Vivus - snabblån som godkänner många

VIVUS enkla lån utan kreditupplysning genom UC, passar bra för den som behöver ett tillfälligt lån under en kortare tid.
Första gången kan du ta ett litet lån för att sedan som återkommande kund låna upp till 15 000 kronor utan några särskilda krav på säkerhet.
Flexibla återbetalningsvillkor som gör att du kan justera din löptid om du vill.

Detta är en är högkostnadskredit. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

VIVUS
VIVUS

Tips för lån hos VIVUS:

 • Låna snabbt och enkelt oavsett kreditvärdighet.
 • Bygg upp förtroendet genom att vara återkommande kund som får låna större belopp.
 • Låna hos VIVUS utan UC kontroll.
 • Låna hos VIVUS även om du har betalningsanmärkningar.
 • Lån som alla över 18 år kan söka, oavsett kreditvärdighet.
 • Betala tillbaka i så snabb takt som möjligt för lägre räntekostnader.
 • Utbetalning alla dagar i veckan dygnet runt.

Utbetalning direkt alla dagar och tider

Utbetalning av pengar efter godkänt lån:
Om ditt lån blir godkänt får du pengarna direkt, dygnet runt alla dagar i veckan under förutsättning att du har Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Danske Bank.

För alla andra banker ser du pengarna på ditt konto senast nästkommande bankdag. Det gäller dock endast om du får ditt lån godkänt före kl. 13.00 en vardag. Har du en annan bank och ansöker en helg kommer pengarna in på ditt konto nästkommande bankdag.

Öppettider för eventuellt behov av manuell hantering och utbetalningar:
Måndag - Fredag
8:00 - 17:00

Så här mycket kostar det att låna hos VIVUS

VIVUS har en uppläggningsavgift på 395 kronor, vilket gör att den effektiva årsräntan för små belopp kan avskräcka de flesta då den blir väldigt hög även om det inte handlar om så mycket pengar i kronor räknat. Om du lånar 15 000 kronor i 1 år blir den effektiva räntan 99,5% men det är inte en sådan avbetalningsplan som är meningen med VIVUS lån.

Här nedanför ser du olika exempel på vad ett lån på olika belopp hos VIVUS kommer att kosta.

Exempel 1
Låna 5000 kronor i 1 månad:
Återbetala 5 555 kronor, varav 555 kronor i ränta och avgifter.
Exempel 2
Låna 5000 kronor och dela upp betalningen på flera månader:
Månad 1: Minsta belopp att betala - 1 132 kronor

Minsta möjliga belopp att betala sjunker i takt med att skulden minskar.
 
Exempel 3
Låna 15 000 kronor i 1 månad:
Återbetala 15 876 kronor, varav 876 kronor i ränta och avgifter.
Exempel 4
Låna 15 000 kronor och dela upp betalningen på flera månader:
Månad 1: Minsta belopp att betala - 2 607 kronor

Minsta möjliga belopp att betala sjunker i takt med att skulden minskar.
 
Priset för att låna 5000 kronor i en månad kommer alltså att bli 555 kronor medan det kommer att kosta 876 kronor att låna 15000 kronor i en månad. Huruvida detta är dyrt eller förhållandevis billigt lämnar vi till dig att avgöra utifrån hur akut ditt lånebehov är.
 

Fördelar och nackdelar med VIVUS

Fördelar med VIVUS

 • Godkänner väldigt många oavsett kreditvärdighet.
 • Snabbt och enkelt med utbetalning alla veckodagar 24/7.
 • Låna upp till 15000 kronor som återkommande kund.
 • Flexibel återbetalningstid som du till stor del kan styra själv (minst 3% av skulden)
 • Lån med väldigt låga krav både på ålder, inkomst och kreditscoring ger många fler möjlighet att låna.
 • Använder inte UC och du kan få lån trots anmärkning.
 • Utbetalning direkt när ditt lån godkänts.


