Låna pengar utan UC kontroll med BankID

Lån utan UC kontroll

Vill du låna pengar snabbt och enkelt utan kreditupplysning hos UC? Genom att söka lån utan UC och signera med BankID, kan du inte bara bli godkänd för lån trots många tidigare förfrågningar. Du slipper dessutom slösa tid på att söka lån som du ändå får avslag på för att du har många UC kontroller sedan tidigare.
All information du behöver om olika lån som inte använder UC, samlat på ett och samma ställe.

Vi har också sammanställt FAQ (vanliga frågor om att låna utan UC).
 

Vissa (inte alla) av de lån som presenteras är högkostnadskrediter. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Lån utan UC - hela listan sorterad i alfabetisk ordning

Låna mellan 1 000 - 80 000 kronor utan kreditupplysning genom Upplysningscentralen AB.
Vi är opartiska och därför är alla lån utan UC sorterade i alfabetisk ordning.

Låna utan UC när du söker lån på max 10000 kr.
Låna utan UC när du söker lån på max 10000 kr.
Daypay
Tips: Olika inkomstkrav beroende på hur mycket pengar du ansöker om att låna. Kostnaderna avgörs av lånebelopp och vald återbetalningstid.
Låna pengar utan UC kontroll hos Expresskredit
Låna pengar utan UC kontroll hos Expresskredit
Expresskredit
Tips: Återbetala minst 6% av din totala skuld varje månad, dock minst 350 kr per månad.
 
Låna pengar utan kreditupplysning hos UC
Låna pengar utan kreditupplysning hos UC
Fairlo
Tips: Ju högre lånebelopp du ansöker om, desto lägre ränta.
Lån utan uc med e-leg och bankid hos Ferratum
Lån utan uc med e-leg och bankid hos Ferratum
Ferratum
Tips: Prisvärt om du har låg kreditscoring och har svårt att få lån hos andra banker.
Låna 40000 kr utan UC hos Frogtail
Låna 40000 kr utan UC hos Frogtail

Frogtail
Tips: Samma företag som står bakom Monetti & Kredit365. Pengarna samma dag om du ansöker före kl. 13.00.

Låna utan UC hos GF Money
Låna utan UC hos GF Money
GF Money
Tips:  Stort ålderspann med lån både till unga och pensionärer.
 
Privatlån utan UC KontantFinans
Privatlån utan UC KontantFinans
KontantFinans
Tips: Prisvärt privatlån utan UC med betalningsanmärkningar.
Minilån utan UC Kredit365
Minilån utan UC Kredit365
Kredit365
Tips: Små mikrolån/minilån utan UC med betalningsanmärkning. Lån som många kan få.
Låna pengar utan UC med BankID Kundfinans
Låna pengar utan UC med BankID Kundfinans
Kundfinans
Tips: Samma företag som SMS Pengar, och Expresskredit. Lägsta belopp att betala varje månad är 6% av aktuell skuld eller minst 350 kr per månad.
Räntefria lån utan UC hos Loanstep
Räntefria lån utan UC hos Loanstep
Loanstep räntefria lån utan UC
Tips: Höjd kreditgräns februari 2020. Nu kan du låna större belopp än tidigare. Låna utan ränta i 14 dagar. Även för återkommande kunder som vill låna räntefritt igen.
Låna pengar utan kreditprövning där UC är inblandade
Låna pengar utan kreditprövning där UC är inblandade
Lumify
Tips:
Flexibel lång återbetalningstid. Räntefria lån utan UC i 30 dagar.
Snabbt lån utan UC Monara
Snabbt lån utan UC Monara
Monara
Tips:  Pengarna inom 5 minuter till flera storbanker.
 
Lån utan UC med BankID hos Monetti
Lån utan UC med BankID hos Monetti
Monetti
Tips: Har flera olika lånelösningar. Både traditionella snabblån i form av årslån men också kreditlösningar som erbjuder mer flexibilitet.

