Letalån gratis jämförelsetjänst

Letalån är en låneförmedlare som kommer att skicka din låneansökan vidare till många olika banker. Du själv behöver bara fylla i en enda låneansökan och sedan är det bara för dig att vänta på att låneerbjudanden från alla olika banker ska börja komma in. De första låneförslagen kommer normalt sett inom bara några minuter men vänta gärna ett tag innan du bestämmer dig för vilket lån du ska välja, så att du inte missar de allra bästa erbjudandena.

Letalån ger dig svar från många olika banker samtidigt

Kostnadsfri låneförmedling genom Letalån
Kostnadsfri låneförmedling genom Letalån

En enda ansökan och bara EN UC-kontroll trots att du kommer att få svar på låneansökan från många olika banker samtidigt. Snabbt, enkelt och smidigt med kostnadsfri låneförmedling hos Letalån.

Olika villkor beroende på önskat lånebelopp:
Villkor för lånebelopp under 30 000 kr
- Du ska vara minst 18 år gammal
- Vara folkbokförd och skriven i Sverige
- Visa på en årsinkomst på minst 100 000 kr (före skatt)
- Inkomsten ska komma från arbete eller pension
- Du kan söka lån på upp till 30 000 kr även om du "bara" arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd. Har du en tidsbegränsad anställning, ska du ha 6 månader kvar av din anställningstid.

Villkor för lånebelopp över 30 000 kr
- Du ska vara minst 18 år gammal
- Vara folkbokförd (skriven) i Sverige
- Har en fast inkomst från arbete eller pension
- Ha en årsinkomst på minst 110 000 kr per år (före skatt)
- Vara skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka i tiden.

Vilka banker samarbetar Letalån med

Letalån är ett tjänst där ett samarbete mellan Letalån och låneförmedlaren Lendo, möjliggör ett brett utbud av olika banker i sitt samarbete. Vilka banker låneförmedlare samarbetar med kan variera och förändras över tid, allt eftersom låneförmedlaren tecknar nya överenskommelser eller avslutar gamla överenskommelser med banker och låneinsitut.
Just nu samarbetar Letalån med följande banker:

 • Avida Finans,
 • Bigbank
 • Collector
 • Credento
 • Forex Bank
 • Ikano Bank
 • KonsumentKredit
 • Marginalen Bank
 • Med Mera Bank
 • MyMoney
 • Resurs Bank
 • Santander Consumer Bank
 • SevenDay
 • SveaDirekt
 • Swedbank
 • Villabanken
 • Wasa Kredit

Vad innebär samarbetet mellan Letalån och Lendo

Genom ett nära samarbete mellan Letalån och Lendo, möjliggör det att de tillsammans kan göra bra överenskommelser med banker och långivare beträffande sina egna avtal mellan sig och de banker de samarbetar med. Det här innebär att skillnaden mellan att söka lån genom Letalån och Lendo är i det närmaste obefintlig så det är inte någon idé att söka lån hos Letalån om du redan skickat en ansökan genom Lendo och vise versa.

Då finns det istället andra bra låneförmedlare som samarbetar med andra banker. Du bör inte heller söka lån genom allt för många låneförmedlare samtidigt, eftersom det sällan lönar sig att göra på det sättet. Det är nämligen många banker som samarbetar med många, för att inte säga alla möjliga låneförmedlare samtidigt och då riskerar du att ändå bara få samma svar, oavsett vilken låneförmedlare du sökt genom.

Hur kan det vara kostnadsfritt att söka genom Letalån

En låneförmedlare är ett företag som gör det möjligt för dig som kund att genom en enda ansökan och en enda uc kontroll, ändå bli erbjudanden lån från flera olika banker samtidigt. Kostnaden för det hela är en avtalssak mellan bankerna som låneförmedlaren samarbetar med och själva låneförmedlaren. Oftast säger det avtalet att banken som du eventuellt väljer, ska betala en avgift till låneförmedlaren så du själv som kund behöver alltså inte betala något alls för det hela. Låneförmedlaren får på så sätt provision för varje förmedlat lån och banken slipper jaga sina lånekunder själva. Du själv får bästa möjliga lån erbjudna till dig och detta gör egentligen alla inblandade parter till en sorts vinnare.

Trygghet och sekretess hos Letalån

Alla banker och låneförmedlare omfattas av den banksekretess som gäller i Sverige. Din ansökan sker säkert över säkra krypteringslösningar och du identifierar dig genom BankID såsom med många andra onlinetjänster i samhället idag. Det är alltså inga konstigheter och dina personliga uppgifter vilar tryggt och säkert hos låneförmedlaren utan att någon obehörig kan komma åt dina uppgifter. Såklart vidarebefordras informationen till de banker som erbjuder dig lån men det sker också på ett tryggt och sekretessäkert sätt.

Låneförmedlaren Letalån och en enda uc kontroll

När du söker lån genom Letalån kommer det att göras en UC förfrågan om dig. I UC kontrollen kommer din ekonomiska status från föregående års inkomstdeklaration och dina uppgifter om tidigare lån och krediter att framgå. UC kontroller kan i sig vara dåligt för en persons kreditvärdighet och därför är det en klar fördel att den bara görs en enda förfrågan hos UC trots att din ansökan förmedlas vidare till ett stort antal olika banker. De bankerna får en så kallad "omfrågandekopia" så den som kommer stå som frågeställare är alltså Letalån men du kommer att få redan på vilka som fått din kopia skickad till sig.
 

Låneförmedlare Letalån och betalningsanmärkning

Det är fullt möjligt att söka lån genom låneförmedlare även om man har en eller flera betalningsanmärkningar. Det man ska tänka på är att de flesta låneförmedlare bara samarbetar med några få banker som ger lån trots betalningsanmärkningar. I många fall kan det till och med vara bättre och mer förmånligt att istället själv söka lån direkt hos de lån som kan acceptera att du har anmärkning. Oavsett om det är förmånligt med en enda UC kontroll så kanske det är bättre för dig att undvika uc kontroll helt och hållet och det finns bra lån utan UC kontroll som man kan få med betalningsanmärkning.
 

Skuldfinansiering med hjälp av Letalån

Genom Letalån kan du få stora och förmånliga lån som passar bra för skuldfinansiering. Skuldfinansiering innebär att du samlar gamla lån och krediter som du redan har, till ett enda större lån. De flesta privatpersoner har mycket pengar att spara på att samla sina lån hos en enda bank. Det finns gott om lån som passar bra för skuldfinansiering och om du av någon anledning redan har så många förfrågningar hos UC så att du misstänker att du inte kan få något lån, går det att samla lån med många förfrågningar hos vissa banker.

Att komma i kontakt med Letalån

Org. nr: 556515-1627
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm
Telefon: 0771 - 13 13 20
E-mail: kundservice@letalan.se

Den här sidan uppdaterades senast 2017-11-04.

Hitta de bästa lånen på www.kontanter.nu

Vår verksamhetsidé bygger på att tillhandahålla relevant och uppdaterad information om olika lånelösningar som du kan söka online för att slippa besöka en vanlig bank. De lån som återfinns på www.kontanter.nu är samtliga seriösa lån som står under tillsyn av finansinspektionen.

Snabblån
Lån utan UC kontroll
Smslån
Skuldfinansiering samla lån

Samla gamla lån och krediter genom skuldfinansiering.

Vi arbetar för trygghet och säkerhet

Du ska alltid känna dig trygg när du använder olika lån på nätet, därför finns vi här för dig för att underlätta dina val när du ska välja lån. Våra tre främsta specialitéer när det handlar om lånelösningar online är snabblån i olika storlekar, lån utan uc kontroll och skuldfinansiering.

Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån