Lån utan UC 18 år - lånen du kan söka

Åldersgräns 18 år Åldersgräns 18 år

Att åldergränsen för lån i Sverige är 18 år, vet de flesta men det är många som tillämpar lite striktare åldersgräns och ändå lägger gränsen vid 20 år eller äldre också i vissa fall. Då kan det vara svårt att hitta lån utan UC med 18-årsgräns.

För dig som är 20 år eller äldre, finns en mängd olika lån utan uc att söka. Ta del av de bästa snabblån utan uc som går att söka i Sverige eller sök bland alla lån utan uc.

Vissa (inte alla) av de lån som presenteras är högkostnadskrediter. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Frogtail
Lån utan uc med åldersgräns 18 år.

Credway
Kreditlån utan uc med åldersgräns 18 år.

Loanstep
Räntefria lån utan UC, åldersgräns 18 år

VIVUS
Räntefria lån upp till 6000 kr

Låna pengar snabbt utan uc när du är 18 år eller äldre

När du väl har fyllt 18 år, är du myndig i Sverige. Att bli myndig innebär en hel rad olika rättigheter och skyldigheter och det är inte förrän på din 18-årsdag som du kan teckna avtal av det här slaget, såsom ett lån innebär. 18 år är alltså den absoluta minimiåldern för att få låna pengar men många lån har satt en högre åldersgräns än 18 år, vilket du säkert redan har lagt märke till om du letar lån och är under 20 år. Här kan du som har intresse, läsa mer om svenska åldersgränser för lån och annat.

Om det inte handlar om stora investeringar av något slag ska du försöka att hålla antalet UC förfrågningar nere på en rimlig nivå, eftersom det kan påverka dina möjligheter att ingå andra avtal inom det närmsta året framöver om du har för många förfrågningar hos UC. En UC kontroll är en kreditupplysning genom företaget Upplysningscentralen AB som bara är en av flera företag som sysslar med sådan verksamhet i Sverige.
Kreditupplysning är mer eller mindre obligatoriskt vid de flesta lån eftersom så gott som alla långivare väljer att följa Finansinspektionens allmäna råd om hur det ska gå till när man lånar ut pengar.
 

Låna utan deklarerad inkomst ett vanligt problem för unga

När man är ung kanske man inte hunnit arbeta så länge att man har deklarerat första gången ännu. Även om du har jobb och en regelbunden inkomst, kan det vara svårt att få lån. I de flesta fall kan man komplettera sin ansökan genom att intyga på andra sätt att man har jobb och inkomst. Det gör man i så fall oftast genom att skicka in kopior på lönebesked och anställningsavtal.
Om du exempelvis är student och lever på CSN-lån i kombination med studiebidrag men även arbetar vid sidan om för att skaffa lite extra inkomster, kan man ta ett studentlån.

Att låna pengar utan inkomst alls, är och ska vara svårt men det finns ändå små mikrolån som kan godkänna lån utan inkomst på upp till ett par tusenlappar. Du bör som sagt tänka dig lite extra noga för innan du ansöker om att låna pengar utan inkomst eftersom det förmodligen är svårt för dig att betala tillbaka lånet om du inte har någon inkomst alls.
 

Vad innebär inkomstkrav - räknas CSN?

För många lån finns det i de allmänna villkoren för att söka lån, ett inkomstkrav. Ett inkomstkrav innebär att långivaren bedömer huruvida du verkar kunna betala tillbaka ditt lån utifrån vilken inkomst du har. Självklart vägs det samman med dina förväntade fasta utgifter i övrigt och sedan beräknas din sammantagna betalningsförmåga.

Inkomstkraven kan dels vara kopplade till en viss inkomstnivå men också till hur "säkra" dina inkomster ser ut att vara. Vad det gäller nivån finns många sätt för kreditföretaget att kontrollera det men om det handlar om säkerheten i form av jobb, är det något du ibland får lov att komplettera med. Läs mer om olika typer av anställningsformer om du känner dig osäker på vilken sorts anställning du har.

CSN-lån räknas inte som inkomst men om du jobbar extra regelbundet kan du få lån med den inkomsten som grund för ansökan.
 

Risker med att låna pengar som ung

Det är lätt att få ett lån online, kanske till och med lite för lätt i vissa sammanhang. Att komma på att man vill ta ett snabblån och söka det kan ibland ske lite förhastat och då är det bra att känna till att man alltid har rätt att ångra lånet eller förtidsinlösa det.
Eftersom det är relativt enkelt att bli beviljad olika typer av mindre lån, ökar också risken för att man av oförsiktighet, hamnar i en skuldfälla, vilket är extra allvarligt om man är ungdom. Överskuldsättning redan som ung, är ingen bra start i livet.

Att låna pengar kostar också pengar. Priset du får betala för ett lån kallas för ränta och det beräknas på lite olika sätt beroende på om du tar ett lån eller en kontokredit. Utöver räntan ska du förstås också betala amortering på ditt lån och det finns olika typer av amorteringsplaner.

Att inte betala sina räkningar och lån inom den tid du har på dig (fakturornas förfallodatum), får mycket allvarliga konsekvenser om du haterar det på fel sätt. Bland annat kan det leda till betalningsanmärkning eller få andra ännu värre följder.

Lån bör vara den allra sista utvägen om du är ungdom

Eftersom du är myndig, förväntas du ta ansvar för dina handlingar fullt ut. Det gäller även sådana saker som att söka lån. Det finns något som brukar kallas för att "låna ansvarsfullt", vilket innebär att du inte ska söka lån om du inte är säker på att du kan betala tillbaka det.
Att låna pengar på nätet för att återbetala exempelvis gamla skulder till polare är inte heller någon bra lösning. Det är endast i desperata och akuta fall som det möjligen kan utgöra en rimlig utväg.

Här finns massor av tips på hur du kan skaffa snabba pengar lagligt och skattefritt.

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-19.