Kreditkonto online utan UC

Ett kreditkonto är som ett kreditkort fast utan själva kortet. Ett bra alternativ till kreditkort online. Du för snabbt och enkelt över pengar från ditt onlinekonto, till ditt vanliga bankkonto och betalar bara ränta för det belopp du har fört över. Kreditkonton online utan UC kontroll gör dessutom att du kan ansöka även om du har låg kreditvärdighet med många UC förfrågningar.

Kontokredit utan uc kontroll och andra populära onlinekrediter

De billigaste och mest prisvärda kreditontona och kontokrediter du kan ansöka om på nätet och få svar direkt på skärmen. Du kommer att märka att det finns flera olika prisklasser på kreditlånen. Vissa är mycket billigare än andra och därför ska du välja med omsorg. Tyvärr är det ofta så att de krediter som är lite billigare också är de som kanske har lite högre krav på dig som kredittagare men du kan ändå pröva att söka.

Billigaste kreditkontot hos Credway

Credway - billigt kreditkonto online utan UC kontroll

Billigast ränta garanti om du hittar och blir godkänd för ett likvärdigt lån.
Uppläggningsavgift: 0 kr
Uttagsavgift: 0 kr
Årsavgift: 0 kr
Övriga krav för kredit: Nej

Tips:
Billigast ränta - kredit med lägsta prisgaranti.

Kontokredit online

Tryggkredit - billig kontokredit utan UC

Billigaste kontokrediten hos S&A Sverige AB. Ingen UC kontroll.
Uppläggningsavgift för onlinekredit: 395 kr
Uttagsavgift: 0 kr
Årsavgift: 0 kr (kontokredit utan årsavgift)
Aviavgift: 35 kr
Övriga krav för kontokredit hos Tryggkredit:
- Vara folkbokförd i Sverige
- Ha ett mobilabonnemang

Kreditkonto 50000 kr

Euroloan - kreditkonto 50000 kr, individuell ränta

Kredit med individuell ränta beroende på din kreditvärdighet.
Ansök om kredit trots betalningsanmärkning.
Uppläggningsavgift: 0 kr men första uttaget 495 kr.
Uttagsavgift & Aviavgift: 49 kr
Årsavgift: 0 kr
Övriga krav:
- Svenskt personnummer
- Tillgång till BankID eller e-leg

Kreditlån hos Risicum

Risicum SE - kreditlån utan UC kontroll

Bra kreditkonto för alla med lite sämre kreditvärdighet.
Uppläggningsavgift för kredit: 0 kr
Uttagsavgift: 0 kr
Årsavgift: 0 kr (kreditlån utan dolda avgifter)
Övriga krav för kreditkonto:
- Vara folkbokförd i Sverige.

Även för dig som är pensionär upp till 70 år.

Flexkredit hos Ferratum

Ferratum - flexibel kredit utan UC kontroll

Populär kontokredit för personer med låg kreditvärdighet.
Uppläggningsavgift för kredit: 0 kr
Uttagsavgift: 0 kr
Årsavgift: 0 kr (kredit utan avgifter)
Övriga krav för flexkredit hos Ferratum:
- Ha ett mobilnummer

Tips: Förhållandevis lätt att bli godkänd för kredit. Kredit utan UC och med betalningsanmärkningar.

Expresskredit - kreditkonto utan UC kontroll

Populärt kreditkonto även för personer upp till 72 år.
Uppläggningsavgift för kredit: 320 kr
Uttagsavgift: 49 kr
Årsavgift: 0 kr (kredit utan avgifter)
Aviavgift: 35 kr
Övriga krav för flexkredit hos Ferratum:
- Ha ett mobilnummer

 

ViaConto kreditkonto utan uc

ViaConto - kreditkonto online med

Kreditkonto utan UC kontroll och trots betalningsanmärkningar.
Uppläggningsavgift: 0 kr
Uttagsavgift: 0 kr
Årsavgift: 0 kr Månadsavgift: 395 kr
Aviavgift: 45 kr
Övriga krav:
- Folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år tillbaka

Kontokredit hos Säkerfinans

Säkerfinans - kontokredit och snabblån utan UC

Bra kreditkonto för dig som sökt andra lån men fått avslag.
Uppläggningsavgift: 395 kr
Uttagsavgift: 0 kr
Årsavgift: 0 kr
Aviavgift: 35 kr
Tips: Tillhör samma koncern som Snabbfinans och Tryggkredit.

