Loanstep - snabblån 500 - 5000 kr

Loanstep (fd. Savelend) tillhandahåller snabblån på upp till 5000 kr och du lånar räntefritt i 14 dagar. Loanstep håller för närvarande på att utveckla fler produkter och du kommer senare kunna låna större belopp.

Hos Loanstep bedöms din kreditvärdighet utifrån nuvarande förutsättningar snarare än hur det sett ut bakåt i tiden och därför kan det ibland vara lättare att få lån hos Savelend än hos andra långivare om du har låg eller dålig kreditvärdighet.

Savelend byter namn till Loanstep

Savelend har bytt namn till Loanstep!

Snabblån - villkor och information

Loanstep - snabblån utan uc kontroll, med betalningsanmärkning.
 

Lånebelopp hos Loanstep
Låna: 500 - 5000 kr som ny kund
 

Grundvillkor för att ansöka om lån hos Savelend
Ålderskrav: 18 år gammal

Återbetalning: 14 dagar till 4 månader vid förlängning av lån. Vid lån på längre än 14 dagar tillkommer ränta/avgifter och ditt lån blir inte längre kostnadsfritt.

Inkomstkrav: En individuell bedömning görs. I "normalfallen" ser Savelend helst att du har en årsinkomst på 150000 kr per år före skatt. Som inkomst räknas även ersättning från försäkringskassan, CSN m.m.

Låna med betalningsanmärkning: Ja hos Loanstep kan du ansöka om att låna pengar med betalningsanmärkning.
Nya "färska" betalningsanmärkningar bedöms som negativ men om de ligger längre tillbaka i tiden är det inget hinder att du har betalningsanmärkning. En total bedömning görs av din betalningsförmåga. Har du låg kreditvärdighet kan du ändå pröva att ansöka om lån hos Loanstep.

Återbetalning övrigt: 14 dagar - 1 månad (går att förlänga upp till 4 gånger). Max lånetid 150 dagar vilket ger en lånetid på 5 månader. Om du återbetalar hela lånebeloppet inom 14 dagar blir ditt lån helt utan ränta och avgifter.

Lån utan uc kontroll: Hos Loanstep lånar du utan uc kontroll. Loanstep använder sig av Creditsafe, vilket inte påverkar din framtida kreditvärdighet på ett negativt sätt vilket uc kontroll hos Upplysningscentralen kan göra.

Övriga villkor:
- Du behöver ha ett mobilnummer
- Du behöver ha en e-post adress
- Du skall kunna signera låneavtalet med BankID, Mobilt BankID eller e-legitimation.

Ansökan: Ansökan gör du snabbt och enkelt genom att registrera dig online hos Loanstep. Svar på om du blir godkänd för lån eller inte, får du direkt på skärmen efter ansökan.

Prisexempel för lån hos Loanstep:
Låna 3000 kr = återbetala 3000 kr inom 14 dagar. Ränte- och avgiftsfritt!
 

SNABBFAKTA
Loanstep snabblån online
Låna: 500 - 5000 kr
Låneperiod: 1 månad (går att förlänga till en total tid på 5 månader)
Åldersgräns: 18 år
Inkomst: Individuell bedömning, regelbunden inkomst
Lån utan uc kontroll: Ja
Lån med betalningsanmärkning: Ja
Låna trots skuld hos Kronofogden: Nej
Övriga krav:
- Ha ett mobilnummer
- Ha en e-post adress
- BankID, Mobilt BankID eller e-leg
 

ANSÖKAN OM LÅN
Snabb och enkel ansökan online med svar direkt på skärmen om ditt lån blivit godkänt eller inte.

Att göra en ansökan om lån medför inte någon kostnad. Det är gratis att ansöka om lån.
 

UTBETALNING
Utbetalning sker i allmänhet direkt när ditt lån har signerats och blivit godkänt. Om din ansökan blir beviljad och Loanstep gör utbetalningen före kl 13:00 kommer du i de flesta fallen ha pengarna på kontot samma dag. Om inte, finns de på kontot absolut senast nästkommande vardag.
 

KREDITUPPLYSNING
Kreditupplysning sker genom Creditsafe, vilket inte påverkar din kreditvärdighet negativt på samma sätt som UC kontroll.
 

KATEGORI
- Låna utan uc kontroll
- Lån med betalningsanmärkning
- Snabblån
- Låna med BankID eller e-leg
- Låna räntefritt i 14 dagar
- P2p lån (person to person lån)

Låna pengar med betalningsanmärkning

Den enskilt viktigaste parametern när en långivare bedömer en presumtiv kunds återbetalningsförmåga är att de tittar på huruvida det finns några betalningsanmärkningar.
Hos Loanstep, kan du låna även om du har en anmärkning, men ditt kreditbetyg bedöms utifrån hur många anmärkningar du haft totalt, vilken typ av anmärkningar det är, när du fick dem och hur snabbt skulden betalades av.
Har du nyligen haft ett skuldsaldo kan det bli svårt att bli beviljad ett lån även om det bara är en enskild anmärkning, medan Savelend kan godkänna flera anmärkningar om de ligger längre bak i tiden.
 

Låna utan inkomst av tjänst

I den kreditupplysning som görs, framgår bland annat hur din inkomst ser ut i dagsläget och bakåt i tiden de senaste åren. Har du en låg deklarerad inkomst eller exempelvis är ung och inte har hunnit deklarera inkomst den senaste gången det var dags att deklarera, kommer du att få komplettera din ansökan med olika handligar som styrker att du har någon form av inkomst. Det kan röra sig om anställningsbevis, betalningsplan från CSB eller uppgifter från Försäkringskassan om du är föräldraledig eller sjukskriven.
 

Vad är p2p lån?

P2p lån är en växande marknad inom lånebranschen. P2p står för "person to person" och innebär i korthet att det är andra privatpersoners pengar som lånas ut till den som ansöker om lån. Till skillnad mot en vanlig traditionell bank tar faktiskt den person som lånar ut pengarna en viss risk eftersom de kan "drabbas" om en låntagare inte betalar tillbaka sitt lån. Risktagandet brukar vanligtvis fördelas så att det inte är samma person som står för hela lånet utan det sprids på flera utlånande personer. Du som låntagare märker ingen skillnad i hanteringen eftersom det är Loanstep som sköter alltihop.
 

Låna räntefritt utan ränta och avgifter

Ja det är faktiskt sant, hos Loanstep kan du låna pengar helt utan ränta och avgifter under förutsättning att du återbetalar lånet inom 14 dagar. Inga dolda avgifter tillkommer så länge Savelend har pengarna åter på sitt konto inom 14 dagar. Detta är alltså ett passande lån för den som får plötliga och oförutsedda utgifter som man ändå avser att betala tillbaka inom ett par veckor.
 

Ångra lånet eller lösa lån i förtid

Du har rätt att ångra lånet eller lösa lånet i förtid. Distansköplagen gäller lån tagna online och distansköplagen innebär i korthet att du har 14 dagar på dig att ångra lånet. Om du lånar av just Savelend, gör det ingen skillnad eftersom du faktiskt lånar 14 dagar gratis utan ränta och avgifter oavsett vad så du har i praktiken ingen användning av just distansköplagen i det här fallet. Det är snarare så att Loanstep ändå är mer fördelaktigt eftersom du när du ångrar lån hos andra långivare som tar ränta från första dagen, måste du även om du ångrar lånet, betala ränta för de dagar du haft lånet.
 

Låna till lån

Vi avråder alltid att låna pengar för att betala andra lån om det inte handlar om att ta ett lån för skuldfinansiering, vilket är en helt annan sak än att låna pengar till de löpande månadskostnaderna för andra tidigare lån. Om du av olika skäl försatt dig i en situation där du måste låna pengar till andra lån, skall du istället läsa mer om skuldfinansiering för att få ordning och reda på din ekonomi.
 

Låna pengar snabbt på www.kontanter.nu

När du behöver låna pengar snabbt online är www.kontanter.nu till stor hjälp för att jämföra och välja det lån som passar just dina personliga förutsättningar allra bäst. Det finns alla möjliga lån att välja oavsett om du har god eller dålig kreditvärdighet.

Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån