Thorn Privat Finans - låna 100000 kr

Thorn Privat Finans erbjuder numera några olika lånelösningar och även om de inte skiljer sig åt nämnvärt, finns ändå några små skillnader som kan vara avgörande i ditt val av lån. Ofta är det små detaljer som ändå kan komma att spela roll i det långa loppet.
För övrigt har Thorn Svenska AB utökat sina låneprodukter och numera faller många av de populära snabblånen under Thorn Svenska AB och deras villkor.

Många känner faktiskt inte ens till att i Thorn Svenska AB's produktportfölj som avser lån finns numera: Thorn Privat Finans, Modus Finans, LEASY, Klicklån, Nordiclån och Fokuslån. En viktig förändring som skett den senaste tiden för samtliga låneprodukter är att åldersgränsen har sänkts från tidigare 21 år till den nuvarande åldersgränsen på 20 år.

Thorn Privat Finans tre olika låneprodukter

De tre olika lånelösningar som presenteras genom Thorn Privat Finans är likvärdiga i pris men skiljer sig i fråga om övriga villkor.

Thorn Trygglån

Thorn Privatlån Trygglån
Thorn Privatlån Trygglån

Vad utmärker Thorn Privatlån Trygglån

Max lånebelopp: Upp till 500 000 kr
Lånets maximala löptid: 60 månader
Betalningsfri månad: Nej
Betalskydd ingår: Ja

Vad är ett betalskydd?

Thorn Pauslån

Thorn Pauslån
Thorn Pauslån

Vad utmärker Thorn Pauslån

Max lånebelopp: Upp till 100 000 kr
Lånets maximala löptid: 72 månader
Betalningsfri månad: Ja, vid två tillfällen under hela lånets löptid.
Betalskydd ingår: Nej men du kan köpa till den tjänsten.

Jämför alla Thorn's lån med varandra

Att Thorn Privat Finans bara utgör en liten del av Thorn Svenska AB's verksamhet, är något som många inte känner till. Faktum är att Thorn Svenska AB har ett antal olika lån med en ganska liten men kanske för just dig, ändå en avgörande skillnad. Här ser du en enkel och överskådlig jämförelse av Thorn's alla låneprodukter som de har vid senast gjorda uppdateringen av den här sidan.

På den enkla jämförelsen ser vi att skillnaderna mellan olika lån genom Thorn Svenska AB är ganska små. Det som framför allt skiljer lånen åt är högsta möjliga lånebelopp, längsta möjliga återbetalningstid och om det är möjligt att använda sig av betalningsfri månad eller inte. Att det ingår ett betalskydd i Trygglån är egentligen av mindre betydelse eftersom du kan teckna betalskydd vid sidan om även till övriga lån.
 

De bästa lånet hos Thorn Svenska AB

Enligt vår mening är det bästa lånen hos Thorn Svenska AB, Pauslån. Skälet är att du har en möjlighet att använda betalningsfria månader. Ingen kan vara säker på att inte något inträffar som gör att du behöver eller vill få mer pengar över till annat någon eller några månader.

Att ha betalningsfria månader behöver inte nödvändigtvis innebära att du förskjuter lånets löptid. Hos Modus Finans anger du från början att du vill ha betalningsfria månader och sedan löper det på automatiskt under hela lånets avbetalningstid men om du vill kan du när som helst göra extra amorteringar och då behöver inte lånet förlängas ändå. När det gäller Pauslån måste du istället meddela i förväg att du vill använda en betalningsfri månad och du kan bara använda 1 betalningsfri månad på ett år. Därför faller vårt val på att utse Modus Finans som det bästa lånet.

Varför har Thorn Svenska AB så många olika lån

Den ursprungliga låneprodukten handlade egentligen från början om att köpa elektronik på avbetalning genom en form av hyrköp. Thorn var bland de första i Sverige att erbjuda detta och mycket tätt inpå lanseringen startades även LEASY som då vid den tidpunkten hade i princip identiskt upplägg som Thorn.

I en hårt konkurrensutsatt bransch både när det gäller avbetalningar och annat, började Thorn Svenska AB att växa sig allt större och självklart handlar det som så mycket annat om konkurrensfördelar.
Att Thorn Svenska AB numera har utökat sin låneverksamhet till att omfatta så många olika lån är förstås lite märkligt eftersom många av lånen har näst intill exakt likvärdiga villkor och det är för övrigt lite tveksamt på vilket sätt detta gynnar oss som lånekunder.
Hur som helst har vi numera ett antal olika lån att välja mellan när vi vill låna av Thorn Svenska AB och så länge vi själva har koll på vilka likheter och vilka skillnader det är mellan lånen, spelar det oss mindre roll i praktiken.

Kreditbedömning när du lånar hos Thorn Svenska AB

Kreditbedömningen när du lånar hos Thorn Svenska AB är fungerar på samma sätt oavsett vilket att lånen du kommer att söka. För övrigt bör du undvika att söka flera av lånen samtidigt eftersom det inte kommer att ge ett annat resultat om du fått nej på ansökan på en produkt. Undvik att söka lån på mer än du behöver så kommer svaret att vara detsamma. Att svar kan skilja sig åt om man söker lån på först exempelvis 100 000 kr och får ett "nej" och om man sedan söker ett lån på till exempel 30 000 kr och får ett ja, innebär att kalkylen av din beräknade betalningsförmåga ändas när lånesumma och kostnad per månad förändras.

I Thorn's kreditbedömning inhämtas en kreditupplysning genom företaget UC (Upplysningscentralen AB) så undvik även av det skälet att söka flera lån hos Thorn om du fått avslag på din första ansökan. Det enda som kommer att hända är nämligen att du får ännu en UC kontroll registrerad i UC's register. Däremot verkar Thorn vara lite mer generösa i sin bedömning av hur många tidigare UC kontroller man kan ha och ändå bli godkänd för lån så om du har prövat att söka andra lån tidigare och har en känsla av att du ligger på gränsen till lite för många UC kontroller för att få andra lån, kan det ändå vara värt att söka något av Thorn's lån.

Du kan läsa mer om vilken information som finns i en UC förfrågan om du vill.

Thorn's alla lån har lite högre acceptans gällande låg kreditvärdighet

När det kommer till kravskalor som handlar om kreditvärdighet, är det en väldigt relativ skala. Med att kreditvärdigheten är relativ, menas att hela din privatekonomi i relation till det nya lånet och dess villkor kommer att räknas in när man bedömer din återbetalningsförmåga. Lite förenklat kan man säga att om du vet att din hushållsekonomi är lite "sådär" är det större chans att få ett lån på lång tid med lite lägre månadsbelopp att betala eftersom det förbättrar din kalkyl avsevärt i jämförelse med ett högt månadsbelopp som kanske till och med helt spräcker din månadsbudget.
Många vittnar om att de får lån godkända hos Thorn även om de inte blivit godkända för andra lån som använder sig av UC kontroll, vilket tyder på att Thorn har en lite högre acceptansnivå än många andra banker. Det är också det som gör att Thorn ligger på en lite högre ränta än om du skulle söka lån hos en vanlig bank.

Betalningsanmärkning däremot, kommer att göra att du får avslag direkt på din låneansökan, oavsett vilket av alla lån hos Thorn du söker.

Avbetalningsköp eller lån, vilket ska man välja

Ibland kan man lockas att tro att avbetalningar på köp som exempelvis hemelektronik är billigare än att helt enkelt bara ta ett lån. Framför allt är det ofta ett mycket lättillgängligt val att köpa saker på avbetalning och det är lätt att gå i den fällan utan att tänka sig för.
I sin iver att traska hem med sina nya elektonikprylar eller vitvaror kanske man inte räknar efter ordentligt vad det initialt till synes "billiga avbetalningsavtalet" kommer att innebära.