Kontokredit hos Snabbfinans

Snabbfinans - kontokredit online utan UC kontroll

Bra kreditkonto för dig som sökt andra kreditkonton men fått "nej".
Uppläggningsavgift: 395 kr
Uttagsavgift: 0 kr
Aviavgift: 35 kr
Årsavgift: 0 kr
Tips: Tillhör samma koncern som Säkerfinans och Tryggkredit.

Kreditkonto hos Flexlimit

FlexLimit - kreditkonto utan UC kontroll

Kreditkonto utan UC kontroll
Uppläggningsavgift: 380 kr
Uttagsavgift: 0 kr
Aviavgift: 35 kr
Årsavgift: 0 kr
Övriga krav för kredit hos FlexLimit:
- Folkbokförd i Sverige

 

Flexkredit - som ett kreditkort online med flexibla uttag

Flexkredit är bara ett annat namn för kontokredit eller kreditkonto online. Gemensamt för alla dessa ska vara att du inte behöver ansöka på nytt om du vill göra uttag från din kredit.
Till skillnad från andra typer av snabblån, kommer du bara att betala ränta för just det belopp du faktiskt använder och från och med den dagen du gör uttaget.
 

Vad är ett kreditkonto online

Ett kreditkonto online är en form av kontokredit som du ansöker om för att sedan bestämma själv när och hur mycket pengar du vill ta ut från kontot. Normalt sett ansöker du om ett kreditkonto en enda gång och sedan finns krediten där för dig, att använda när du vill. Ansökan går till på liknande sätt som när du söker ett vanligt lån eller snabblån.

Att göra själva uttaget är oftast avgiftsfritt men när du använder eller utnyttjar krediten får du normalt sett, betala ränta för det belopp som du tagit ut. Däremot finns det låneföretag som både tar ut en uttagsagift och även en aviavgift i de fall avisering förekommer.

De flesta kreditkonton tar ränta från samma dag som du gör uttaget, medan andra kreditkonton mer liknar ett kreditkort där du alltså inte betalar ränta förrän efter ett antal dagar. På den här sidan finns inga kreditkonton som tar ut avgifter för dina uttag.

En annan sak som utmärker den här sortens krediter är att amorteringarna sker på ett mer flexibelt sätt än om du tar ett vanligt lån. I de flesta fall ingår det i kreditvillkoren att du måste betala ett minimibelopp som motsvarar antingen en procentsats av din skuld, en procentsats av ditt totala kreditutrymme eller en fast summa som lägsta inbetalning.

Den största fördelen med ett kreditkonto i jämförelse både med kreditkort och vanliga snabblån, är att du för över pengarna till ditt vanliga bankkonto och kan sedan disponera pengarna som du vill. Det är enkelt att dryga ut kassan för att betala månadens räkningar om det saknas pengar någon gång och så vidare.
Du kan också göra uttag i bankautomat med ditt vanliga uttagskort och har alla pengarna på ett och samma ställe.

Om syftet med krediten bara är att ha en reservbuffert ifall något oförutsett skulle hända, ska du välja en kredit som inte har någon månadsavgift och helt inte heller någon uppläggningsavgift. Men tänk på att det ängå kan bli billigare i längden med en kredit som kostade en slant i form av uppläggningsavgift, om den i övrigt har lägre ränta och lägre/inga andra avgifter.

Skillnaden mellan kreditkonto och kreditkort

Ett kreditkonto ansöker du om för att sedan utnyttja när du vill genom överföringar till ditt vanliga bankkonto. Du ska med andra ord kunna göra så många  uttag du vill. Det är först när du för över pengar från ditt kreditkonto till ditt bankkonto som du betalar ränta. Kreditkonton kan du snabbt och enkelt göra överföringar från genom att göra det online på dator, mobil, surfplatta eller någon av de appar som allt oftare erbjuds.

Ett kreditkort däremot, är ett "fysiskt" plastkort som du kan bära med dig i plånboken och sedan använda som betalningsmedel när du gör inköp av olika slag. Det kan i enstaka fall gå att göra överföringar från ditt kreditkort till ditt bankkonto men det är inte lika vanligt förekommande. Du kan ta ut pengar i kontanter, även med ett kreditkort, om du går till en uttagsautomat. Kreditkort är oftast räntefria i ca 1 månad under förutsättning att du betalar hela skulden när fakturan kommer.

Om kreditkort är det bästa alternativet enligt din mening och dina behov, kan du söka ett bra kreditkort istället.

Kreditkort online som ett alternativ till ett vanligt kort

Efterfrågan på kreditkort online har ökat oväntat mycket de senaste åren. En av de bidragande orsakerna kan definitivt vara att många söker efter ett betalkort utan kreditupplysning, vilket inte är möjligt när man söker ett vanligt traditionellt kreditkort.

Det är också förhållandevis svårt att få tillgång till ett kreditkort med betalningsanmärkningar eller många förfrågningar hos UC. Det vanliga kreditkortet som är lättast att bli godkänd för är för övrigt att man kan söka kreditkort trots många förfrågningar hos Bank Norwegian.

I takt med utvecklingen av digitala lösningar såsom applikationer till både datorer och mobiltelefoner, kan man också snart kalla den här typen av lån för kreditkort i mobilen eller kredit i mobilen.

Snabb kredit som ett alternativ till ett vanligt lån

Snabb kredit med hög tillgänglighet online, är ett bra alternativ till att ta ett "helt lån". När du ansöker om kredit online, blir dina pengar tillgängliga på ditt onlinekonto och du kan därefter själv välja när och vilka belopp du vill föra över till ditt bankkonto.

Många tror att det inte går lika snabbt som om man tar ett lån men det är i princip så att snabb kredit online, är motsatsen, det vill säga snabbare än att ta ett lån varje gång man behöver lite extra pengar på kontot. Det finns krediter där det kan ta upp till nästa dag för att få pengarna synliga på sitt vanliga bankkonto. Se till att du känner till vilka utbetalnings- och överföringsrutiner som gäller för just den kredit du tänker ansöka om.
 

Räntans betydelse när du väljer kontokredit

I olika lånesammanhang, behöver man tänka på lite olika sätt när det handlar om räna och räntekostnader för olika lån och krediter. När du söker en kontokredit finns det flera aspekter att ta hänsyn till i frågan om ränta. Framför allt får månadsräntan en väldigt stor betydelse i jämförelse på vilken vikt man tillskriver just månadsräntan. Vid utnyttjande av kontokredit betalar du ränta på det belopp du har använt just den månaden som räntan avser och eftersom du har flexibel återbetalningstid, kan du själv styra hur mycket du vill ha i utestående skuld varje månad. För att ha koll på vilken ränta du kommer att betala har alltså månadsräntan en större betydelse när du tar en kontokredit än om du tar ett vanligt lån med fast löptid.

Skillnaden mellan olika avbetalningskrav

En annan sak som skiljer sig mellan olika onlinekrediter är lägsta återbetalningskrav per månad. De flesta kontokrediter har ett lägsta avbetalningskrav som baseras på en procentuell andel av antingen ditt aktuella skuldsaldo eller din totala kreditgräns. Utöver det har många ett minsta belopp som kompletterar den procentuella återbetalningsnivån.

Återbetalning i form av procentuell andel av utestående skuld betyder att du minst behöver betala en viss procent av den skuld du hade vid avräkningstillfället som ligger till grund för den aktuella månadsfakturan.
Exempel (med 10% återbetalningkrav): Du har en kredit på totalt 20 000 kr men har utnyttjat 10 000 kr. Då ska du betala den angivna procentuella andelen på 10 000 kr (din aktuella skuld). I det här exemplet blir det 10% av 10 000 kr, vilket blir 1000 kr inklusive ränta. I praktiken innebär det att om du inte gör nya uttag, kommer ditt månatliga belopp att betala att sjunka allt eftersom den aktuella skulden sjunker.

Återbetalning i form av procentuell andel av kreditlimit betyder att du ska betala en viss procent av din maximala kreditgräns oavsett hur mycket din aktuella skuld är.
Exempel (med 10% återbetalningskrav): Du har en kredit på totalt 20 000 kr men har utnyttjat 10 000 kr. Du ska betala den angivna procentuella andelen på 20 000 kr. I det här exempelt blir det 10% av din kreditlimit, vilket blir 2000 kr inklusive ränta. I praktiken innebär det att du kommer att betala 2 000 kr i månaden så länge ditt utnyttjade kreditbelopp är över 2000 kr. Till skillnad mot att betala en procentuell andel av aktuell skuld, kommer du att betala av den här krediten snabbare och därför kommer dina totala räntekostnader också att bli lägre.

Som vi nämne i början av det här avsnittet, kan den procentuella andelen också kompletteras att ett minimumkrav som är uttryckt i kronor. Om du har en kontokredit som du inte har utnyttjat så mycket av, kan det betyda att du ändå ska betala mer än den procentuella andel som anges.
Ett exempel kan se ut så här (återbetalningskravet är formulerat som "minst 10% av utestående/aktuell skuld eller 500 kr"):
Du har en kontokredit med kreditgräns på 20 000 kr men har bara utnyttjat 3000 kr just nu. Den minsta procentuella andelen skulle vara 300 kr (10% av 3000 kr) men det kompletteras med ett minsta belopp i kronor så din månadsinbetalning måste ändå vara minst 500 kr. Det är dock ingen nackdel eftersom det gör att din amortering ökar och att räntan minskar snabbare, så även din totala skuld.
 

I vilka situationer passar onlinekreditkonto bäst

Om du vet med dig att du har små marginaler i din ekonomi och ibland får ont om pengar, passar onlinekreditkonto bra som en enkel och kostnadsfri buffert. Du kan välja att ta ut pengar i den omfattning som du behöver och slipper betala ränta för pengar som du inte utnyttjar. Detta till skillnad mot ett vanligt lån där du får hela lånet utbetalt med detsamma och sedan får betala ränta för hela lånet från dag 1. Med ett kreditkonto har du antingen en ekonomisk reserv att använda vid nödfall eller en löpande kredit som du använder frekvent varje månad, det väljer du själv. Med ett kreditkonto har du alltid en liten extra säkerhet ifall det skulle krisa i din ekonomi någon månad då och då.
 

Kredit med betalningsanmärkning

Att söka kreditkonton av olika slag, även om man har betalningsanmärkning är fullt möjligt. Med betalningsanmärkning försvåras i allmänhet möjligheten att hitta ett bra och billigt lån eller kredit men det finns ändå riktigt bra och billiga lån för den som av någon anledning dragit på sig en eller flera betalningsanmärkningar.

Vi vill förstås inte uppmana någon att överskuldsätta sig men att man har en betalningsanmärkning behöver ju å andra sidan inte nödvändigtvis betyda att man inte sköter sin ekonomi. En betalningsanmärkning ligger kvar hos kreditupplysningsföretagen i 3 år och mycket kan ha hänt sedan den situationen uppstod.
 

Kontokrediter som skuldfinansiering

Vi kan inte tänka oss så många tillfällen eller fall då det skulle vara mest lämpligt att söka ett kreditkonto för att finansiera och återbetala andra lån och krediter.

Möjligtvis om det visar sig att det kredit man ansöker om, är avsevärt mycket billigare än andra lån för skuldfinansiering som man kan bli godkänd för. Vilka lån man över huvud taget kan bli godkänd för, är helt och hållet beroende på din personliga kreditvärdighet.

Läs mer om lämpliga lösningar för skuldfinansiering.
 

Kreditkort

Till ansökan om kreditkort.

Snabblån utan UC

Ansök om snabblån utan uc kontroll.

Årslån

Årslån med lång återbetalningstid.

Alla snabblån

Alla snabblån online

Den här sidan uppdaterades senast 2019-05-26.