ViaConto - enkelt kreditlån 20000 kr

ViaConto har förändrat sitt lån många gånger under de senaste tre åren. Nu kan du låna 20000 kronor utan UC kontroll och med betalningsanmärkning. Din ekonomiska styrka i form av kreditvärdighet har inte så stor betydelse och detta är ett lån som väldigt många blir godkända för.

Du kan återbetala kreditlånet i din egen takt så länge du betalar minst 6,71 % (eller minst 800 kr) av din aktuella skuld varje månad när det är dags att betala lånet.
 

Detta är en är högkostnadskredit. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

ViaConto
ViaConto

Tips:

 • Låna hos ViaConto trots dålig kreditscoring.
 • Lånemöjligheter trots betalningsanmärkningar.
 • Inkomstkrav utifrån önskat lånebelopp och en samlad bedömning.
 • Flexibel återbetalningstid på dina egna villkor.
   

ViaConto ändrar sina villkor väldigt ofta och därför reserverar vi oss för att villkoren kan förändras snabbt. Ett exempel på förändringar som kan ske är återbetalningstakten. Ändrade villkor gäller nya lån medan gamla avtal fortsätter att gälla som tidigare,

Kostnader för enkla krediter hos ViaConto

Just i skrivandets stund (2020-02-09) är villkoren för återbetalning följande:
Välj att återbetala hela kreditbeloppet på en gång eller gör minsta möjliga återbetalningsbelopp som är 6.71 % av ditt utstående kreditsaldo, vilket ändå inkluderar månadsränta om 3.29 % och avgifter. Du måste däremot betala tillbaka ett minimum på 800 kr även om det är en summa som utgör mer än 6,71%.

Räkneexempel 1
Låna 10 000 kronor i 1 månad och återbetala totalt 10 759. Lånet kostar alltså 759 kronor i ränta och avgifter.
Räkneexempel 2
Låna 10 000 kronor i med längre återbetalningstid och betala minst 1 319 kronor första månadsbetalningen.
Räkneexempel 3
Låna 20 000 kronor i 1 månad och återbetala totalt 21 078. Lånet kostar alltså 1 078 kronor i ränta och avgifter.
Räkneexempel 4
Låna 20 000 kronor i med längre återbetalningstid och betala minst 2 198 kronor första månadsbetalningen.

Fördelar och nackdelar med ViaConto

Fördelar med ViaConto

 • Mycket lätt att bli godkänd eftersom de har låga krav.
 • ViaConto använder inte UC som kreditupplysning
 • Även personer med betalningsanmärkning kan bli godkända.
 • Flexibel återbetalningstid med ViaConto kontokredit.


Nackdelar med ViaConto

 • I jämförelse med andra liknande kreditkonton har ViaConto högt återbetalningskrav på 6,71%. Andra liknande varumärken har krav på att du ska betala mellan 3 - 6%
 • Har en tendens att förändra både själva låneproduktes kreditlimit och sina villkor ganska ofta, vilket gör det svårt att veta om man kan utöka sitt lån eller inte.

Likvärdiga krediter för dig som inte väljer ViaConto

Om inte ViaConto är din enda möjliga valmöjlighet, kan det definitivt vara värt att undersöka liknande krediter och andra varianter av snabba lån. Här nedanför har vi valt ut några kategorier av lån som vi tror att du kan vara intresserad av.

Är du missnöjd med de villkor som ViaConto har att erbjuda tror vi att det ändå finns goda chaner för dig att hitta ett passande lån.

ViaConto godkänner många lån

När du ansöker om kontokredit hos ViaConto, kommer det att göras en bedömning av din framtida återbetalningsförmåga. Det här gör man för att få en uppfattning om dina ekonomiska möjligheter att återbetala lånet inom utsatt tid. Även om kontokrediten är flexibel, behöver det finnas ett utrymme för dig att återbetala kontokrediten när du utnyttjar din max kreditgräns så det är det som beräknas i kreditbedömningen.

Hos ViaConto kan du söka lån även om man du inte är så ekonomiskt stark. Till och med personer med betalningsanmärkningar, kan bli godkända för lån hos ViaConto. ViaConto ser nämligen till din framtida betalningsförmåga snarare än att de blickar bakåt i tiden allt för mycket. Däremot ska du normalt sett inte kunna bli godkänd för lån om du har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.
 

ViaConto snabblån risker och villkor i ständig rörelse

Under de senaste tre åren har ViaConto förändrat sitt lån många gånger. Under en period kunde du låna upp till 50000 kronor utan UC, en kreditlimit som sedan förändrats fram och tillbaka några gånger. Just nu är kreditens limit 20000 kronor men det skulle inte förvåna oss om det ändras igen under 2020.

Återbetalningsvillkoren har också förändrats över tid och från att ha ställt krav på att du ska betala minst 3% av din totala skuld, ska du i dagläget betala 6,71% vilket är högre än andra liknande kreditkonton i samma kategori.
Vad alla dessa förändringar beror på, kan man bara spekulera i men det finns risk för att ViaConto själva har drabbats av problem med sin soliditet. Om så skulle vara fallet behöver du inte oroa dig. Det kan inte på något sätt drabba dig som privatperson så det finns inga andra direkta risker med att välja det här kreditföretaget.
 

ViaConto som akut lånelösning

Oavsett krav, villkor och återbetalningstakt kan vi föreställa oss att ViaConto ändå mycket väl kan fungera som en akut lånelösning för den som kanske inte kan bli godkänd för något annat lån för stunden. När något oförutsett inträffar kan det vara bättre att ta ett lite dyrare lån (som ViaConto är) än att exempelvis låta räkningar förfalla eller låta bli att betala nödvändiga försäkringar eller annat som känns lätt att bara skippa.

Låt inte en enskild akut händelse orsaka stora framtida problem för dig. Det är bättre att ta ett lån för att betala den där räkningen du inte har råd med den här månaden, än att låta den förfalla och i värsta fall orsaka en betalningsanmärkning.

Däremot ska du inte ta ett lån ens för akut behov, om du inte ser framför dig att du kommer att kunna återbetala lånet. Det vore inte ansvarsfullt att låna pengar utan att tro att du har täckning för att betala av det enligt överenskommelse. Dessutom skulle ett sådant agerande kunna få allvarliga ekonomiska konsekvenser som gör din situation ännu värre.
 

Använd inte ViaConto-lån till att betala andra lån med

Att ta en högkostnadskredit i syfte att betala andra lån med kan väldigt sällan ses som en bra affär. Har du hamnat i en situation då andra låneavier förfaller och du inte har några pengar att betala dem med ska du istället göra så här:

 1. Kontakta din fordringsägare och tala om som det är. Ofta vill de hjälpa till och ni kanske kan komma överens om en lösning som fungerar för båda parter.
 2. Se över dina möjligheter att skaffa pengar på utan att behöva ta ett lån. Kanske några av våra skaffa pengar tips kan vara till hälp.
 3. Ge inte upp, försök att leva sparsamt så kan du förhoppningsvis få ordning på situationen.
 4. Gå inte på någon av alla nätbedrägerier som handlar om att skaffa pengar snabbt eller att låna pengar orimligt billigt av helt okända privatpersoner eller mystiska företag.
 5. Om du ser att risken för dålig betalningsförmåga är mer långsiktig, försök genast att förbättra din ekonomi för att inte riskera att hamna i en skuldfälla.

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-09.