Detta är ett ämne helt för sig men vi det finns definitivt några läsvärda artiklar att ta del av innan du bestämmer dig för att köpa saker på "räntefri avbetalning" istället för att ta ett lån.

Lästips:
Så här luras du att tro att köp på "räntefri avbetalning" är gratis.

Ångra lånet eller lösa lånet i förtid gäller alltid, oavsett bank

Du har alltid rätt att ångra lånet eller lösa lånet i förtid utan extra kostnader. För lån som du söker online gäller dessutom distansköplagen som i korthet innebär att du har 14 dagar på dig att ångra lånet.

Historik om Thorn Svenska AB

Thorn gjorde sig från början kända i Sverige, för sina uthyrningstjänster av hemelektronik. Det kom på den tiden som en unik nyhet att kunna hyrköpa hemelektronik på delbetalning, vilket inte var någon utbredd möjlighet på 70-talet.

Företaget har under årens lopp, utvecklat både sin verksamhet och sin verksamhetsidé i jämn takt allt sedan starten i början på 40-talet. Det som hände då var att österrikaren Jules Thorn förverkligade sin idé att starta en verksamhet som hyrde ut radioapparater. Det här enkla men smarta koncept visade sig fylla ett behov och det var det som gjorde att idén utvecklades till hundratals butiker i England och resten av världen. Även uthyrningsprodukterna utvecklades och utökades i takt med att verksamheten fick ett allt stadigare fäste.

Thorn grundades i Sverige 1969 och tog snart den eftertraktade positionen som landets största och mest respekterade hyr- och finansieringsföretag inom hemelektronik. Ganska länge fick Thorn spela i en egen liga och andra företag låg långt efter i sina försök att konkurrera på samma villkor.

Själva uthyrningsverksamheten kommer framför allt på senare år allt mer i skuggan av alla de andra möjligheter till delbetalningar och annat som erbjuds idag, vilket gör att många väljer att själva köpa sin hemelektronik på avbetalning eller genom att låna pengar till det, istället för att hyra den. Skillnaden jämfört med Thorns ursprungliga affärsidé och den samhällsutveckling som drivit på kravet att utveckla den, är egentligen bara marginell men Thorn har sedan 70-talet jobbat med att forlöpande utveckla sina produkter. En tid därefter att lanseringen av Thorn gjordes i Sverige kom uppföljaren som också mänga känner till, nämligen LEASY som grundades 1985.
En lång persiod dominerade Thorn och LEASY och ända in i mitten på 90-talet hade de stora marknadsandelar inom uthyrningsverksamheten.

Kontakta Thorn Svenska AB

Thorn Svenska AB
Org.nr. 556136-8480
Adress:
Vretenvägen 13
SE-171 54 Solna    
Tel. 020-24 24 24    

info@thorn.se

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-16.

Hitta de bästa lånen hos oss på www.kontanter.nu

Vår huvudsakliga verksamhetsidé bygger på att alltid försöka tillhandahålla relevant och regelbundet uppdaterad information om olika lånelösningar som du kan söka online. Ofta har det syftet att du som lånekund, ska slippa besöka en vanlig bank och därmed spara tid energi och pengar. De lån som finns omnämnda på www.kontanter.nu är samtliga seriösa lån som står under tillsyn av finansinspektionen.

Passade inte Thorn Svenska AB's lån dig? Då kan vi ändå hjälpa dig att få lån hos en annan bank eller långivare, allt beroende på vilken kategori av lån du söker i första hand.

Skuldfinansiering samla lån

Din trygghet och säkerhet är viktig för oss

Du ska alltid kunna känna dig trygg och säker, när du ansöker om lån på nätet, därför finns vi här för dig för att underlätta dina val. Våra tre främsta specialitéer när det handlar om lånelösningar online är snabblån i olika storlekar, lån utan uc kontroll och skuldfinansiering. Opartiskhet är en viktig del som vi jobbar kontinuerligt med men ibland hör vi skräckhistorier om lån och då är det förstås svårt att vara objektiv.

Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån