Mindre lån - snabblån med svar direkt

Att låna en mindre summa pengar kan vara lämpligt om du behöver tillgång till kontanter enbart för stunden. Du kanske behöver lite extra pengar till något särskilt precis just nu eller som en brygga mellan lönerna.
Då passar ett mindre lån med svar direkt på ansökan bra. Långivare till mindre lån använder sällan UC kontroll utan gör oftast kreditprövning på annat sätt än genom UC. Vill du låna större summor för att köpa något dyrare eller för att ansöka om lånefinansiering och samla dyra smålån hos en långivare, är det bättre att ta ett större lån än flera små lån. Vill du ha en reserv i form av ett kreditkonto, ska du söka efter det snarare än ett lån eftersom kreditkonton är mer flexibelt än smålån.

Vissa (inte alla) av de lån som presenteras är högkostnadskrediter. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Jämför priser för de bästa smålånen och mikrokrediterna

Små korta lån hos DayPay
Små korta lån hos DayPay

Små lån med svar direkt och snabb utbetalning efter godkännande

Även om vi sätter de små lånen i fokus, kan det vara lån som även möjliggör större lånebelopp. Många bra lån har nämligen inte bara en övre gräns för hur mycket man kan låna, utan även en undre gräns för hur små lån man kan söka hos dem. De bästa smålånen kan faktiskt vara lån där du om du vill kan låna mer.
De mest lämpliga och mest förmånliga lånen för olika lånebelopp hittar du här:
Låna 3000 kr
Låna 10000 kr
Låna 20000 kr
Låna 50000 kr

Hur snabbt kommer pengarna till mitt konto

För en riktigt snabb hantering och därmed kortare utbetalningstid är det ofta en fördel om du har e-leg eller bank id. Vissa långivare erbjuder möjlighet till identifiering via sms. Många långivare gör sina utbetalningar även utanför sina öppettider, det beror till stor del på både långivarens utbetalningsrutiner och vilken bank du vill ha pengarna överförda till.
Eftersom snabbhet är ett konkurrensmedel i den här branschen ser vi allt fler lån som faktiskt gör utbetalningen så snabbt som inom den närmsta timmen efter att ditt lån blivit godkänt. Om du söker lån på förmiddagarna och gör din ansökan före luch, ökar dina möjligheter att få pengarna på ditt konto redan samma dag. Det är stor variation på hur snabbt olika lån gör sina utbetalningar men de som tar längst tid på sig brukar ändå kunna se till att du har pengarna på ditt konto senast dagen efter godkänt lån.

Fördelar med att ta ett mindre lån

Att ansöka om att låna mindre summor pengar går oftast mycket snabbt på internet och kreditprövningen är i många fall, något förenklad jämfört med när du lånar större summor. Ofta kan man märka att man inte behöver svara på lika detaljerade frågor som rör den privatekonomiska situationen som man kanske måste om man ska söka ett stort privatlån utan säkerhet.
Många känner säkert redan till att man ska försöka undvika att låna mer pengar än man verkligen behöver och då kan ett lite mindre lån vara en bra och tillfällig lösning.

Hos långivare för mindre summor är affärsidén kopplad till en mycket snabb, enkel och smidig hantering med svar på lån direkt. Till sakens natur hör sedan att eftersom hanteringen av din låneansökan går så snabbt, kommer du med all säkerhet att ha pengar på ditt konto mycket snabbt också om du jämför med att låna pengar hos din vanliga bank. Det är inte ovanligt att du kan ha pengarna på ditt konto redan samma dag som du sökt lånet. Flera långivare för mindre lån har även utbetalning av pengar på helger och kvällar, vilket i många fall kan göra att du har pengarna på ditt konto bara en liten stund efter att lånet blivit godkänt.

Du har alltid (oavsett långivare) 14 dagars ångerrätt enligt distansköplagen så om du ångrar dig skall du meddela din långivare och betala tillbaka hela lånesumman inom 14 dagar. Var beredd på att en viss räntekostnad då oftast tillkommer men på små lånebelopp är det förhållandevis lite pengar du behöver betala i ränta om du ångrar dig.

Välj alltid det lån som passar dig bäst vad det gäller lånesumma, villkor för att söka lån och övriga kriterier du anser är viktiga. Här finns de bästa och mest seriösa långivarna. Jämför och välj vilken som passar dig bäst. Ibland kan det vara en fördel att söka mindre lån hos långivare som egentligen har ett max lånebelopp som är högre än det lån du söker. Framför allt kan det handla om eventuella möjligheter att utöka och höja ditt lån senare om ett sådant behov skulle uppstå.

Är små lån dyrare än större lån

Små lån behöver inte nödvändigtvis vara dyrare än större lån men själva idén med att det skall vara en förenklad låneprocess med lite lägre krav på kreditvärdighet än man normalt ställer för stora lån, för ofta små lån något dyrare än de stora. Det finns ändå fördelar med små lån även om de i vissa fall blir dyrare än de större. Ett mindre lån påverkar inte din kreditvärdighet till det sämre om du inte ansöker om många lån som använder sig av UC kontroll förstås. UC kontroller i sig, sänker din kreditvärdighet om du vill ta ett större lån som använder sig av UC, vid ett senare tillfälle inom de kommande 12 månaderna.
Väg alltså för- och nackdelar med att ta ett lite mindre lån i jämförelse med att söka ett stort lån.
Har du svårt att få ett större lån så återstår de mindre lånen och då ska du kanske även försöka undvika de smålån och mikrokrediter som använder UC och istället helt och hållet rikta in dig på att leta efter de lån som inte gör kreditupplysning genom just UC.
Alla Svenska lån utan UC kontroll är seriösa och bra långivare men villkoren skiljer sig en del åt så var noga med vilket lån du väljer.

Svar direkt - snabblån för små och stora behov

I allmänhet kallas den här typen av lån för snabblån och det finns snabblån i alla möjliga storlekar. Du kan i princip låna allt mellan 500 kr och upp till 600 000 kr genom snabblån på nätet.

Man kan ganska förenklat, säga att det är själva hanteringen av din ansökan som är kopplat till begreppet snabbt. Därför måste inte det vi kallar för ett snabblån, vara varken dyrt eller ett litet lån. Du brukar du kunna teckna avtalet online utan att skicka avtal per post, vilket är det som avgör den snabba hanteringen. Hur snabbt du sedan har pengar på ditt konto avgörs av de olika långivarnas rutiner men framför allt brukar det handla om när deras kundtjänst är öppen. I vissa fall spelar det roll vilken bank du har när det handlar om hur snabbt du får tillgängliga kontanter på ditt konto. Det innebär i praktiken att genom vissa långivare kan du ha pengarna på ditt konto så snabbt som inom några timmar, medan andra tar en bankdag på sig.

Vill du hellre låna större summor pengar och är beredd att vänta några bankdagar är det bättre att välja ett större lån istället för flera mindre lån. Självklart kan din kreditvärdighet, vara avgörande huruvida du ska välja ett mindre snabblån eller ett större.

Att tänka på när du lånar pengar

Kostnadsmässigt är så kallade mindre lån (kallade snabblån i dagligt tal) ofta något dyrare än större lån då du i många fall betalar en avgift som i vissa avseenden är dyrare än räntan på större lån men det finns också kostnadsfria lån utan extra avgifter.

Vissa långivare för mindre snabblån avstår dock från avgifter och istället betalar du ränta (liksom när du tar ett större lån). Läs noga och jämför de olika långivarnas villkor för att bilda dig en uppfattning om vilken återbetalningsplan som passar dig bäst. Idag erbjuder de flesta långivare av mindre summor även förlängning av återbetalningstiden, vilket kan vara skönt att veta ifall det oförutsedda händer och du har svårt att betala en månad.

Det är alltid bättre att ansöka om ett lån som har en längre löptid än du tror att du kan klara av. Även om du känner dig säker på att du kommer kunna betala av lånet snabbare, är det bättre att välja lite längre återbetalningstid så att du vet helt säkert att beloppet passar dig även framöver, ända fram tills dess att lånet är helt återbetalt. Du kan alltid betala in extra på ditt lån eller förtidsinlösa det om du vill.
 

Distansköplagen gäller även mindre snabblån

Du har alltid (oavsett långivare) 14 dagars ångerrätt enligt distansköplagen så om du ångrar dig skall du meddela din långivare och betala tillbaka hela lånesumman inom 14 dagar. Var beredd på att en viss räntekostnad då oftast tillkommer men på små lånebelopp är det förhållandevis lite pengar du behöver betala i ränta om du ångrar dig. Eftersom du alltid har rätt att förtidsinlösa ett lån och långivarna då endast får ta ut ränta för den tid du haft pengarna, är det oftast mycket marginella skillnader mellan att ångra lån och förtidsinlösa lån. Du behöver alltså inte tro att det är för sent att ångra sig även om det gått mer än 14 dagar.
 

Denna sida uppdaterades senast 2017-09-14.