Sparlån - billiga privatlån 300000 kr

Hos Sparlån kan du snabbt låna pengar utan säkerhet. Sparlån beviljar lån på belopp mellan 10 000 - 300 000 kr till privatpersoner som uppfyller kriterier och villkor för lån hos dem. Fyll i din ansökan online och få svar direkt. Vid godkänt lån har du normalt sett pengarna på ditt konto redan dagen efter godkänt lån. Fast ränta oavsett om marknadens räntor stiger, ger en trygg och stabil lånesituation.

Privatlån utan säkerhet

Det behövs ingen säkerhet för att låna pengar hos Sparlån. Att ta ett privatlån utan säkerhet/blancolån hos Sparlån gör att du kan använda pengarna till vad du vill.
Låna mellan 10 000 kr och upp till 300 000 kr utan säkerhet.
 

Villkor för privatlån hos Sparlån

Privatlån utan säkerhet/blancolån: 10 000 - 300 000 kr
Återbetalningstid: Upp till 10 år
Ålderskrav: Minst 20 år gammal
Inkomstkrav: Min 150 000 kr/år före skatt
Låna utan uc kontroll: Nej, Sparlån använder sig av UC kontroll
Låna med betalningsanmärkning: Nej, du kan inte få lån med betalningsanmärkning
Signera med BankID eller e-leg: Ja
 

För att ansöka om privatlån hos Sparlån gäller även följande

  • Minst 20 år när du ansöker och max 70 år när lånet återbetalats
  • Folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren
  • Sökt lånebelopp överstiger inte din årsinkomst
  • Inte ha en postbox adress

Vad kostar det att låna

Hos Sparlån får du en unik fast ränta vilket innebär att även om räntorna på lån stiger så kommer din ränta ändå att vara densamma som när du tog lånet. Räntorna är från 3% och uppåt och vilken ränta just du får, beror på din kreditvärdighet. Ju bättre kreditvärdighet du har, desto lägre ränta kommer du att erbjudas.

Prisexempel för lån hos Sparlån (beräknat på 8% ränta, din ränta kan bli både lägre och högre, beroende på din kreditvärdighet). Prisexempel utgör det totala belopp du ska betala varje månad inklusive ränta.

Låna 300 000 kr i 10 år = 3 640 kr per månad
Låna 250 000 kr i 10 år = 3 033 kr per månad
Låna 200 000 kr i 10 år = 2 427 kr per månad
Låna 150 000 kr i 10 år = 1 820 kr per månad
Låna 100 000 kr i 10 år = 1 213 kr per månad
Låna 50 000 kr i 10 år = 607 kr per månad

Låna 50 000 kr i 5 år = 1 014 kr per månad
Låna 50 000 kr i 3 år = 1 567 kr per månad

Låna 30 000 kr i 5 år = 608 kr per månad

FAKTA
Sparlån är ett så kallat P2P lån. Det innebär att Sparlån förmedlar lån mellan privatpersoner. Du som lånekund märker ingen skillnad jämfört med att låna pengar genom en vanlig bank, Sparlån tar hand om all administration.
I många fall är det lättare att få ett P2P lån än att bli godkänd för lån hos traditionella banker, detta är framför allt på grund av att risken mellan olika långivare sprids på flera personer och därför kan de vara beredda att ta en högre risk än traditionella banker.

Din identitet visas inte för dem som lånar ut pengar till dig.
 

ANSÖKAN OM LÅN
Snabb och enkel ansökan online med svar direkt på skärmen om ditt lån blivit godkänt eller inte. Ansök med BankID eller e-leg.

Lånebelopp: 10 000 - 300 000 kronor
Lånetid: Upp till 10 år
Ålderskrav: 20 år gammal
Inkomstkrav: Individuell bedömning utifrån önskat lånebelopp men min 150 000 kr/år före skatt
UC kontroll: Ja
Betalningsanmärkning: Nej
Övrigt:
Fullfölj hela ansökningsprocessen på din dator eller mobila enhet om du har BankID eller e-leg
 

UTBETALNING
Utbetalning sker i allmänhet direkt när ditt lån har signerats och blivit godkänt. Normalt sett kan du räkna med att ha pengarna på ditt konto dagen efter godkänt lån eller åtminstone inom 24 timmar.
 

LÅNEKATEGORI

  • Privatlån utan säkerhet
  • Blancolån
  • Snabblån (snabb ansökan)
  • P2P lån
  • Lån mellan privatpersoner

Skuldfinansiering för privatpersoner

Sparlån lämpar sig bra för skuldfinansiering eftersom du kan låna mellan 10 000 - 300 000 kr. Notera att du bara kan ansöka om lån som motsvarar din senaste taxerade inkomst eller max 15% över den senast taxerade inkomsten i din deklaration. Vill du söka ännu större lån än din årsinkomst + 15% krävs att du kan styrka din nya årsinkomst genom att skicka in handlingar som styrker att din inkomst numera är högre än då du senast deklarerade. Att samla lån med hjälp av Sparlån är en god idé eftersom du får en fast ränta som inte förändras oavsett om marknadsräntorna i övrigt stiger.

Fast ränta ger trygghet

Hos Sparlån blir du erbjuden en fast ränta, vilket innebär att räntan för ditt lån inte kommer att förändras under lånets löptid även om räntorna på marknaden i övrigt stiger. Detta ger dig tryggheten att veta att din månadskostnad för privatlånet inte kommer att förändras över tid, vilket ger förutsättningar för en stabil privatekonomisk situation. De allra flesta andra lån har så kallad rörlig ränta, vilket innebär att räntan plötsligen kan stiga och bli högre än den var när lånet togs.
 

Kreditbedömning hos Sparlån

Sparlån gör en kreditbedömning av samtliga låntagare som ansöker om lån.
Kreditbedömningen innefattar ett antal olika steg som alla syftar till att bedöma låntagarens återbetalningsförmåga.

Steg 1 – Kreditupplysning och Kreditbetyg
Sparlån tar en kreditupplysning hos UC för att säkerställa att den som ansöker inte har några betalningsanmärkningar, bor i Sverige samt kontrollera att inkomst- och skuld-förhållanden stämmer mot de uppgifter som låntagaren angett. Varje låntagare erhåller också ett kreditbetyg, Risk-Score, som anger den statistiska sannolikheten för att låntagaren får problem att återbetala sina skulder.

Steg 2 – Likviditetsbedömning
Sparlån gör också en bedömning av låntagarens likviditet, en sk ”kvar-att-leva-på-kalkyl”. Denna beräkning visar hur stort utrymme den tänkta låntagaren har kvar att betala lånekostnaderna med varje månad efter att övriga levnadsomkostnader för bla boende och barn.

Steg 3 – Nyckeltal
Sparlån gör en helhetsbedömning om den aktuella  låntagaren anses kreditvärdig eller ej. Information ifrån kreditupplysningen, Risk Score och likviditetsbedömning sätts i förhållande till lånets storlek och önskad löptid (antal år att återbetala lånet på). Om låntagare anses ha förutsättningar att återbetala lånet inom avtalad löptid beviljas krediten.

Max lånebelopp som motsvarar din årsinkomst
Avvikelsen får max vara 15 % mot den årsinkomst som UC visar för senaste skatteåret. Ansökningar med större avvikelse än 15 % ska kompletteras med lönespecifikation för de senaste två månaderna eller ett anställningsintyg undertecknat av dennes arbetsgivare.
 

Mer företagsfakta om Sparlån

Sparlån är ett privatägt företag som bedriver s.k. Peer-to-Peer-Lending(P2P) verksamhet. Affärsidén består i att förmedla krediter mellan både privatpersoner och företag på den svenska och europeiska kreditmarknaden.

Låntagarna är konsumenter som behöver låna pengar men som inte har annan säkerhet att ställa för krediten annat än sin personliga återbetalningsförmåga.
Långivarna är privatpersoner, företag och institutioner som vill låna ut pengar som en investering.

Sparlån är ett Betalnings institut med tillstånd ifrån Finansinspektionen att hantera betalningar och förmedla krediter. Sparlån var det första företaget som bedriver P2P-lending som erhållit tillstånd för detta.

Sparlån står under tillsyn av Finansinspektionen, vilket är en förutsättning för seriös låneverksamhet.
 

Alltid på www.kontanter.nu

Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån