Risicum snabba kreditlån lån utan UC

Här finns allt du behöver veta innan du ansöker om att låna upp till 50000 kr utan UC kontroll hos Risicum! Risicum SE har under åren jobbat på med bra produktutveckling för att följa med både förändrad lagstiftning och användbarheten för dig som låntagare. Företaget erbjuder moderna låneprodukter i form av kreditlån. Ett kreditlån ger dig större frihet med flexibel återbetalningstakt.
 

Detta är en är högkostnadskredit. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Risicum kreditlån med bra villkor
Risicum kreditlån med bra villkor

Tips:

  • Stor kredit utan UC kontroll.
  • Flexibla återbetalningsvillkor (minst 10% eller minst 1000 kr per månad, max belopp 2500 kr).
  • Åldersgräns 20 - 70 år gammal.
  • Passar för stora uttag.


 

Priser och utbetalningar hos Risicum

Uppläggningsavgift för kredit: 800 kr (engångskostnad)
Uttagsavgift: 0 kr
Månadsavgift för kreditkontot: 89 kr

Minsta belopp att betala per månad är 10% eller minst 1000 kronor.
Högsta belopp du kan behöva betala är 2500 kronor ger rimliga förutsättningar även om du gjort stora uttag på din kredit.

 

Information inhämtad från Risicum SE 2020, utlovar extremt snabb hantering av din låneansökan och passar därför bra när du behöver snabba lån med utbetalning även på helger.

Är Risicum's lån billiga eller dyra i jämförelse med andra lån

När man jämför Ricicum med andra lån så står sig kreditlånet bra i konkurrensen då många andra kreditkonton ligger på månadsräntor på 3%. Uppläggningsavgiften som är medräknad i den effektiva räntan, är en engångskostnad som enbart uppstår när du skaffar kontot. Genom att använda kalkylatorn kan du enkelt räkna ut exakt hur mycket du behöver betala varje månad.

Vad skiljer Risicum från andra lån?

Risicum SE har under åren utvecklat sina låneprodukter och följer givetvis med i den naturliga strömmen av långivare som numera erbjuder flexibla lånelösningar i form av kreditlån. Detta är till stor del en effekt av den nya lagstiftningen som sätter räntetak och kostnadstak för olika typer av snabblån i Sverige.

Ett kreditlån ger dig större frihet att själv hålla i taktpinnen när det gäller att bestämma återbetalningstakt och belopp att betala varje månad.
Du betalar bara ränta för det belopp som du faktiskt har utnyttjat på din kredit vilket gör att det i praktiken inte behöver innebära så höga räntekostnader så länge du gör snabba återbetalningar på din kredit.

Risicum är den långivaren som erbjuder dig att låna 50000 kr utan UC kontroll, vilket är väldigt svårt att göra hos andra långivare. Sammanfattningsvis är Risicum kontokredit online ett prisvärt alternativ och det är definitivt värt att pröva om man vill ha lite mer flexibelt svängrum i frågan om hur mycket man vill återbetala varje månad och hur länge.

Ett lån består i princip alltid av flera olika delar. Det är amortering, ränta och eventuella avgifter. Avgifter och ränta utgör tillsammans den effektiva räntan medan amorteringen är den del som faktiskt minskar din reella skuld.

En stor fördel med Risicum är den snabba hanteringen. Risicum godkänner många lån även på helger och kvällar och när du väl har din kontokredit gör du uttag när du själv önskar och så ofta du vill.

Hur snabbt får man pengarna när man lånar hos Risicum

Lånesumman betalas ut till ditt konto måndag - fredag mellan kl.  7.00 - 21.00, lördagar mellan kl. 9.00 - 17.00 och söndagar 11.00 - 17.00. Om du är kund hos (har ditt konto hos) Nordea eller Handelsbanken syns pengarna direkt på ditt konto, även på helgdagar.

När du ser pengarna på ditt vanliga konto, beror helt och hållet på vilken bank du vill ha dina pengar överförda till. Du behöver aldrig vänta länge på överföringar från ditt Risicum kreditkonto.