 
Sök smslån snabbt utan UC hos Nätlån.
Sök smslån snabbt utan UC hos Nätlån.
Nätlån (nytt högre lånebelopp feb 2020)
Tips: Olika inkomstkrav beroende på hur mycket pengar du ansöker om att låna. Kostnaderna avgörs likaså av lånebelopp och vald återbetalningstid.
Låna 25000 utan UC hos Profilkredit
Låna 25000 utan UC hos Profilkredit
Profilkredit
Tips: Llåna 25000 kr utan UC hos Profilkredit. Betalningsanmärkningar måste vara äldre än 12 månader för att du ska bli godkänd.
Låna 30000 kr utan UC med svar direkt
Låna 30000 kr utan UC med svar direkt
Slantar
Tips: Prisvärd uppstickare med billig ränta i jämförelse med många andra lån i samma kategori.
Snabba lån utan UC hos Smspengar.
Snabba lån utan UC hos Smspengar.
Smspengar
Tips:  Räntan avgörs av utnyttjat kreditbelopp och hur snabbt du återbetalar ditt lån/kredit.
 
Låna 25000 - 40000 utan UC
Låna 25000 - 40000 utan UC

Tryggkredit
Tips: Mycket billigare än de flesta andra lån i samma kategori! Låna 40000 utan UC som återkommande eller befintlig kund.

Låna pengar snabbt utan UC
Låna pengar snabbt utan UC

ViaConto
Tips: Lägstabeloppet att betala varje månad är 6,76 % eller minst 800 kr av aktuellt skuldbelopp.

 

Jämför lån utan UC - tips

Hos oss är ambitionen att du ska kunna göra enkla och transparenta jämförelser där både pris och övriga krav och villkor framgår. Vilket lån som är det bästa för just dig, avgörs av din kreditvärdighet. Det är lätt att se vilka av lånen som är högkostnadskrediter med årsräntor över 30% och vilka av dem som inte är högkostnadskrediter.

I först hand ska du alltid försöka få ett av de billigaste lånen utan UC men om du har väldigt svårt att få lån, kanske du inte har något annat val än att gå vidare med de lån som är en prisklass dyrare.
 

Allt du behöver veta om lån utan UC kontroll (FAQ)

De vanligaste frågorna och svaren som handlar om att låna pengar utan UC kontroll, ska du kunna hitta här i vår FAQ.

Frågor och svar Frågor och svar
Låna utan kreditupplysning
Vad betyder lån utan UC?
Vad är UC för företag?
Så fungerar lån som inte använder UC?
Lån utan UC som inte är högkostnadskrediter
Identifiering med BankID, e-leg eller Instantor - hur fungerar det?

Ansök om att låna trots många förfrågningar hos UC
Hur mycket pengar kan man låna utan UC kontroll?
 

Även om det tidigare har funnits möjligheter att låna pengar utan att det inhämtats någon kreditupplysning från tredje part, förekommer det knappast längre. I allmänna råd till kreditföretagen framgår att en låntagares betalningsförmåga ska vara avgörande för huruvida de ska godkänna ett lån eller inte.

Myndigheternas kontroller har förstärkts i takt med strängare lagstiftning kring snabblån. Detta gör att även om det inte uttryckligen står i lagen att kreditföretagen måste beställa en kreditupplysning så gör det flesta det ändå. I de allmänna råden står det att företaget bör inhämta en upplysning.
Det finns situationer då det görs en förenklad kreditprövning. Det hör dock till ovanligheterna då alla kreditföretag vill vara seriösa långivare. En förenklad kreditprövning anses dessutom bara vara relevant då en bank redan har tillräcklig kännedom om låntagaren så detta kan möjlighen inträffa vid en mindre höjning av en redan löpande kredit eller liknande.

Man kan med andra ord låna pengar utan kreditupplysning men det är ytterst ovanligt och många av de företag som tidigare lånat ut pengar utan att beställa en upplysning, har råkat i blåsväder för att det är svårt att hävda att de kunnat bilda sig en tillräckligt god uppfattning och en persons betalningsförmåga.

För att försäkra dig om att du samarbetar med seriösa företag som följer alla lagar och förordningar som handlar om ditt lån, kan du lugnt söka lån som inte använder UC som upplysningsmetod.

Är du inte så van att röra dig med olika termer inom lån, kan just detta begrepp vara det som är mest förvirrande när det handlar om kreditupplysningar. Man ska inte förväxla lån utan kreditupplysning med lån utan UC eftersom det är två helt olika saker.

När man till vardags pratar om lån utan UC menar man att kreditupplysningen som låneföretaget kommer att inhämta för att bedöma din framtida betalningsförmåga, inte använder jus UC till detta. Istället använder de något av alla de andra kreditupplysningsföretagen som finns i Sverige.

Vad är UC? Vad är UC?

Vad är UC för något och vad skiljer dem från andra upplysningsföretag?
Det du behöver veta om UC är att de är ett av de största och mesta använda kreditupplysningsföretagen i Sverige. UC (Upplysningscentralen AB) är Sveriges i särklass ledande affärs- och kreditinformationsföretag och ägs bland annat av ett antal storbanker (Nordea, SEB, Handelsbanken samt Swedbank).

Även om Upplysningscentralen AB bara är ett i mängden av flera andra kreditupplysningsföretag är de fortfarande det i särklass mest frekvent använda bolaget. Särskilt gäller det större kreditförfrågningar såsom exempelvis större privatlån utan säkerhet. Företaget tillhandahåller och säljer kreditupplysningar där de omfrågade kan vara både företag och privatpersoner.

UC-koncernen består av UC allabolag AB, UC Affärsfakta AB, UC Marknadsinformation AB och UC Bostadsvärdering AB. UC omsätter cirka 700 miljoner kronor och har drygt 300 medarbetare utspridda på flera orter i Sverige.

Även om förfrågningar hos det här företaget fortfarande är ett av de mest vanliga i olika kreditupplysningssammanhang, växer de andra bolagen snabbt eftersom många inser fördelarna med att inte bli omfrågade hos UC.  För de som begär kreditupplysningen är det också en kostnadsfråga eftersom en upplysning är förknippad med en avgift för det beställande företaget.

Andra exempel på kreditupplysningsföretag som är vanliga i Sverige är Bisnode, Creditsafe och Soliditet.

Vad är lån utan UC? Vad är lån utan UC?

Ett lån utan UC kontroll är inte ett lån som du kan söka utan att det inhämtas någon kreditupplysning alls. Detta missförstånd är tyvärr förhållandevis vanligt bland dem som kanske inte är så insatta i frågan.

Företag som erbjuder olika former av krediter och lån utan att företaget UC blandas in, ska om de följer finansinspektionens allmänna råd, ändå inhämta en kreditupplysning från något av alla de kreditupplysningsföretag som finns och är verksamma i Sverige. Ett av alla de företag som sysslar med upplysningar är företaget Upplysningscentralen AB (UC).

Ibland får vi också förfrågningar eller rena påståenden till vår rådgivning där personer som har sökt ett lån de som påstods vara utan UC, fått hem en kreditupplysning genom ett av de andra företagen och sedan hör av sig till oss för att berätta att en långivare visst använder UC. När vi kontrollerar med långivaren har de i 99,99% av fallen inte alls förändrat sina rutiner för kreditupplysning utan personen i fråga som sökte lånet har däremot missuppfattat vad en UC är för något.

Det här är tyvärr en mer vanlig missuppfattning än vi skulle önska men en liten tröst i det hela är att en ansökan utan UC-fria lån, åtminstone inte ställer till någon skada för kreditvärdigheten. Däremot är det olyckligt att människor har missuppfattat och/eller blandat ihop begreppen.

Skillnaden mellan lån utan UC och lån som använder UC är hur djupt gående information kreditföretaget vill ha för att kunna bedöma om din ekonomiska förmåga att betala tillbaka lånet, är stark eller svag. Informationen i olika kreditupplysnignar skiljer sig åt och det gör även priset för företaget som beställer upplysningen. Det är med andra ord billigare för låneföretag att inte använda UC då priset för en sådan upplysning är högre än andra enklare upplysningar. Läs mer om vilken information en upplysning från UC innehåller.

Lån du söker utanför UC's kontrollverksamhet, påverkar inte dina möjligheter att göra avdrag för räntan precis som för andra lån och krediter. När du lär dig mer om ränta, får du tips om hur du gör smarta ränteavdrag och vilket räntetak som gäller för avdrag. Upp till ett visst belopp får du 30% avdrag och därefter 21% avdragsmöjlighet. En sak som möjligen kan vara till nackdel är att små enkla lån oftast inte medger att du har en medsökande. Att ha en medsökande gör det vanligtivs lättare att bli godkänd för lån och om ni är sammanboende, kan ni fördela räntan mellan er så som det passar er deklaration bäst.

Lån utan UC som inte är högkostnadskrediter

Ett vanligt förekommande begrepp sedan den nya lagen om snabblån kom, är benämningen "högkostnadskredit" som du säkert sett på flera olika ställen på nätet. Det är uteslutande i sammanhang där olika snabblån är i fokus som det här begreppet hittas. Det infördes nämligen i samband med den nya lagstiftningen.

Definitionen av en högkostnadskredit är i nuvarande ränteläge (2020) om den effektiva räntan är över 30%. Med effektiv ränta menas räntan plus eventuella avgifter för uppläggning eller fakturor. Detta gör att den effektiva räntan på många kortfristiga lån ofta ser högre ut än den sedan blir i verkligheten. Med kortfristigt lån menas att tiden du lånar pengarna är förhållande vis kort.

Detta betyder lyckligtvis inte att alla lån utan UC är den här sortens dyra lån som faller inom ramen för det som vi numera kallar för högkostnadskrediter. Det finns faktiskt ganska många lån utan UC som inte är högkostnadskrediter även om många av dem har lagt sina räntenivåer precis på gränsen.
Det är så klart inte så konstigt att låneföretagen vill ligga under gränsen för detta eftersom ordet klingar ganska negativt i de flestas öron.
Låna pengar utan UC med BankID

BankID blir en allt mer vanlig metod att identifiera sig med. Många myndigheter och andra institutioner i Sverige, använder BankID som identifieringsmetod i allt större utsträckning. Det här gör att de flesta privatpersoner idag, skaffar BankID för alla möjliga olika ändamål.

Några exempel är den utökade användningen av myndigheters tjänsteutbud online, vilket ofta även det kräver BankID eller e-leg för att kunna använda e-tjänsterna fullt ut. Skatteverket, Arbetsförmedlingen och Fösäkringskassan är bara några exempel på stora myndigheter som har infört BankID och e-leg som en naturlig del av sin utveckling av digitala tjänster.

Så, oavsett om du behöver ansöka om lån utan UC med BankID eller inte, kan det vara en god idé att skaffa det om du inte redan har det. Användandet av elektronisk identifiering är lätt att lära sig och du kommer ganska snart att inse fördelarna med att ha det. Mobilt BankID är den mest användbara formen eftersom det gör att ditt BankID är tillgängligt även när du inte har din dator till hands. Ett lättåtkomligt sätt att slippa hålla reda på engångskoder och annat som krävs vid andra identifieringsmetoder.

Att låna pengar utan UC med BankID eller identifiering genom Instantor (inloggning via din internetbank), gör att hanteringen av din låneansökan går extraordinärt snabbt och enkelt. Du får svar inom bara någon minut från det att du sänt iväg dina ansökan.

Du kan skaffa BankID till din dator, till din mobila enhet eller båda alternativen. Genom att installera BankID på någon eller några av dina enheter är du väl förberedd för att logga in och identifiera dig hos både större och mindre banker. Dessutom kan du använda andra tjänster online som kräver säker identifiering. Hos vissa kreditföretag, ska du istället identifiera dig med Instantor (se här nedanför).

Instantor - enbart för inloggning eller i vissa fall även för kompletterande kontroll.
Det primära användningsområdet för Instantor är att man genom att logga in via sin egen internetbank, kan identifiera sig på ett snabbt och säkert sätt. Detta gör att du kan ansöka och signera lån utan BankID eller e-leg. När du loggar in genom Instantor via din bank är det dina vanliga inloggningsuppgifter hos banken som du använder dig av.

I vissa förekommande fall vill kreditföretaget att du lämnar samtycke till att Instantor inhämtar uppgifter om dina transaktioner, vilket i övervägande del av fallen handlar om att se dina löneutbetalningar. Det här är ganska ovanligt men syftet är att se att de stämmer överens med de uppgifter du själv angav när du fyllde i din låneansökan. Instantor är en säker och trygg tjänst som i många fall kan utgöra ett kompletterande sätt att intyga sin identitet.

