kanske redan har sett i något annan sammanhang där lån och banker florerar. Det är många som tror att det är lättare att låna pengar av andra privatpersoner om man inte hittar någon bank eller ett kreditinstitut som är beredda att godkänna ett lån. Men allvarligt talat, när du tänker efter en vända till.

Varför skulle en helt okänd person låna uta stora summor pengar utan säkerhet till dig om inte ens banken är intresserade av att låna ut pengar till dig? Ofta ser man "annonser" där den som utger sig för att vara en seriös långivare lånar ut miljonbelopp till en lägre ränta än de flesta banker.

Så vad är då alternativet undrar du säkert nu. Ja, allt beror på hur just dina lånebehov ser ut. Vi antar att du söker efter P2P lån i hopp om att hitta ett lån där du kan slippa kreditupplysning genom Upplysningscentralen AB, i kombination med att du har svårt att få lån på en vanlig bank av olika skäl. Har du skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten kan det bli knepigt att hitta ett lån, såvida du inte kan sätta din bostad som säkerhet för lånet förstås, för då finns det lösningar genom omstartslån.
Men om du inte har en bostad att sätta som säkerhet för lånet så finns det ändå bra lösningar och alternativ till P2P lån om du söker lån som särskilt tar hänsyn till låg kreditvärdighet.

Låna pengar av privatpersoner - hur hittar man bäst P2P lån

P2P lån (lån mellan privatpersoner) blir allt vanligare och att P2P lån är här för att stanna kan vi nog räkna med även i Sverige. Många förknippar kanske lån mellan privatpersoner med mindre lån av nära anhöriga eller vänner men det finns faktiskt en låneform under helt andra ordnade och rättssäkra former när det handlar om att låna pengar av privatpersoner. För det mesta är det svårt att veta vilka lån som är P2P lån men det finns fördelar med att det är så. Du vill säkert bevara din integritet så långt det bara är möjligt och då passar ju en P2P låneförmedlare alldeles utmärkt eftersom den som lånar ut pengar till dig, aldrig får reda på din identitet.

Du som låntagare märker ingen skillnad på att låna pengar av en "vanlig bank" och låna pengar genom ett P2P lån. Ett P2P lån kan också vara ett lån som förmedlas mellan en privatperson och ett företag.
 

Peer to peer lån - P2P lån

P2P lån är förkortningen av "Peer to Peer lån" och innebörden är enkel. Det är person-till-person lån men under ordnade former med en sorts "förmedlare" emellan som sköter allt det praktiska. Den "förmedlaren" kan liknas med en vanlig bank och lyder under samma tillsynsmyndigheter som vanliga banker och långivare. Utbetalningar och inbetalningar sker oftast direkt till det företag som förmedlat lånet. Ibland kan ett P2P lån också betyda att det är en privatperson som är låntagare men ett företag kan vara den som är långivare.
 

Trygga och säkra lån av privatpersoner

Låna pengar av privatpersoner, P2P lån. Låna pengar av privatpersoner, P2P lån.

Genom att söka ett P2P lån så lånar du pengar som någon annan privatperson har lånat ut. De flesta P2P lån fungerar på liknande sätt som en vanlig bank. Det vill säga privatpersoner lånar ut pengar genom att skapa ett konto för utlåning medan andra privatpersoner ansöker om att låna pengar. I de flesta fall sker utlåningen helt utan inblandning av den som lånar ut pengar (finns enstaka undantag).
Du som låntagare märker ingen skillnad mellan P2P lån och andra privatlån utan säkerhet.
 

Låna ut pengar till andra privatpersoner

Låna ut pengar till privatpersoner, P2P lån Låna ut pengar till privatpersoner, P2P lån

I tider där räntorna faller och det är svårt att hitta trygga och säkra sparformer med låg risk och hög avkastning, växer intresset för P2P lån. För den som vill tjäna pengar genom att låna ut pengar till andra privatpersoner, kan P2P lån vara ett riktigt lönsamt alternativ. Räntorna för utlåning är långt högre än de räntor som banker erbjuder. Du tar inte direkt någon större risk när du lånar ut pengar genom P2P lån i jämförelse med om du skulle göra insättningar på ett sparkonto på din vanliga bank. Som sagt, skillnaden ligger framför allt i att du får mycket bättre avkastning på ditt insatta kapital när du lånar ut genom P2P. Det ingår inte heller några som helst åtaganden i själva utlåningsprocessen utan den som förmedlar P2P lånen sköter om allt administrativt och du som utlånare behöver inte bry dig om något annat än att sätta in pengar på ditt konto.
 

Oseriösa "P2P-lån" på nätet

När man gör sökningar på nätet på olika begrepp som handlar om lån mellan privatpersoner får man diverse träffar som är mer eller mindre seriösa. Det finns exempelvis en uppsjö av olika "annonser" där annonsören uppger sig vara en rik person som gärna lånar ut pengar till en näst intill obefintligt lån ränta till andra privatpersoner. Likaså kan man se den här typen av inlägg i olika gästbloggar och gästböcker på olika helt irrelevanta hemsidor på nätet. Det vanligaste är att man uppmanas att mejla sina kontaktuppgifter och sitt kontonummer till en e-postadress och faktum är att det inte ser ut att vara mer komplicerat än så.

Dessa annonser och i förekommande fall även mejl "skräppost" vill vi utfärda en stor VARNING för!!! Skicka aldrig iväg dina personuppgifter och kontonummer på uppmaning av någon som utger sig vara en person som vill låna ut pengar till dig!!! I väldigt många fall handlar de här uppmaningarna om att någon tänker utsätta dig för att de vill kapa din identitet och utsätta dig för bedrägerier.

Självklart är de allra flesta sådana annonser en bluff i 99,99% av alla kända fall och det minsta den som redan är i en situation där man behöver låna pengar behöver, är problem och trubbel med nätscamming (nätbluffar). Dessa bluffare är ute efter att kapa ditt bankkonto! 

Sammanfattningsvis är det alltid bäst att låna pengar under ordnade former även om man vill söka ett låna mellan privatpersoner.
 

Undvik blufflån på nätet och via mejl

Vad som än är dina motiv till att söka efter P2P lån på nätet, så ska du under inga omständigheter, gå på den typ av blufflån och skräppost som vi nu nämnt. Det är inte lättare att få ett P2P lån än andra lån som du kan hitta online, det är endast affärsidé och verksamhetsupplägg som skiljer sig mellan P2P lån och andra lån online. Självklart kan det även skilja sig i fråga om utlåningsvillkor och olika krav på den lånsökande men det är skillnader som inte har med själva låneformen P2P att göra utan snarare med att det är olika långivare som ställer olika krav och har satt upp olika villkor för att få lån genom dem.

Om du har svårt att få lån, har låg eller dålig kreditvärdighet ställ dig då frågan; Varför skulle en helt okänd privatperson låna ut stora summor pengar till dig under en jättelång tid på många år och till en näst intill obefintlig ränta?

Vi på www.kontanter.nu släpper aldrig fram den typen av inlägg i vår gästbok och de banker och långivare vi tipsar om är helt säkra att använda! Har du svårt att få lån är det med andra ord bättre att söka efter lånelösningar som tillåter låg kreditvärdighet istället för att lägga tid på att bli lurad av nätscammers som bara vill komma åt dina kontouppgifter för att kapa det.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2020-01-17.