Inga lån hos Risicum om du har betalningsanmärkning

Du kommer inte att bli godkänd som låntagare om du har betalningsanmärkning eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Risicum är noggranna och seriösa och därför är det ingen idé att försöka bli godkänd om så är fallet för dig. Däremot finns det en rad olika andra lån som kan godta låntagare som har en eller flera betalningsanmärkningar men som saknar skuldsaldo hos Kronofogden.

Genom att granska fakta och läsa informationen om flera olika lån utan UC kontroll, kan du bilda dig en egen uppfattning om huruvida Risicum snabblån är det bästa valet för dig. Är du däremot fast besluten om att det är ett lånebelopp på just 50 000 kronor du behöver och inte vill att det görs någon UC kontroll, minskar de alternativa lösningarna. I synnerhet om du vill begränsa dig till en enda långivare.

Läs mer om hur du kan låna 50 000 kr utan UC kontroll med eller utan betalningsanmärkning.
 

Kredit och snabblån utan UC hos Risicum

Risicum gör alltid en kreditprövning när du kommer som ny låntagare. Risicum följer Finansinspektionens allmänna råd och därför inhämtar de också en kreditupplysning. Hos Risicum kan du låna utan UC kontroll eftersom de för närvarande använder sig av Bisnode.

Risicum har under åren pendlat mellan att använda Soliditet AB och Bisnode men för dig som konsument saknar det egentlig betydelse då inget av dem ger avtryck hos Upplysningscentralen AB.

Att ta lån och krediter utan UC är klart mer fördelaktigt än om du ansöker om lån som använder sig av UC. Skälet är ganska enkelt. Nämligen att för många UC kontroller påverkar din kreditvärdighet och redan vid några få sådana per 12-månadersperiod, kan din kreditscoring förändras i negativ riktning. Om du har fler än fem UC förfrågningar det senaste året, kanske du ska överväga att ta ett lån som inte använder sig av det.

Om du vill kan du fördjupa dig i vad skillnaden mellan UC och andra kreditupplysningar är.
 

Ångra lånet eller lösa Risicum lån i förtid

Du har rätt att ångra lånet eller lösa lånet i förtid. Distansköplagen gäller lån tagna online och distansköplagen innebär i korthet att du har 14 dagar på dig att ångra lånet. Eftersom du samtidigt alltid har rätt att förtidsinlösa lånet blir skillnaden inte så stor och du behöver därför inte känna att du måste ångra det inom 14 dagar. Räntan får du ändå alltid betala.

Kreditlånet kan du alltså när som helst betala in hela skulden på. Det bästa med kreditlånet är att krediten kommer att finnas kvar även när du börjat betala av din skuld. Du kan när som helst göra nya uttag från krediten, utan att det görs någon kreditprövning på nytt. Det är först om du vill höja din kreditlimit som det behöver göras en ny kreditbedömning.

Låna till att återbetala andra lån hos Risicum

Vi avråder alltid att låna pengar för att betala andra lån om det inte handlar om att ta ett lån för skuldfinansiering i syfte att lösa en långsiktigt hållbar strategi för att få mer pengar över till annat.

Har du andra lån som är dyrare än Risicum är det en möjlig lösning att ta ett lån hos dem för att lösa andra gamla dyra krediter. Du ska alltid ha en klar bild över vilket lån som är bäst och billigast för dig att behålla innan du fattar sådana beslut. Ibland kan man låna till lån om det handlar om att få en lägre månadskostnad även om det i längden innebär fördyrade räntekostnader. Allt bör ske utifrån aktuell situation i livet och den betalningsförmåga du besitter.
 

När du inte väljer Risicum

Det finns många kreditlån på nätet att söka. Däremot är de ett fåtal krediter i samma storleksordning, som du kan söka utan att det görs någon UC kontroll. Jämför Risicum med andra lånealterinativ som kan intresserad dig.

Vilket företag ägs Risicum av?

Företaget som står bakom Risicum kreditlån och Risicum smslån heter Risicum Capital AB och har organisationsnummer 556725-9980. Företaget ingår i koncernen Dollar Financial Group som är verksamt i flera länder.
Förutom Risicum kreditlån, står företaget också bakom varumärket Lånbutiken.

Det kan vara mycket bra att känna till att du inte kan bli godkänd för lån hos både Lånbutiken och Risicum samtidigt.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-16.