Kreditkort och kontokrediter

Kreditkort och kontokrediter karaktäriseras av att du antingen har ett kort som du kan både handla med och ta ut pengar med i uttagsautomater eller en kontokredit online där du inte har något kort, utan istället överför pengar från ditt kreditkonto till ditt vanliga konto och använder pengarna därifrån.

De flesta kreditkort erbjuder räntefritt i upp till 60 dagar och du betalar givetvis bara ränta för det belopp du utnyttjat. I alla kreditkort genom MasterCard och Visa, ingår avbeställningsskydd och reseförsäkring när du betalar en resa med kortet. Observera att det inte finns några kreditkort utan UC i Sverige. Vill du ha en kredit utan UC kan du leta efter alternativ till kreditkort utan UC.
 

Kreditkort

Tänk på att ett kreditkort kan ta någon vecka eller ibland mer, att få hem på posten så om du behöver tillgång till din kredit snabbare än så, ska du istället söka efter lämpliga kreditkonton.
Här hittar du nätets bästa kreditkort utan avgifter och kreditkort med låga årsavgifter.

Bank Norwegian kreditkort
Max kredit: 100 000 kronor
Räntefri kredit: Upp till 6 veckor
Årsavgift: Ingen årsavgift
Kreditkort utan uc kontroll: Nej
Korttyp: VISA kort utan avgifter

Marginalen Gold kreditkort
Max kredit: 100 000 kr
Räntefri kredit: Upp till 54 dagar
Årsavgift: 195 kr
Kreditkort utan uc kontroll: Nej
Korttyp: VISA kort

Marginalen Traveller kreditkort
Max kredit: 150 000 kr
Räntefri kredit: Upp till 54 dagar
Årsavgift: 395 kr per år (första året gratis)
Kreditkort utan uc kontroll: Nej
Korttyp: Mastercard utan årsavgift första året

Kreditkonton utan uc kontroll ett alternativ till kreditkort utan UC

De allt mer populära krediterna online, håller på att konkurrera ut kreditkorten till viss del. Visst är det skönt att ha det där plastkortet på fickan och veta att man kan använda det när man väl behöver men tiderna då det ansågs som bra att ha många olika kreditkort i plånboken, verkar vara förbi.
I takt med att folk helst vill ha så få saker som möjligt att bära på, är kreditkort online och kreditkort i mobilen något som definitivt ökar i efterfrågan. Fler och fler krediter online, ansluter sig och skaffar appar som man lätt kan hantera i mobiltelefonen, vilket gör att den digitala utvecklingens framfart gör kreditkort mindre populära.

Att ha något enstaka kreditkort är förstås bra som betalmedel när man är ute och handlar men om du tänker efter riktigt noga, kanske du inte behöver fler än ett eller max två olika plastkort att släpa runt på i plånboken?

Något som många också lägger märke till, är fördelen med krediter som inte använder sig av UC när de inhämtar sin kreditupplysning. Samtliga kreditkort använder sig av UC och därför är valmöjligheten på just den punkten helt utesluten.

Välja bland fler kreditkonton online.

Kreditkort eller lån - vad är skillnaden

Skillnaden mellan kreditkort och lån är förutom det rent fysiska kortet du får i din hand när du ansöker om kreditkort, att du bara betalar för den kredit du faktiskt har utbyttjat när du har ett kreditkort. Ofta har du också en räntefri kreditperiod eftersom traditionella kreditkort faktureras varje månad. Beroende på när under månaden du utnyttjat krediten, uppstår då en period av räntefri kredit. Under förutsättning att du betalar in hela det utnyttjade kreditbeloppet när fakturan kommer, har du alltså räntefritt kreditkort. Om du väljer att delbetala den utnyttjade krediten kommer du att betala ränta på det belopp som du inte betalar in vid första inbetalningen när fakturan kommer.

