Direkto kostnadsfri låneförmedlare

Direkto förmedlar många lån till privatpersoner i Sverige och det är en kostnadsfri tjänst som håller hög kvalitet. När du söker lån genom Direkto, förmedlas din ansökan till ett antal olika banker men det görs bara EN enda UC kontroll, vilket är en stor fördel. Du själv fyller bara i en ansökan och sedan lutar du dig bekvämt tillbaka och väntar på att dina låneerbjudanden från olika banker ska börja komma in.

Villkor och möjligheter när du söker lån genom Direkto

Få kostnadsfri låneförmedling genom Direkto
Få kostnadsfri låneförmedling genom Direkto

Få dina första svar bara inom några minuter!
Senast inom 24 timmar, kommer samtliga banker som Direkto skickar vidare din ansökan till, att ha svarat dig om du erbjuds lån eller inte hos dem.

Förtydligande av vissa av villkoren hos Direkto:

 • Vara minst 20 år och ha betalat av lånet innan du fyller 79 år.
 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr (före skatt)
 • Ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form) eller vara förtidspensionär/pensionär
 • Vara skuldfri från kronofogdemyndigheten sedan minst 6 månader tillbaka
 • Inte ha fått en ny betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna

Vilka banker samarbetar Direkto med

Vilka banker Direkto samarbetar med, kan variera lite över tid. En vanligt ställd fråga är: Vart kan man få lån genom Direkto? Vilket är en fråga man inte kan svara på. Direkto skickar din ansökan vidare till flera banker och du kan få lån hos alla eller några av dem. Här är ett urval av några av de banker som Direkto skickar vidare din ansökan till:

 • Santander Consumer Bank
 • Collector Bank
 • Spring Finance
 • KonsumentKredit
 • Nordnet
 • SevenDay
 • Bigbank
 • Credento
 • Forex Bank
 • BlueStep
 • Balanzia
 • Marginalen Bank

Vad kostar det när man söker lån genom Direkto

Själva ansökan och låneförmedlingen är alltid helt kostnadsfri för dig som är låntagare. Om du väljer att godta något av de låneerbjudanden du får, kommer däremot den bank du valt att betala en avgift till Direkto. Detta innebär att du själv inte får några extra kostnader alls för att använda en låneförmedlare jämfört med att ansöka själv hos någon eller några av bankerna.
 

Vilken ränta kan man få när man får lån genom Direkto

Vilken ränta du får beror förstås på vilket av låneerbjudandena som du slutligen väljer att godta. Självklart förbinder du dig inte till att tacka ja till något av dem, om du skulle vilja avstå när du ser vad du erbjuds.
Direkto förmedlar privatlån med nominella räntor från 2,95% till 29,00%. Räntan sätts individuellt, men brukar hamna mellan 4,9% och 14,90%. Det är din kreditvärdighet som kommer att avgöra hur bra/låg ränta du får erbjudande om.
 

En UC kontroll men svar från många banker ändå

En av de stora fördelarna med att söka lån genom en låneförmedlare, oavsett vilken låneförmedlare man väljer, är att det bara görs EN UC-kontroll trots att det är många olika banker som kommer att ta del av din ansökan och svara på om du får lån hos just dem. Att få för många UC-kontroller registrerade på sig kan skada din kreditvärdighet och därför passar låneförmedlare bra om du vill söka sådana lån där de normalt sett tar UC kontroll om du själv skulle ha sökt lån direkt hos varje enskild bank.
 

Bli erbjuden lån trots betalningsanmärkningar

När du söker lån genom Direkto, kan du bli godkänd för lån även om du har tidigare betalningsanmärkningar eller tidigare skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Ingen betalningsanmärkning får ha uppkommit de senaste 6 månaderna och det måste ha gått minst 6 månader sedan du reglerade ditt skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.
Dessutom måste din nuvarande lön vara över 12 000 kr i månaden (dock helst över 15 000 kr). Du får ha max 10 stycken betalningsanmärkningar till ett totalt belopp om maximalt 50 000 kr. Om du har betalningsanmärkningar kan du som mest bli godkänd för lånebelopp på 200 000 kr.
 

Flera avgörande fördelar med låneförmedlare

När en låneförmedlare skickar din ansökan vidare till de olika bankerna som de samarbetar med vet bankerna om att de kommer att "tävla" om dig som låntagare. Det betyder att de alla måste ge dig så bra låneerbjudande som möjligt för att du ska välja just deras bank. Du kan bli erbjuden lån med väldigt olika räntenivå och det har att göra med den individuella räntan som de olika bankerna kanske tillämpar på olika sätt.
Förenklat kan man säga att ju bättre kreditvärdighet du har, desto bättre lån kommer du att få. Det skiljer sig dock en del på olika banker, hur deras toleransnivåer för kreditvärdighet ser ut och därför kan skillnaderna på dina olika erbjudanden var ganska stora.

Vad är skillnaden mellan olika låneförmedlare

Skillnaden mellan olika låneförmedlare är framför allt de krav som ställs på dig som låntagare samt vilka olika banker de samarbetar med. Flera av låneförmedlarna samarbetar med nästan samma banker men det skiljer sig ofta på några stycken av bankerna så välj låneförmedlare med omsorg om du redan har sökt lån hos flera banker och fått nej. Har du fått nej från aktuell bank närä du sökt lån direkt hos dem, kommer inte det faktum att du söker genom en låneförmedlare, att förändra svaret från just den banken.
Om du inte vill välja Direkto som din låneförmedlare kan du jämföra dem med andra för att se skillnaden mellan olika låneförmedlare.
 

Denna sida uppdaterades senast 2017-11-03.
 

Hitta de bästa lånen på www.kontanter.nu

Vår verksamhetsidé bygger på att tillhandahålla relevant och uppdaterad information om olika lånelösningar som du kan söka online för att slippa besöka en vanlig bank. De lån som återfinns på www.kontanter.nu är samtliga seriösa lån som står under tillsyn av finansinspektionen.

Snabblån

Snabblån med svar på ansökan direkt på skärmen!

Lån utan UC kontroll

Lån utan UC kontroll, även med betalningsanmärkning.

Smslån

Smslån med eller utan UC och även trots betalningsanmärkning.

Skuldfinansiering samla lån

Samla lån och krediter genom skuldfinansiering.

Vi arbetar för trygghet och säkerhet

Du ska alltid känna dig trygg när du använder olika lån på nätet, därför finns vi här för dig för att underlätta dina val när du ska välja lån. Våra tre främsta specialitéer när det handlar om lånelösningar online är snabblån i olika storlekar, lån utan uc kontroll och skuldfinansiering.

Hjälp att jämföra och välja rätt lån utan UC kontroll
Hjälp att jämföra och välja rätt lån utan UC kontroll
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering