Billån - välj bästa lån till bil med bra ränta

Billån finns i olika varianter då det går att låna pengar till bil både utan och med bilen som säkerhet. Vilket som är bästa billån för dig beror på vilka förutsättningar du har i övrigt. Vill du ta billån genom en bilhandlare men ändå behöver ett lån till kontantinsats för ditt bilköp är det enkelt genom privatlån eller snabblån.

Välj rätt sorts lån till bil

Billån med bilen som säkerhet
När du tar ett lån till bil med bilen som säkerhet, kommer bilen att utgöra själva säkerheten för lånet och det kommer i de flesta fall att stå i registreringsbeviset att bilen är belånad. Om du säljer bilen måste billånet lösas före eller i samband med försäljningen.

Billån utan bilen som säkerhet
Du kan ta vilket privatlån utan säkerhet som helst för att låna pengar till bil även om det inte är ett specifikt billån eftersom du använder pengarna till vad du vill när du tar ett privatlån. Om du säljer bilen vid senare tillfälle, är du inte tvungen att lösa lånet om du inte vill.

Bästa billån
Vad som är det bästa lånet till bil avgörs helt och hållet på vilken ränta du får på lånet och om du redan har pengar till kontantinsats för bilköp eller om du skall låna hela summan som bilen kostar att köpa.
När du ska låna pengar till bil är det alltid dina förutsättningar i övrigt som avgör vilka lånealternativ som blir billigast för dig.

FAKTA OM BILLÅN

 • Låna pengar till bil kan du göra både med och utan bilen som säkerhet.
 • Du kan ta ett lån för att köpa bil hos bilhandlare eller för att köpa bil privat.
 • Låna för att täcka hela kostnaden för ditt bilköp eller låna till kontantinsats för ett dyrare bilköp där du tänker ta lån genom bilhandlaren.
 • Bästa billån för dig avgörs av dina förutsättningar i övrigt.

Jämför billån - bästa billånet för dig

Börja med att jämföra billån med och utan bilen som säkerhet och bestäm dig för vilket alternativ som är det bästa valet för dig. När du sedan bestämt dig finns ett antal förslag på billiga billån längre ner på sidan.

Billån utan säkerhet

Fördelar billån utan säkerhet:

 • Du bestämmer själv om du vill köpa bil genom bilfirma eller av en privatperson, utan onödigt krångel. Köp bil var du vill och när du vill.
 • Snabb ansökan online och "pengarna i handen" vilket gör det lättare att "pruta" och förhandla om priset på den bil du avser att köpa.
 • Låna till hela summan av bilköpet, ingen kontantinsats krävs.

Nackdelar billån utan säkerhet:

 • Det belastar din totala skuldbörda vad det gäller lån utan säkerhet. Men har du inte allt för stora privatlån utan säkerhet sedan tidigare är det inga problem. De flesta långivare tillåter att du har lån utan säkerhet på en total summa av 400000 kr, ibland mer beroende på din inkomst och ekonomiska situation i övrig.

Billån med bilen som säkerhet

Fördelar billån med bilen som säkerhet:

 • Det är enkelt att få lånet och ibland kan till och med bilhandlare hjälpa dig med att ansöka om billån.
 • Ofta samarbetar bilhandlare med en eller max två banker som erbjuder samma ränta för alla som lånar till bil genom dem.
 • Lättare att bli beviljad billån med bilen som säkerhet om du har låg kreditvärdighet i övrigt.

Nackdelar billån med bilen som säkerhet:

 • I många fall måste du ändå ha en kontantinsats som kan utgöras av kontanter eller värdet på en eventuell inbytesbil.
 • Du måste redan vid ansökan om lånet kunna ange exakt vilken bil du tänker köpa (med registreringsnumret)
 • Du måste vanligtvis köpa bilen av en bilfirma för att hanteringen skall gå smidigt.
 • Du kan få svårigheter om du vill sälja din bil till en privatperson då du först måste lösa lånet eller låta köparen överta lånet.

Billån hos ICA Banken
Låna: 20000 - 350000 kr
Villkor:
- 18 år
- Fast inkomst
- Inga betalningsanmärkningar
Övrigt:
- Snabb ansökan online
- Svar direkt
- Bra ränta
- Passar bäst för dig som inte redan har så stora skulder i övrigt
- Bilen som säkerhet - nej ansök om privatlån utan säkerhet när du skall låna till bil.
- Tar UC-kontroll

Billån hos Bank Norwegian
Låna: 5000 - 500000 kr
Villkor:
- Minst 23 år
- Folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna.
- Inga betalningsanmärkningar
Övrigt:
- Snabb ansökan online
- Svar direkt
- Individuellt satt ränta
- Passar dig som redan har skulder hos andra långivare och som kanske fått nej av din vanliga bank.
- Bilen som säkerhet - nej ansök om privatlån utan säkerhet (blancolån) när du skall låna pengar till bil.
- Tar UC kontroll

Billån hos Marginalen Bank
Låna: 25000 - 350000 kr
Villkor:
- 20 år gammal
- 120000 kr i årsinkomst
- Inga betalningsanmärkningar vid privatlån
Övrigt:
- Snabb ansökan online
- Svar direkt
- Individuell ränta
- Bra val för dig som har svårt att få lån
- Bilen som säkerhet - nej ansök om privatlån utan säkerhet när du skall låna pengar till bil
- Tar UC kontroll

Jämför fler lån som passar när du skall köpa bil

Jämför alla privatlån utan säkerhet eller ta ett mindre lån utan uc kontroll om du inte vill belasta din kreditvärdighet. Om du har svårt att få vanliga privatlån kan du ansöka om upp till 30000 kronor utan uc kontroll även med betalningsanmärkning.

När du söker efter billiga billån kan du ansöka om på två olika sätt. Antingen genom ett billån där du sätter själva bilen som säkerhet för lånet eller genom att ta ett så kallat blancolån utan säkerhet.
Skillnaden mellan dessa två olika former av lån för bilköp skiljer sig väsentligt från varandra. Om du tar ett billån med bilen som säkerhet, kommer det att stå i registreringsbeviset att bilen utgör säkerhet för lån. Om du lånar till ett bilköp via blancolån kommer det inte att stå något om lånet i registreringsbeviset. De flesta som vill ha frihet att köpa bil av vem som helst, när som helst, väljer ett billån i form av privatlån utan säkerhet. Du kan jämföra och ansöka om billån bland privatlån utan säkerhet.
 

Billån med betalskydd

Betalskydd är en form av försäkring som du tecknar i samband med att du beviljas ett lån. Det är frivilligt att teckna betalskydd och huvudprincipen är att du under en begränsad tid har en försäkring som går in och täcker dina kostnader för lånet om du skulle bli sjuk eller ofrivilligt arbetslös. Det kan vara bra att ta ett betalskydd om månadskostnaden för lånet är hög, då garderar du dig för att klara av att betala lånet om något oförutsett med din hälsa eller arbetssituation skulle inträffa.
 

Låna pengar snabbt och passa på att samla dina lån

Om du redan har lån eller krediter kan du passa på att samla dina lån till ett enda om du väljer att ta ett lån utan säkerhet. Om du exempelvis redan har lån på 150000 kr och vill ansöka om ett billån utan säkerhet så kan du ta ett lån på totalt upp till 400000 kr och därmed ha gott om utrymme för bilköp. I detta exempel får du 250000 kr över till själva bilköpet. Du kan alltid förtidsinlösa hela eller delar av ditt lån utan extra kostnad så är du inte riktigt säker på vad bilen kommer att kosta, kan du ta ett lån på något högre belopp än det exakta och sedan när bilköpet är klart, kan du betala in de pengar som blev över som en extra amortering på lånet.
Läs mer om större lån som ger utrymme för mer än själva bilköpet om du vill sänka dina totala månadskostnader för lån.
 

Svårt att få ett vanligt blancolån

Om du av olika skäl har svårt att få lån där långivaren tar UC kontroll men ändå är i akut behov av pengar för att du av någon anledning måste ha en bil, kan så kallade snabblån utan UC kontroll vara ett alternativ för dig. Visserligen är den typen av lån som regel mer kostsamma vad det gäller ränta och avgifter men är du verkligen i behov av att köpa bil kan du låna upp till 50000 kr hos långivare som inte tar UC kontroll och hos långivare som beviljar lån trots betalningsanmärkning.
 

Kostnader för att ha bil

När du köper bil är det inte bara själva bilköpet som kommer att kosta pengar. Du dessutom, skall betala skatt och försäkring för din bil. Hur hög din fordonsskatt blir kan du inte påverka med annat än att du väljer en bil med låg avgift för skatt men kostnader för bilförsäkring kan du definitivt påverka och när du jämför bilförsäkring, skiljer det sig i allmänhet ganska mycket i pris mellan olika försäkringsbolag.

Jämför bilförsäkringar gratis! Du förbinder dig inte till att teckna försäkring.