Många UC-förfrågningar sedan tidigare gör inget

Tidigare UC kontroller syns inte ens.
Att låna pengar utan kreditupplysning hos UC är fördelaktigt om du har många förfrågningar sedan tidigare. UC's register är fristående från övriga kreditupplysningsföretag, vilket i korthet betyder att du kan ha hur många tidigare förfrågningar som helst utan att det kommer att synas för den långivare som inte använder UC kontroller.

Har du problem med många förfrågningar är möjligheten att bli beviljad en kredit utan UC relativt sett mycket god. Allt för många förfrågningar inom loppet av en 12-månadersperiod sänker kreditvärdigheten i UC-registret och det kan därför bli till ett hinder när man behöver ta ett lån som beställer sina upplysningar därifrån.

Omfattningen av informationsdjup - en avgörande skillnad.
En kreditupplysnings omfattning och hur mycket information den ska visa om den omfrågade, avgörs  egentligen av beställaren önskemål. En mer detaljerad upplysning kostar mer pengar för företaget som beställer upplysningen och i de flesta fall beställs en enklare form av upplysning just av kostnadsskäl.

Däremot är en kreditupplysningar hos UC upplagd på ett särskilt sätt, medan kreditupplysningar hos deras främsta konkurrenter såsom Bisnode, Creditsafe eller Soliditet är upplagda på ett lite annat sätt. Lån som inte använder sig av UC får inte lika specificerad information om de olika posterna i det som framgår av upplysningen.

Hur mycket kan man låna utan UC kontroll?

Hur mycket pengar kan man låna om man vill slippa UC kontroll?
I Sverige kan man ibland se att man kan låna 50000 utan UC kontroll hos en och samma långivare. Det är ganska vanligt att lånen i det här segmentet, reglerar sina max lånebelopp både uppåt och nedåt av olika skäl, så ibland kan information på nätet vara inaktuell när det gäller hur stora belopp det går att få lån på. Din personliga kreditvärdighet kan också göra att ditt godkända lånebelopp blir högre eller för all del också lägre.

Det är dessvärre vanligt att man hittar felaktig information på olika webbplatser när det handlar om huruvida en långivare använder UC eller inte, vilket kan vara lite riskabelt för den som absolut vill undvika att det görs en förfrågan hos just det företaget.

Det är fullt möjligt att ta flera olika lån samtidigt då långivarna i de flesta fall är oberoende av varandra. Det finns dock många lån på marknaden som tillhör samma koncern och reglerna för flera lån samtidigt inom en koncern, skiljer sig åt. Vissa långivare tillåter att man har lån hos flera långivare inom samma koncern, medan andra bara tillåter att man har ett lån i taget inom koncernen. Det finns alltså anledning att vara vaksam på vilka lån som tillhör samma koncern eller samma företag, om du vill ta flera lån samtidigt.

Den som vill kan låna stora belopp utan UC kontroll, bara genom att helt enkelt söka flera olika lån hos olika långivare. Var alltid vaksam på att du ska kunna återbetala dina lån i god tid och räkna alltid samman dina kostnader för lån så att du inte tar fler lån än du kan klara av att betala per månad.

Vad är det som bedöms vid en UC kontroll?

Nu känner du till att du ska göra skillnad på kreditupplysning helt allmänt och en kreditupplysning hos just UC. Men vad innebär då en UC kontroll egentligen och vad är det som händer när någon använder sig av uc kontroll?

Syftet med en UC kontroll är att den som vill göra en kontroll vill skaffa sig information om hur dina möjligheter att betala tillbaka lånet ser ut. Det är med andra ord din återbetalningsförmåga som skall bedömas. Genom att beställa en UC förfrågan om dig, kommer de att få ett antal uppgifter som de kan lägga samman och räkna ut om det ser rimligt ut att du kommer att kunna fullgöra dina åtaganden i fråga om att betala tillbaka ditt lån inom utsatt tid. Detta kallas även för att det görs en bedömning av din kreditvärdighet.

Olika banker och låneinstitut har olika "höga trösklar" för att du skall bli godkänd för lån hos just dem. Hur "hårda" bedömningarna skall vara, kan varje bank eller låneinstitut i stora drag bestämma själva. Det är ingen idé att försöka "överklaga" den bedömningen en bank gör, ifall du får nej på din låneansökan. gå hellre vidare till en annan långivare om du får "nej" på din ansökan.

När en bank eller ett kreditinstitut gör en förfrågan hos UC kommer den som frågan ställs om, att benämnas som "den omfrågade". Företaget som sänder en förfrågan kommer att få en mängd information om den omfrågade och en sammanvägning av de fakta som UC genererar kommer att generera en kreditscoring på en förutbestämd skala. I många fall kan företaget som beställer en uc kontroll få grönt, gult eller rött ljus enligt ett antal kriterier som långivaren på förhand ställt upp. Många långivare och banker har sedan en automatisk behandling av uc kontrollen kopplat till det lån du sökt och därmed får du snabbt ett "ja" eller "nej" på din låneansökan.

UC grundar sig helt och hållet på en så kallad kreditscoring, vilken består av en mängd olika komponenter så som din senaste taxerade inkomst, tidigare lån och övriga krediter, hur mycket du nyttjat av dina befintliga krediter, hur mycket ränta du betalat det senaste taxeringsåret och hur många förfrågningar som gjorts tidigare hos UC om just dig. Även hur dina sammanlagda skulder har förändrats från månad till månad under det senaste året, finns med i de mer fördjupade upplysningarna.

En förfrågan hos UC ligger kvar och räknas in i kreditscoringen i 1 år (12 månader). Så om man ansöker om flertalet krediter eller lån kan man dra på sig ett antal förfrågningar under ett år. Många förfrågningar hos UC de senaste 12 månaderna leder till en försämrad kreditscoring, vilket i sin tur gör det nästan omöjligt att få t.ex. ett större banklån. Så börjar man få många förfrågningar på sitt konto och  ska söka ett större eller mindre lån så rekommenderar vi att man ansöker om ett lån hos någon av aktörerna som använder sig av något annat bolag än just UC.

Det kan förstås finnas flera olika anledningar till att du får en låg scoring hos UC och de vanligaste orsakerna är inkomst i förhållande till utgifter, antal lån sedan tidigare, betalningsanmärkningar och många förfrågningar sedan tidigare. Att ha en låg eller dålig scoring gör att du får så kallad låg eller dålig kreditvärdighet, vilket inte är bra i olika ekonomiska sammanhang.

Många banker och långivare kommer att informera dig om varför de eventuellt ger dig avslag på din låneansökan, vilket kan vara värdefull information för dig inför kommande ansökningar. Andra banker och långivare svarar helt enkelt bara "nej" och då kan det vara svårt att veta varför man fick avslag.

När är det bra att undvika UC kontroll?

Undvik UC kontroll Undvik UC kontroll

Det finns många tillfällen och situationer då det skulle kunna vara extra bra att undvika UC kontroll. Vi utgår förstås ifrån att du själv bedömer att ett lån är det bästa tänkbara alternativet att skaffa pengar på. Exempel på sådana situationer är:

  • När du ska låna ett mindre belopp som inte är värt att det leder till en UC förfrågan som ska ligga kvar i UC's register i 12 månader framåt.
  • När du redan har många tidigare förfrågningar de senaste 12 månaderna (oavsett skäl till varför det gjordes en förfrågan).
  • När du är osäker på om du har många förfrågningar hos UC de senaste 12 månaderna.
  • Om du av rena integritetsskäl inte vill att detaljerade uppgifter om vilka lån och krediter du sökt m.m. ska synas för den långivare du söker nytt lån hos.
  • När du redan sökt lån som använder UC och fått nej på din ansökan av olika skäl. (Det kan var både för att du fått svaret att du har för många förfrågningar hos UC eller om du helt enkelt bara fått avslag.)
  • När du vill pröva att söka fler än ett lån hos olika långivare vid ungefär samma tillfälle.
  • När du är osäker på om du har låg eller dålig kreditvärdighet redan eller inte.

Lån utan UC med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkning är ett av de allra vanligaste skälen till att du får låg eller rent av dålig kreditscoring och därmed också låg kreditvärdighet. Trots detta, är det ganska lätt nu för tiden, att bli godkänd för lån även om man har en eller till och med flera betalningsanmärkningar.

