Smspengar - enkla krediter utan UC kontroll

Trots namnet Smspengar, kan du inte ansöka om krediten via SMS. Istället gör du enkla uttag i din smartphone eller på din dator. När du blir godkänd för kredit förs ditt valda uttaga över till ditt bankkonto utan att du behöver göra något mer. SMSpengar passar dem som kanske har svårt att få lån hos sin vanliga bank och dem som vill ta en enkel kredit utan att det görs någon kreditupplysning genom företaget UC.
 

Detta är en är högkostnadskredit. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Tips:

  • Även om Smspengar inte godkänner personer med anmärkning, har de i övrigt inte så orimligt höga krav.
  • Använder inte UC kontroll i sin bedömning.
  • Direktutbetalning till många storbanker.
  • Du behöver vara etablerad i Sverige för att bli godkänd.
     

Prisexempel för kredit hos Smspengar

Månadsräntan för en kredit är 3,275% vilket är årsräntan delat på 12 månader. Det betyder att för varje månad du har ett lån kostar det 3,275% av det belopp du utnyttjat av din kredit. Det finns också ett lägsta krav på återbetalningsbelopp per månad.
Om du är snabb med återbetalningarna håller du räntekostnaderna nere på mer rimliga nivåer medan att låta krediten löpa på längre tid, kostar dig mer pengar
Se exemplen här nedanför där du återbetalar krediten på 12 månader.

Prisexempel 1:
Låna 5000 kronor och betala minst 350 kronor per månad tills skulden är till fullo återbetald.

Vill du bli skuldfri på 1 år med lika inbetalningar behöver du betala in 630 kr per månad.
Om du lånar 5000 kronor under 12 månader och gör lika stora återbetalningar varje gång kommer du att betala in totalt 7 328 kronor. Det betyder att själva priset för lånet blir 2 328 kronor för att låna 5000 kr i 1 år.
Prisexempel 2:
Låna 10 000 kronor och betala minst 600 kronor per månad tills skulden är till fullo återbetald.

Vill du bli skuldfri på 1 år behöver du betala in 1195 kronor per månad.
Om du lånar 10 000 kronor under 12 månader och gör lika stora återbetalningar varje gång kommer du att betala in totalt 14 230 kronor. Det betyder att själva priset för lånet blir 4 230 kronor för att låna 10000 kr i 1 år.
Prisexempel 3:
Låna 15 000 kronor och betala minst 900 kronor per månad tills skulden är till fullo återbetald.

Vill du bli skuldfri på 1 år behöver du betala in 1750 kr per månad.
Om du lånar 15 000 kronor under 12 månader och gör lika stora återbetalningar varje gång kommer du att betala in totalt 20 996 kronor. Det betyder att själva priset för lånet blir 5996 kronor för att låna 15000 kr i 1 år.
Prisexempel 4:
Låna 20 000 kronor och betala minst 1200 kronor per månad tills skulden är till fullo återbetald.
Vill du bli skuldfri på 1 år behöver du betala in 2305 kr per månad.
Om du lånar 20 000 kronor under 12 månader och gör lika stora återbetalningar varje gång kommer du att betala in totalt 27 674 kronor. Det betyder att själva priset för lånet blir 7 674 kronor för att låna 20000 kr i 1 år.
Prisexempel 5:
Låna 25 000 kronor och betala minst 1500 kronor per månad tills skulden är till fullo återbetald.
Vill du bli skuldfri på 1 år behöver du betala in 2865 kr per månad.
Om du lånar 25 000 kronor under 12 månader och gör lika stora återbetalningar varje gång kommer du att betala in totalt 34352 kronor. Det betyder att själva priset för lånet blir 9352 kronor för att låna 25000 kr i 1 år.
Prisexempel 6:
Låna 30 000 kronor och betala minst 1800 kronor per månad tills skulden är till fullo återbetald.
Vill du bli skuldfri på 1 år behöver du betala in 3420 kr per månad.
Om du lånar 30 000 kronor under 12 månader och gör lika stora återbetalningar varje gång kommer du att betala in totalt 41030 kronor. Det betyder att själva priset för lånet blir 11030 kronor för att låna 30000 kr i 1 år.

Smspengar i jämförelse med andra liknande krediter

Smspengar har ett brett åldersspann för godkännande av lån. Du kan vara nyss fyllda 18 år eller pensionär upp till 72 års ålder. När det gäller priset för ränta kan Smspengar ligger den ganska högt i jämförelse med flera andra liknande kontokrediter som inte använder UC kontroll, vilket är den kategorin som man kan jämföra dem med. För den som ändå prövat att söka andra lån kan Smspengar visst ändå vara värda ett försök då de har ett rykte om sig att godkänna många lån och ha nöjda kunder.

Om du inte anser att Smspengar passr dina förutsättningar kan du jämföra Smspengar med andra likvärdiga kreditlån eller hitta ett annat lånealternativ. Vi tror att nedanstående kategorier av olika lånelösningar, kan intressera dig.
 

Att tänka på innan du ansöker hos Smspengar

Detta är en högkostnadskredit som lämpar sig för akuta situationer då du inte kan skaffa pengar på andra sätt. En högkostnadskredit har högre ränta än andra lånelösningar, särskilt om du väljer att betala in mindre belopp per månad och ha kvar krediten under lång tid.

Att använda den här krediten för att samla andra mindre och dyrare lån, är bara lönsamt så länge de andra lånen hade ännu högre ränta än denna kredit. Är du ute efter att slå ihop gamla smslån, finns det mer passande lösningar för att samla lån och krediter.
 

Smspengar förr och nu

Tidigare var Smspengar ett mikrolån av karaktären SMS lån med möjliga lånebelopp på mellan 500 - 12000 kronor. Villkoren var med andra ord helt annorlunda i jämförelse med den nuvarande låneprodukten som för övrigt företaget GF Money Consumer Finance AB står bakom.

Det framgår tydligt av Smspengars villkor och krav för ansökan att du behöver vara etablerad i Sverige för att komma i fråga för en kontokredit hos dem. Du ska ha bott i Sverige de senaste 5 åren och även ha deklarerat för inkomst de senaste 2 åren. Hur mycket du behöver ha haft i inkomst och vilken typ av inkomst det ska vara kommer att vara individuellt utifrån en helhetsbedömning.
Som deklarerad inkomst, räknas alla inkomster, bidrag och stöd som du betalat skatt för.
 

Andra varumärken hos GF Consumer Money Finance AB

I likhet med många andra kreditföretag i Sverige, har företaget flera olika varumärken i sitt låneutbud. Ofta skiljer sig villkor och krav lite mellan de olika låneprodukterna men så är inte fallet när det gäller GF Money Consumer Finance AB. Villkor och krav för deras olika varumärken är precis likadana och det kan vara en tidsfråga innan de bestämmer sig för att avveckla något av dem.
De andra låneprodukterna som företaget har är Kundfinans och det tredje varumärket Expresskredit (se nedan).

Annat varumärke hos GF Consumer Money Finance AB
Annat varumärke hos GF Consumer Money Finance AB
Ännu ett varumärke hos GF Consumer Money Finance AB
Ännu ett varumärke hos GF Consumer Money Finance AB

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-11.