Nackdelar med VIVUS

 • Räntan blir dyr om du drar ut för länge på återbetalningstakten.
 • Minsta belopp att betala blir ganska hög första månaden när du lånar 15000 kr (betala minst 2 607 kr)
 • Du är begränsad till en viss kreditlimit de första gångerna du lånar, innan du kan få lån på 15000 kr.

Servicenivå och tillgänglighet hos VIVUS

En klar fördel med VIVUS är att du enkelt kan logga in på din profil på nätet och där följa ditt saldo och dina fakturor. Behandlingen av din låneansökan går väldigt snabbt och när du fått ditt lån godkänt, är det inte lång tid kvar tills du ser pengarna på ditt bankkonto.

När det gäller öppettider, har VIVUS på senare tid dragit ner på sin kundtjänsts öppettider, vilket egentligen inte märks särskilt mycket eftersom du ändå får svar på dina frågor genom att själv se efter på din profil.
 

VIVUS i konkurrens med andra snabba lån

VIVUS har länge legat steget före när det handlar om blixtsnabba utbetalningar och genom sitt samarbete med de största bankerna kan du också få pengarna på ditt konto direkt. Att det ska väldigt mycket till för att få avslag på sin låneansökan gör också att VIVUS skiljer sig från mängden.

Många personer som har väldigt svårt att få ett lån, blir ändå godkända hos VIVUS, vilket förstås är en stor fördel för många, även om räntenivåerna kan skena iväg om du väljer lång återbetalningstid. I det stora hela är alla omdömen man kan läsa om VIVUS odelat positiva och till stor del får man anta att det beror på deras minst sagt generösa kreditbedömningar. Det är ingen lögn att påstå att VIVUS är ett lån som de flesta kan söka och också bli godkända för.

Som vi redan nämt är VIVUS största kokurrensnackdel att det blir dyrt om du vill ta ett litet lån med lång återbetalningstid. Om det är ett långtidslån du söker och har tillräckligt höga kreditpoäng kanske du ska överväga att titta på andra alternativ.

Här nedanför har vi valt ut några lånekategorier som vi tror kan intressera dig med utgångspunkt att du tittat på att låna pengar hos VIVUS.

Alla lån utan UC kontroll
Enkla snabblån av olika typer
Onlinekrediter
Låna med låga kreditpoäng

Använda små snabba lån för att betala räkningar med

Om det inte handlar om enstaka undantagsfall, är det inte så lämpligt att använda pengarna du lånar till att betala räkningar med. Visst kan vem som helst hamna i en akut situation som gör att valmöjligheterna känns begränsade och kanske måste du välja mellan att få en betalningsanmärkning till eller att ta ett lån för att betala den aktuella fakturan med.

I extremt akuta fall kan du alltså betala dina räkningar med hjälp av ett lån men om du har mer bestående ekonomiska problem bör du helst avstå från att låna pengar över huvud taget. Genom att ta ett lån ådrar du dig ännu mer kostnader och du vill undvika att hamna i en skuldfälla.

Om du upplever att du befinner dig i en ond spiral där du kanske redan har lånat pengar någon gång för att betala dina löpande räkningar med, ska du se upp så att du inte försätter dig i en väldigt dålig situation. För många kan räddningen vara att sätta sig ner och gå igenom sin ekonomi grundligt och kanske överväga att ansöka om ett lån för att sanera sin ekonomi.
 

Risker med högkostnadskredit hos VIVUS

Om du tappar kontrollen över din ekonomi och förlorar betalningsförmågan under ett par månader, kommer ditt lån hos VIVUS att bli väldigt kostsamt.
Så länge du använder ditt sunda förnuft och inte lånar mer pengar än du kan klara av att betala tillbaka inom utsatt tid, innebär inte VIVUS några större risker.

Om du ansöker och får ett lån hos VIVUS och sedan upptäcker att du kunde få ett annat billigare snabblån, har du rätt att förtidsinlösa lånet hos VIVUS utan extra kostnader. Det är till och med din rättighet att ångra ditt lån inom 14 dagar från det att du fått det, eftersom lån online faller under distansköplagen.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-09.