Strandiafinans lån för akuta tillfällen

Strandiafinans

Strandiafinans är ett snabblån som passar bra om du är i akut behov av att låna pengar någon gång. Strandiafinans är ett lån med kort löptid och därav blir månadskostnaden att betala ganska hög rent procentuellt eftersom du förväntas amortera av lånet på 3 månader.

Detta är ofta inget problem så länge du själv är medveten om det här redan vid ansökan. Strandiafinans godkänner många lån och därför kan det ändå vara din bästa möjlighet att bli godkänd för lån exempelvis i en riktigt akut situation då du bara måste skaffa pengar snabbt.

Villkor och krav för lån hos Strandiafinans

Strandiafinans snabblån utan UC kontroll
Strandiafinans snabblån utan UC kontroll

Fördelar med Strandiafinans:

Snabb hantering av din låneansökan.
Förhållandevis låga krav på inkomstnivåer men du måste ha haft deklarerad inkomst i 2 år.
Lån utan kreditupplysning genom UC AB
Ansök även om du har betalningsanmärkning.


Nackdelar med Strandiafinans:

Max löptid är 90 dagar är kort återbetalningstid.
 

Vad kostar det att låna hos Strandiafinans snabblån

Strandiafinans står sig ganska normalt i förhållande till andra lån som har liknande upplägg med belopp och återbetalningstid. Man måste vara väl medveten om att lån med kort löptid, ger en större amorteringsbörda rent procentuellt varje månad men istället blir du av med lånet snabbare än om du tar ett lån med längre återbetalningstid.

Så här mycket kostar det att låna hos Strandiafinans.
Så här mycket kostar det att låna hos Strandiafinans.

Vid vilka tillfällen passar det att ta snabblån hos Strandiafinans

Den här sortens lån som har ett upplägg där löptiden är förhållandevis kort i jämförelse med många andra liknande lån som faktiskt kan erbjuda väsentligt mycket längre återbetalningstid. Generellt sett kan man vara säker på att månadsbeloppet som ska betalas är högre ju kortare avbetalningstid man har på lånet men man bör även ta ränteberäkningar med i den totala kostnadern.

Ibland har man kanske inget val, utan är helt utlämnad till att söka den här typen av lån och då pratar vi oftast om akuta lägen då man bara måste ha ett akut lån riktigt snabbt, oavsett vad det kommer att kosta.

Det går bra att tänka så kortsiktigt så länge man vet att det är en tillfällig situation som man kommer att ta sig ur inom överskådlig tid, medan man ska undvika så här kortsiktiga lösningar om man känner på sig att ens ekonomi kanske inte kommer att bli bättre inom den närmsta tiden.

I en tillfällig svacka mellan två löner eller om något oförutsett hänt, som gjort att man förvisso akut men ytterst tillfällig som en engångsföreteelse, har detta behov är det ingen fara att ta ett lån snabbt på det här sättet.

Bra alternativ till Strandiafinans

Det finns egentligen ganska många lån som helt klart kan konkurrera med Strandiafinans. Framför allt gäller det flexibilitet i återbetalningsvillkor men också räntan. Räntan för lån som är kortfristiga och löper under tre månader är oftast dyrare i ränta än många andra årslån.

Givetvis beror detta delvis på att det kan ge en orättvisande bild då räntan redovisas i effektiv årsränta och därför är det egentligen inte så dyr ränta som man först kan tro. Men visst, det finns väsentlig billigare lån. Att räntan är högre på kvartalslån än på årslån, är det inte heller något uppseendeväckande konstigt med, eftersom långivaren ska hinna tjäna pengar på att ge dig ett lån.

Vill du jämföra Strandiafinans med deras största konkurrenter, är det inom kategorin lån som inte tar UC, du ska leta och kolla upp prisbilden för andra varumärken.
 

Trygga din kreditvärdighet genom lån utan UC kontroll

När du söker lån som är utan UC kontroll, kan du känna dig trygg med att din kreditvärdighet inte kommer att försämras, vilket är fallet när du lånar pengar hos en bank som anlitar UC för sin kreditupplysning.

Däremot kan du inte slippa kreditkontroll helt eftersom det är normalt att det ingår när man ska beräkna dina möjligheter att sköta dina åtaganden och betala tillbaka lånet inom den tid som finns i låneavtalet.

Det finns många andra lån som inte tar kreditupplysning genom UC och även lån med avsevärt längre återbetalningstider än Strandiafinans kan erbjuda.

Om du inte kan betala tillbaka enligt plan hos Strandiafinans

Om du hamnar i betalningssvårigheter kan man förlänga lånet upp till 30 dagar.
Kontakta alltid din långivare om du av någon anledning skulle ha svårt att betala enligt den tidigare planeringen. Kanske går det att lösa genom en amorterinsplan eller liknande. Att bara underlåta att höra av dig till långivaren kommer att innebära extra kostnader för dig som är väldigt onödiga, särskilt om du redan har ont om pengar i plånboken.

Om du inte betalar din faktura på 30 dagar kommer din skuld att öka med påminnelseavgift på 60 kr, förseningsavgift på 125 kr, inkassoavgift på 180 kr, kostnader för kronofogden 680 kr.

Det måste göras i god tid för annars kommer Strandiafinans att skicka en påminnelse kort efter ditt förfallodatum. Om din skuld fortfarande inte regleras kommer ditt ärende att överlämnas till inkasso som sedan kan skicka det vidare till kronofogden. Du sätter din kreditvärdighet på spel om du inte ser till att sköta dina åtaganden när du lånar pengar. Bland annat kan det bli mycket svårt för dig att teckna andra typer av avtal och överenskommelser som innebär ekonomiska åtaganden.

Om Strandiafinans och dess "systerlån" hos samma företag

Strandiafinans tillhör företaget GF Money Consumer Finance AB som utöver Strandiafinans även har följande lån: Expresskredit, Smspengar och Kundfinans.
Samtliga varumärken är tillförlitliga lån på den svenska snabblånemarknaden och företaget står under tillsyn av Finansinspektionen, konsumentverket och datainspektionen.
 

Företag:
GF Money Consumer Finance AB
Org.nr.:556876-2578.

Postadress:
GF Money Consumer Finance Aktiebolag
ATT: Strandiafinans
BOX 1306
75143 UPPSALA

Besöksadress:
Östra Ågatan 31
753 22 Uppsala
 

Kundtjänst Strandiafinans öppettider:
Helgfria vardagar 8:00 - 18:00
Helgdagar är kundtjänsten stängd.

Telefon: 08 – 551 10 733
E-post: info@strandiafinans.se

 

Den här sidan om Strandiafinans, uppdaterades senast 2018-12-18.

De bästa tipsen på lån för alla olika behov

På vår sida finns några av de allra bästa tipsen gällande att låna pengar snabbt och smidigt på nätet. Allt från akuta lån till långsiktig planering genom skuldfinasiering. Så länge du inte har något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, kan du snabbt och enkelt söka lån utan krav på säkerhet.

Snabblån

Snabblån för den som är i akut behov av att låna pengar snabbt.

Smslån

De traditionella Smslånen för alla olika behov.

Skuldfinansiering samla lån

Skuldfinansiering och skuldsaneringslån för långsiktig planering.

Seriösa och tillförlitliga lån online hos www.kontanter.nu

På våra sidor finns inget utrymme för oserösa lån eller begrägerier. Lockas inte av olika oseriösa lån mellan privatpersoner och annat, ansök alltid hellre om ett seriöst och välkänt lån med ett varumärke som är väl etablerat, så slipper du bekymmer med bedrägerier.

Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån