Låneförmedlare - jämför lån utan säkerhet

Att söka lån genom en så kallad låneförmedlare, medför olika fördelar. Framför allt handlar det om fördelar i fråga om att du kommer att få förslag på flera olika lån samtidigt, utan att själv behöva skicka iväg mer än en enda ansökan per låneförmedlare. En annan fördel är att det endast genererar i EN enda UC kontroll även fast du kommer att få svar på låneansökan från ett flertal olika banker samtidigt.
Att söka lån genom låneförmedlare är gratis och du förbinder dig inte till något när du gör din ansökan. Du kan välja att tacka ja till ett lån eller välja att avstå från samtliga låneerbjudanden om du vill.

Skillnader mellan olika låneförmedlare

Skillnaden mellan olika låneförmedlare är framför allt max lånebelopp, krav på dig som låntagare och den viktiga skillnaden, vilka banker de olika låneförmedlarna samarbetar med. Kanske har du redan sökt lån direkt hos några av bankerna och då är det bra att välja en låneförmedlare som kan förmedla lån hos banker du inte tidigare ansökt hos.
Bästa låneförmedlarna hittar du här och du kan enkelt se skillnaden mellan olika låneförmedlare.

Svar inom 1 minut hos Advisa
Svar inom 1 minut hos Advisa

Advisa samarbetar med runt 40 olika banker och de skickar vidare din ansökan så att du kan få erbjudande från alla du uppfyller kraven för. Låneförmedling trots betalningsanmärkning.

Direkto gör jobbet och jämför lån åt dig
Direkto gör jobbet och jämför lån åt dig

Direkto samarbetar med många olika banker som var och en har olika krav och villkor.
Låna upp till 200 000 kr även om du har betalningsanmärkning.

Låneförmedlare Compricer
Låneförmedlare Compricer

Compricer kommer att skicka vidare din ansökan till många olika banker samtidigt. Sedan kan du själv välja vilket lån du vill signera.

Låneförmedlare Consector
Låneförmedlare Consector

Consector hjälper dig att skicka iväg ansökan till många banker samtidigt och sedan väljer du själv vilket av lånen du vill ha.

Arcadia Finans i samarbete med Freedom Finance
Arcadia Finans i samarbete med Freedom Finance

Arcadia i samarbete med Freedom Finance. Skickar vidare din låneansökan till många banker som du sedan själv väljer vilken du vill ha.

Låneförmedlare Lendo
Låneförmedlare Lendo

Lendo är en av de äldsta låneförmedlingarna i Sverige. Ansök och få din låneansökan prövad av många olika banker samtidigt.

Låna upp till 600000 kr genom Axo Finans
Låna upp till 600000 kr genom Axo Finans

Axo Finans samarbetar med många banker och du får snabbt svar på din ansökan från många banker samtidigt.

Freedom Finance låneförmedlare
Freedom Finance låneförmedlare

Freedom Finance är en av de stora och sedan länge väletablerade låneförmedlarna. Enkel ansökan och snabba svar.

Jämför lån hos en eller flera låneförmedlare

Här hittar du de allra bästa låneförmedlarna som finns på nätet med ansökan online och snabba svar. Att jämföra lån med hjälp av låneförmedlare medför många fördelar men se upp så du inte söker lån genom allt för många låneförmedlare för även om det endast görs EN UC-kontroll per låneförmedlare, ska du undvika att få för många UC-kontroller under en 12-månaders period.

Låneförmedlare är företag som förmedlar lån utan säkerhet åt flera olika långivare. Den främsta fördelen med att låta en låneförmedlare jämföra lån åt dig är att det bara görs en kreditupplysning trots att många olika långivare kan lämna låneerbjudande till dig. Hur många banker och långivare som kommer att lämna förslag på lån till just dig, beror på din kreditvärdighet samt hur många och vilka långivare som den aktuella låneförmedlaren samarbeter med.

Jämför olika låneförmedlare och deras villkor

En låneförmedlare hjälper dig alltså att jämföra lån från olika banker och låneinsitut. Men hur vet man då vilken låneförmedlare som är bäst och hur jämför man dem med varandra? Det finns bara ett sätt att jämföra låneförmedlare med varandra när det gäller att identifiera skillnaden mellan olika låneförmedlare.
Det enda sättet är att du går igenom alla låneförmedlare och snabbt bildar dig en uppfattning om deras krav för ansökan samt vilka banker de samarbetar med. Om du söker lån utan UC kontroll eller har betalningsanmärkning, är det sannolikt att antalet banker som låneförmedlaren samarbetar med är ytterst begränsat. Många gånger är det faktiskt bättre att själv söka lån utan UC kontroll om man har betalningsanmärkning för då kan man göra hur många låneansökningar man vill utan att sänka sin kreditvärdighet ännu mer. Det finns förvånandsvärt många lån utan UC som man kan söka med betalningsanmärkning.

Vilka är de bästa låneförmedlarna i Sverige

Det finns många bra låneförmedlare i Sverige och det är svårt att veta vilken låneförmedlare som kommer att vara den bästa för dig. Mycket beror det på vilken typ av lån du söker efter och vad du själv ligger på för nivå i fråga om kreditvärdighet. Det kommer hela tiden nya låneförmedlare men faktum är att många låneförmedlare samarbetar med samma banker så om du söker unika låneförmedlare som sticker ut lite extra, ska du titta efter dem som samarbetar med banker som andra inte verkar ha samarbeten med.
Bästa låneförmedlarna hittar du hos oss!

Låneförmedlare - fördelar

En annan fördel med att få erbjudanden om lån från flera olika långivare på en och samma gång är att det blir lätt för dig att jämföra och välja den som passar dig bäst både vad det gäller ränta och betalningsvillkor i övrigt. Låneförmedling passar också dig som är osäker på om du kommer att få ett lån beviljat och därför vill pröva din ansökan hos flera långivare samtidigt för att inte påverka din kreditvärdighet.

Den främsta fördelen med låneförmedlare är att du kan göra din ansökan hemma och sedan få svar från många olika banker utan att behöva lyfta ett finger. Låneerbjudandena kommer att samlas på din sida hos låneförmedlaren och sedan kan du själv bara välja det bästa lånet som du blir erbjuden.

Låneförmedlare - nackdelar och risker

Den enda nackdelen med låneförmedlare är att deras samarbetspartners kan förändras ibland. Det kan också vara lite trickigt att själv hålla reda på om de låneförmedlare man tänker använda sig av, samarbetar med i stort sett samma banker, vilket gör det mindre meningsfullt att söka lån genom just den låneförmedlaren. Håll därför utkik efter vilka olika banker den aktuella förmedlaren samarbetar med så du inte får onödiga UC-förfrågningar.

Låneförmedlare och säkerhet/sekretess

Inom bank och finansvärlden råder banksekretess och du kan lugnt söka lån genom låneförmedlare och låta dem jämföra lån åt dig. Även online, gäller banksekretess så i det avseendet är ditt sekretesskydd inte sämre än om du skulle besöka din vanliga bank. I praktiken är det så att själva tjänsten innebär att du får ett antal låneförslag som är uppställda på ett sådant sätt att du själv kan jämföra på ett enkelt sätt och välja det lån som passar dina förutsättningar allra bäst vad det gäller ränta, återbetalningstid och självklart önskat lånebelopp.

Låneförmedlare och medsökande

Oavsett om du söker lån genom låneförmedlare eller direkt hos en bank eller långivare, är det alltid lättare att bli beviljad ett lån om du har en medsökande på lånet. Att ha en medsökande gör att bankens risk minskar då det i praktiken innebär att om du inte kan betala lånet så måste den medsökande träda in som betalningsansvarig. Medsökande är så kallat solidariskt betalningsansvariga.
Du ökar dina möjligheter drastiskt om du ansöker om lån tillsammans med en medsökande. Vet du med dig att du har dålig kreditvärdighet är det säkrast att söka lån tillsammans med en medsökande redan vid första försöket. Du kommer också att bli erbjuden bättre/lägre ränta om du har en medsökande.
 

Hur kan det bara bli EN UC kontroll

UC kontroll är när själva kreditprövningen eller kreditupplysningen sker genom företaget Upplysnings Centralen. Det är inte alla långivare som använder sig av just UC kontroll, däremot görs det med endast något enstaka undantagsfall, en UC kontroll när du söker lån genom låneförmedlare. Vill du ansöka om lån utan att det görs en så kallad UC kontroll skall du vända dig direkt till andra långivare som inte använder sig av UC kontroll.
Att det bara blir en enda UC kontroll trots att din låneansökan förmedlas till många olika banker, är tack vare att det istället görs en "omfrågandekopia" som skickas med till alla banker som den aktuella förmedlaren samarbetar med.
 

Ränta och avgifter

Att söka lån genom låneförmedlare är avgiftsfritt för dig som låntagare och dina villkor och den ränta du kommer att erbjudas, påverkas inte av det faktum att du använde en låneförmedlare när du sökte lånet.
Den ränta du får i de erbjudanden som du får påverkas inte av låneförmedlaren utan du erbjuds ränta utifrån den bedömning som banken gör av din ekonomiska situation. Individuell ränta fungerar så att ju bättre kreditvärdighet du har, desto mer förmånliga lån kommer du att bli erbjuden av bankerna.
 

Om du inte får lån via låneförmedlare

Misströsta inte om du inte får några erbjudanden via en av låneförmedlarna. Låneförmedlare samarbetar med olika banker och du kan fortfarande få lån utan säkerhet genom någon av de andra låneförmedlarna. Det kan också vara värt att ta del av erbjudanden från banker som kan hjälpa dig med skuldfinansiering. Jämför lån utan säkerhet hos flera låneförmedlare eller ansök om privatlån direkt hos en valfri bank. Att låna pengar genom låneförmedlare kan öka möjligheten att få lån för den som vill samla lån med många förfrågningar hos UC sedan tidigare.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-04.