Svea Ekonomi - lån till överskuldsatta

Hos Svea Ekonomi behöver inte låg kreditvärdighet vara ett hinder för att få ett privatlån utan säkerhet. Svea Ekonomi har både tjänster för privatpersoner och företag. Vanliga privatlån, bolån, skuldfinansieringslösningar och sparande är de tjänster som används frekvent av massor av människor i Sverige varje dag. Du kan till och med låna pengar med betalningsanmärkning eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

Svea Ekonomi är helt enkelt lite bättre för dig med låg kreditscoring eller om du har annan dålig kredithistorik med dig i bagaget.

Svea Ekonomi lånevillkor för privatlån utan säkerhet
Svea Ekonomi lånevillkor för privatlån utan säkerhet

Tips:

 • Svea har olika typer av lån ett vanligt privatlån, ett skuldfinansieringslån och bolån.
 • Skuldfinansieringslån trots skulder hos KFM.
 • Skuldfinansieringslån även om du har betalningsanmärkning.
 • Låna 200000 kr med betalningsanmärkning.
 • Bolån.
   
Svea Ekonomi hjälper till med lån för skuldsatta
Svea Ekonomi hjälper till med lån för skuldsatta

Tips:
När du ansöker om skuldfinansiering hos Svea Ekonomi handläggs ditt låneärende manuellt.

Du får hjälp, råd och stöd för att lösa dina gamla skulder. Om du har skuld hos Kronofogden måste lånet du ansöker om täcka ditt aktuella skuldsaldo.

Flera olika lånetyper hos Svea Ekonomi

Svea Ekonomi är på flera sätt lite unika i jämförelse med många andra banker. Framför allt handlar det om att de kan hjälpa personer som har svårt att få lån hos andra kreditföretag. Här följer bara några av de unika lånelösningar som Svea kan erbjuda dig som privatkund.

 • Stora privatlån utan säkerhet på upp till 400000 kr.
 • Låna upp till 200000 kr med betalningsanmärkning.
 • Låna mer än 200000 kr med betalningsanmärkning om du har en medsökande till lånet.
 • Skuldfinansiering för dig med tung skuldbörda.
 • Skuldfinansiering för överskuldsatta.
 • Skuldfinansiering med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.
 • Få hjälp med att ta dig ur skuldfällan.

Svea Ekonomi en nischbank som hjälper skuldsatta

Svea Ekonomi passar alla plånböcker eftersom det inte spelar någon roll om du har bra kreditscoring eller en dålig sådan. Hos Svea är alla låneansökningar välkomna och ett gott bemötande med personlig servicer kommer göra att du känner dig bättre till mods än hos många andra banker.

Egentligen kan man säga att Svea tillhör de få som verkligen försöker att ta ansvar för att hjälpa även de mest utsatta personerna som kanske inte har kunnat få lån hos någon annan bank eller kreditföretag.
Svea Ekonomi räknar inte sig själva som en storbank men en sak verkar helt säker och det är att genom sina lånelösningar, kommer de antagligen att växa sig större på lite sikt.

Även om du är sjukskriven eller överskuldsatt, kan du få lån hos Svea Ekonomi. Tidigare betalningssvårigheter är inte det primära, det är snarare hur det kan komma att se ut framöver som är väsentligt.

Hjälp till överskuldsatta hos Svea Ekonomi
Hjälp till överskuldsatta hos Svea Ekonomi

Amorteringsfria lån för dig som har det behovet

Som en av få banker, erbjuder Svea sina lånekunder att ansöka om amorteringsfria lån. Du ansöker om att få ett amorteringsfritt lån i samband med din låneansökan. Alternativen du kan välja är att söka lån fritt från amorteringar i 3, 6 eller 12 månader. Efter att den amorteringsfria perioden är över, kommer du att börja betala både ränta och amortering som vilket annat lån som helst.

För de flesta andra lån måste du redan från början både betala ränta och amortering och möjligen kan du söka betalningsfria månader men det är inte alls samma sak som att söka ett amorteringsfritt lån. Under den amorteringsfria tiden betalar du bara den ränta som lånet kostar.
 

Banken som kan ge en nystart

Söker du efter en nystart i din ekonomi och kanske i livet som helhet, kan Svea Ekonomi vara din räddare i nöden. Det finns i princip inga andra jämförbara alternativ till Svea och det kommer du strax att upptäcka när du läser om deras olika lånelösningar.

Om du behöver låna pengar när du har ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden, är det ofta mycket svårt att hitta lösningar. Hos Svea Ekonomi är det inte omöjligt att du kan få chansen till en nystart.

Att ansöka om lån genom dem är också väldigt enkelt och genom ansökan online kommer du att komma i kontakt med dem väldigt snabbt och få svar på ansökan och dina frågor i övrigt. Det är definitivt värt att ge den här banken en chans att visa framfötterna.

Låna med skuld hos Kronofogden hos Svea Ekonomi

Lånet du ansöker om för skuldfinansiering, behöver kunna täcka de flesta av de skulder och krediter du redan har. Ett eventuellt skuldsaldo hos Kronofogden ska prioriteras eftersom det annars kan orsaka problem för din nya bank.
Den som har skuldsaldo hos Kronofogden riskerar nämligen att få ett utslag om löneutmätning. Vid en löneutmätning går alla pengar utöver det belopp du får behålla till de allra nödvändigaste utgifterna varje månad till att betala av på skuldsaldot hos KFM. Detta innebär i sin tur att du inte kommer att få pengarna att räcka till att betala av andra skulder som kanske ännu inte hamnat hos Kronofogden.

Konsekvensen för en bank som ger dig lån som inte går till att betala av din skuld hos KFM är att det nya banklånet riskerar att inte återbetalas. Detta är förstås inte en risk som någon bank är beredd att ta och dessutom försvinner vitsen med att försöka självsanera din ekonomi om du inte tänker strategiskt. Skulder hos KFM är ofta väldigt dyra och dem vill du bli av med snabbast möjligt.

Andra banker som hjälper till med lån till personer med skuldsaldo hos KFM är:
Nystartfinans - låna med skuld hos Kronofogden
Marginalen Bank - lån till personer med skuldsaldo hos Kronofogden
 

Alternativa lösningar om du inte vill ha Svea Ekonomi's lån

Beroende på vilken typ av banklån du är ute efter, kan det finnas många olika alternativa lösningar till att ansöka hos Svea Ekonomi. Här är några kategorier av lån som vi tror kan vara av intresse för dig.

Samlingslån för dig som är skuldsatt
Stora privatlån utan säkerhet & låg ränta
Lån för dig som har låg kreditvärdighet

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-15.