När du tar ett lån kommer hela kreditbeloppet (det beviljade lånebeloppet) att betalas ut till dit konto direkt efter godkänt lån. Därefter börjar du betala ränta på hela lånebeloppet från samma dag som avtal slutits. Om du lånar ett belopp som sätts in på ditt konto men inte utnyttjar hela beloppet kommer du alltså att betala ränta för hela lånebeloppet ändå.

Slutsatsen är att om du behöver ett kreditkort för längre återbetalningstid, då du vet att du inte kommer att kunna betala tillbaka hela det belopp du skall utnyttja, är det oftast billigare att ansöka om ett privatlån med lägre ränta än vad de flesta kreditkort kan erbjuda. Om du däremot avser att betala hela fakturan varje månad då räkningen kommer, är det billigare med ett kreditkort eftersom de i allmänhet erbjuder upp till nästan 2 månaders räntefri kredit.
 

Kreditkort eller kreditkonto - vad är skillnaden

Ett kreditkort är ett rent fysiskt kort som du får i din hand för att kunna göra inköp med eller göra kontanta uttag i en uttagsautomat. Ett kreditkonto är ett konto som du kan utnyttja genom att föra över pengar mellan kreditkontot och ditt vanliga konto. Principen att du betalar för det belopp du utnyttjar, är detsamma även med ett kreditkonto betalar du bara ränta för den del som av krediten som du faktiskt utnyttjar (till skillnad från vanligt lån). De flesta kreditkonton erbjuder också en period av räntefri kredit, likt de villkor du får när du har ett vanligt kreditkort.
 

Kreditkort och uc kontroll

När du ansöker om kreditkort och kontokrediter kommer utfärdaren av kortet att göra en uc kontroll hos Upplysningscentralen. Behöver du istället låna pengar utan uc kontroll är det bättre att ta ett snabblån utan uc kontroll om det nu inte är så att du nödvändigtvis behöver ha ett kreditkort. Skillnaden mellan kreditkort och lån är att du får hela summan utbetald till ditt konto och därmed får du betala ränta för hela summan till skillnad mot kreditkort där du endast betalar för det belopp du faktiskt har utnyttjat.
Det finns bra kreditkonton utan uc kontroll, med snabb ansökan online och pengarna utbetalas utan att du behöver något "fysiskt plastkort".
 

Kreditkort som skuldfinansiering

Att utnyttja kredit på kreditkort som skuldfinansiering är sällan en god idé eftersom räntan på kreditkort i allmänhet är dyrare än om du skulle ta ett skuldfinansieringslån för att samla dyra lån och krediter. Om det är skuldfinansiering du letar efter bör du i första hand leta bland privatlån utan säkerhet och lån som passar särskilt bra för just skuldfinansiering.
 

Hur många kreditkort behöver man egentligen?

De flesta behöver inget kreditkort alls utan ett vanligt betalkort kopplat till ditt lönekonto kan mycket väl räcka bra. Däremot kan det finnas tillfällen då ett kreditkort är bra att ha. Ett exempel på en sådan situation är om du behöver vara helt säker på att ha en "reservkassa" för oförutsedda händelser.

Många vill till exempel gärna ha minst två betalningsalternativ ifall att ett av korten plötsligen slutar att fungera. Åker du på semester utanför Sverige kan det också vara skönt att ha både ett vanligt bankkort och ett kreditkort. Det finns också tillfällen då försäljning sker enbart med kreditkort som giltigt betalningsmedel.
 

Informationen på den här sidan uppdaterades senast 2018-05-22.

Alltid på www.kontanter.nu

Låna pengar snabbt, jämför lån och få svar direkt på skärmen. Större lån, årslån, mindre lån, snabblån, sms lån, lån utan uc kontroll och annat som har med privatekonomi och lånerelaterat att göra. Vi hjälper dig att välja rätt lån eller kreditkort utifrån just dina individuella förutsättningar.

Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.

årslån utan uc

Vi hjälper dig att välja lån för skuldfinansiering.

skuldfinansiering

Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån.

snabblån och smslån