Lån utan UC med betalningsanmärkning

Lån utan UC med betalningsanmärkning

Vill du ta ett lån utan UC med betalningsanmärkning, har du antagligen goda skäl till det. Vi "moralpredikar" inte om huruvida man ska kunna ta ett lån eller inte utan ska istället försöka hjälpa dig att hitta ett lån som du kan få trots anmärkningen. Eftersom den här typen av ansökningar, inte kommer att skada din framtida kreditvärdighet, kan du söka flera olika lån, ifall du inte blir godkänd för det första lånet du söker.

Vi är opartiska och därför listar vi lånen i alfabetisk ordning.
Har du ingen anmärkning, kanske du vill läsa mer om samtliga lån som inte använder UC istället.

Vissa (inte alla) av de lån som presenteras är högkostnadskrediter. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Lånen utan UC som det går att få trots betalningsanmärkning

Låna 40000 utan UC med betalningsanmärkning Frogtail
Låna 40000 utan UC med betalningsanmärkning Frogtail
Låna 30000 utan UC med betalningsanmärkning Slantar
Låna 30000 utan UC med betalningsanmärkning Slantar

Innan du ansöker om att låna utan UC med betalningsanmärkning

Kanske går du omkring och tror att du bara kan söka lån som inte använder UC på grund av att du har en eller flera betalningasnmärkningar. Då kan vi informera om att det inte är den enda utvägen för att bli godkänd för lån. Det finns många långivare och kreditföretag som godkänner personer väldigt låg kreditscoring även om de använder sig av UC i sin kreditbedömning.

En kreditbedömning kommer nämligen att genomföras oavsett om det är ett lån som inte anlitar UC. Ofta är kreditbedömningen en automatiserad process där sannolikheten att du ska hamna i betalningssvårigheter bedöms. Numera finns det många olika lånelösningar för personer som kanske tror att den här kategorin av lån är den enda lösningen. Här nedanför har vi lagt upp några kategorier av lån som vi tror kan intressera många.

Lån du kan få med låg kreditvärdighet
Låna med betalningsanmärkning
Få många svar samtidigt - utan kostnad

Olika krav på kreditvärdighet

Höga och låga krav på kreditvärdighet varierar

Olika aktörer ställer olika höga krav på kredigvärdighet.
Många ställer sig säkert frågan hur det är möjligt att låna pengar även om man har en eller flera betalningsanmärkningar. Det blir faktiskt (tyvärr) mer och mer vanligt att privatpersoner ibland hamnar i ett läge då det är dags att söka lån även om man har drabbats av betalningsanmärkningar tidigare i livet. En betalningsanmärkning ger automatiskt låg eller rentav kass kreditvärdighet och då är lån utan uc kontroll trots betalningsanmärkning, den allra bästa lösningen om man vill pröva att få ett privatlån.

Hur många betalningsanmärkningar kan man ha och ändå bli godkänd för privatlån utan UC?
Kraven på kreditvärdighet är relativ och måste absolut sättas i sitt rätta sammanhang när man talar om kreditbedömning som avser just lån. Många blir också förvånade över att man kan ha många betalningsanmärkningar och ändå bli godkänd för lån. Ofta handlar det om när betalningsanmärkningen uppstod och hur många betalningsanmärkningar du har.

Sköter du din ekonomi i övrigt och ser ut att ha en någorlunda stabil ekonomi framåt i tiden, kan du mycket väl bli godkänd för lån även om du har låg kreditvärdighet. Din inkomst och förväntade fasta utgifter (kostnader för boende, om du har barn, tidigare lån m.m.) kommer att vara det som väger tyngst om du därutöver också har råkat få betalningsanmärkningar. Det som är bra att känna till är också att möjligheten att få lån när man har anmärkning, inte är begränsad till enbart sådana som använder annat än UC. Det finns många andra lån för personer med betalningsanmärkning.

Hur låg kreditvärdighet kan man ha och ändå bli godkänd för lån?
Sammanfattningsvis är det svårt att säga exakt hur låg kreditvärdighet du kan ha och ändå bli godkänd för ett lån. Givetvis förutsätter det att du söker ett lån där man över huvud taget kan bli godkänd för lån trots tidigare betalningsanmärkningar. Att söka lån som redan från början anger att de inte godkänner låneansökningar från personer med betalningsanmärkning är helt lönlöst och då kommer du bara att slösa tid på att söka lån utan att få resultat i form av ett "ja". Lägg istället din energi på att söka lån som kan tänkas godta dig som lånekund även om du har en dålig kreditscoring med betalningsanmärkningar.
 

Lån utan UC - inte den enda utvägen om man har anmärkning

Om du har väldigt dålig kreditvärdighet i det stora hela men ändå lyckats hålla dig ifrån betalningsanmärkningar, kommer du uppleva att det är väldigt svårt att bli godkänd för lån ändå.

I de lägena är det absolut en fördel att ägna tiden till att söka de rätta lånen som har ett kreditvärdighetskrav som du tror att du passerar med lite marginal. Med det menar vi att om du har svårt att få lån trots låg kreditvärdighet i övrigt, kan det vara lättare att bli godkänd för lån utan uc kontroll som även låntagare som har betalningsanmärkning kan söka och bli godkända för.

Skälet är enkelt, de lån utan uc som man kan söka trots tidigare betalningsanmärkningar, har som regel ett lite högre förtroende för personer med låg kreditvärdighet, än andra lån som kanske lagt gränsen lite högre rent generellt sett när det gäller kreditvärdighet.
Så sammanfattningsvis är det vid låg kreditvärdighet, bättre att ansöka om lån utan uc kontroll och med betalningsanmärkning, oavsett om du har anmärkningar eller inte.

Betalningsanmärkningar & skuld hos Kronofogden

Det finns inga seriösa långivare som beviljar lån utan säkerhet till dig om du har skuld hos Kronofogden. Visst går det att pröva att söka efter lån utan uc med betalningsanmärkning men det är väldigt svårt att bli godkänd för lån om man har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

Oavsett vad, är det inga lån som någonsin kommer att marknadsföra sig som ett lån där du kan låna pengar trots skuld hos Kronofodgemyndigheten. Däremot finns de långivare som beviljar lån till dig även om du har betalningsanmärkningar och/eller tidigare i ditt liv haft skuld hos Kronofogden. Hur lång tid som ska ha passerat sedan du hade skuld hos Kronofogdemyndigheten, varierar mellan olika lån. Det finns också enstaka mindre lån som kan ge dig chansen trots ett mindre pågående föreläggande.

Om du däremot har en bostad att ställa som säkerhet för lånet, kan du söka omstartslån hos Marginalen Bank.
 

Vad kostar det att ta ett lån med betalningsanmärkning?

Tyvärr är det ganska vanligt att den här typen av lån, med låga krav på kreditvärdighet ofta är dyrare än andra privatlån. I huvudsak kan man hitta orsaken till det i att kreditgivaren anser sig ta en större risk när de tecknar avtal med personer som tidigare har misslyckats med att sköta sina räkningar som de ska.
Det är ett rimligt argument och alla kan nog förstå varför man resonerar på det viset.

Månadskostnader för lån utgörs av både amortering och räna samt i förekommande fall även andra avgifter. Att amortera på lån görs genom en amorteringsplan och den avgörs av hur lång tid du lånar pengarna. I de här fallen är det räntekostnaderna som kan vara dyrare än för vanliga lån.
Det man också ofta kan se, är att löptiderna kan vara kraftigt förkortade i jämförelse med andra snabblån.
 

Var försiktig och låna ansvarsfullt

Visst kan man behöva ett snabbt lån även om man har betalningsanmärkning. Det behöver inte ens betyda att man har dålig ekonomi i övrigt. En anmärkning är en börda som alla får bära på under en längre tid, när den väl har uppstått. Lite som en "prick i registret".

Den som däremot har så ont om pengar att man knappt klarar sina löpande utgifter, bör vara mycket försiktig när det gäller att ta lån. Visst ser vi många exempel på personer som genom just att ta ett lån, faktiskt får ordning på sin ekonomi även på längre sikt men se upp för för även motsatsen kan inträffa!
Hur just din situation ser ut, kan bara du själv avgöra.

Känner du att du är på väg att hamna i den omtalade och skrämmande skuldfällan, bör du helst avstå från att söka lån. Konsekvenserna av att inte betala sina räkningar kan bli väldigt obehagliga och långtgående, därför vill vi inte uppmuntra till lån om man redan har svårigheter med sin betalningsförmåga. Vi har skrivit en särskild artikel om vad som händer om man inte betalar i tid.
 

Om ansvarsfriskrivning för informationen gällande UC

www.kontanter.nu försöker vara uppdaterade på information kring huruvida ett företag använder sig av uc eller om du kan låna pengar utan uc kontroll genom dem. Tyvärr händer det att långivare förändrar sin kreditkontroll utan att vi hinner uppmärksamma det, därför tar www.kontanter.nu inte ansvar för eventuella förändringar i de olika villkoren hos respektive långivare.

Även villkor gällande att låna pengar trots tidigare betalningsanmärkning, kan förändras ibland så var vaksam på den information som finns hos varje enskilt låns hemsida.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2020-05-19.