Många sidor på nätet avråder helt grundlöst från att låna pengar med betalningsanmärkning men vi anser att om man ger det rådet, förutsätter man på förhand att personen i fråga ska missköta sina kommande lån, vilket vi inte förutsätter här. Vi utgår ifrån att den som lånar pengar trots tidigare betalningsanmärkningar, ändå har tänkt att sköta sina nya åtaganden på ett bra sätt i framtiden. Kanske är det till och med så att det är själva lånet som man söker, som ska få ens ekonomi att komma på fötter igen för en omstart i livet. Att gå omkring och oroa sig för sin ekonomi, är väldigt osunt i längden och därför vill vi låta var och en avgöra huruvida ett lån är den mest lämpliga lösningen på situationen eller inte.

Det kan faktiskt vara så att den som har låg kreditvärdighet i nuläget sköter sin ekonomi bra eller har ambitionen att förbättra sin ekonomi, vilket faktiskt kan ske genom en god planering av lån för att få ordning på alla räkningar. Det är alltid bättre att ta ett lån trots betalningsanmärkning än att låta räkningar och avbetalningar förfalla till ännu fler betalningsanmärkningar eller till och med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Vi känner också till många fall där lån i form av skuldfinansiering är den bästa utvägen för att få ordning på sin ekonomi på ett varaktigt sätt och därefter känna sig oberoende.


Det finns långivare som beviljar lån utan uc även till dig som har betalningsanmärkning. Villkoren för att få lån med betalningsanmärkning, skiljer sig mellan olika långivare.

Vad kostar dessa lån, jämfört med andra lån?

Priset du betalar för ett lån, oavsett vilken typ av lån vi talar om är oftast ränta och eventuella andra tillkommande avgifter av olika slag. Det är vanligast att lån utan UC inte har några tillkommande avgifter eftersom konkurrensen om dig som presumtiv låntagare är stor. Räntan på den här sortens lån som inte hämtar sin upplysning genom UC, är rent generellt sett ofta något högre än för andra mer vanliga privatlån utan säkerhet.

Att räntan ofta är högre för små lån med kort löptid hänger förstås ihop med att långivaren behöver tjäna en viss mängd pengar på att låna ut pengarna till dig. Om du sedan tänker på att övriga avgifter är ganska sällsynt så förstås man ganska lätt att det sätt som låneföretaget ska finansiera sin verksamhet på, är genom en lite högre räntesättning.

Exakt vad varje lån kostar, anges ofta i nominell ränta, effektiv årsränta eller det som kanske är mest användbart när det handlar om kortfristiga lån med kort löptid, effektiv månadsränta. Mer om hur ränta beräknas kan du läsa om på vår sida som förklarar vad ränta är för något.

Själva amorteringdelen av lånet ska betalas oavsett vilken sorts lån du tar. Det finns olika sätt att amortera på och framför allt skiljer det sig när man titta på och jämför olika traditionella lån med exempelvis kreditkonton.

Om du är ute efter att samla ihop lån och krediter till ett större lån, kan lån utan UC mycket väl vara ett alternativ lika gott som något annat. Det du bör tänka på är dock att det finns beloppsbegränsningar så om du har många tidigare lån eller är hårt skuldsatt, kan ett annat samlingslån vara bättre för dig rent kostnadsmässigt.

Vissa av lånen vi nämner på denna sida är så kallade högkostnadslån eller högkostnadskrediter. Förutom att räntan är högre än ett vanligt banklån, kan de företag som har dessa lånemöjligheter, ibland vara mindre toleranta vid utebliven betalning. Därför är det viktigt att du sköter dina betalningaåtaganden till punkt och pricka och hör av dig till din långivare direkt om du skulle ana att du är på väg att få problem med din återbetalning.

Informationen på denna sida uppdaterades senast 2020-05-19.

Snabblån utan uc

Snabblån ger dig svar på ansökan direkt på skärmen!

Lån utan UC-kontroll

Lån utan UC kontroll, även lån trots  betalningsanmärkning.

SMS-lån utan UC

Smslån med eller utan UC och även med betalningsanmärkning.

Samla lån trots många förfrågningar hos UC

Samla lån och gamla krediter genom skuldfinansiering.