Nystartslån hos Nystart Finans

Alla kan ansöka om nystartslån hos Nystart Finans. Det spelar ingen roll om du har väldigt många UC förfrågningar, betalningsanmärkning eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Det här är en låneförmedlare som är specialiserad att samarbeta med banker som hjälper skuldsatta för att de ska få en omstart på sin ekonomi.

Nystartslån till skuldsatta hos Nystart Finans
Nystartslån till skuldsatta hos Nystart Finans

Tips!

  • Öka dina möjligheter till lån med skuldsaldo hos Kronofogden om du har en medsökande.
  • Möjlighet till större lånebelopp om du har en medsökande.
  • Ansök oavsett hur många UC förfrågningar du har sedan tidigare.
  • Ansök även om du har en eller flera betalningsanmärkningar.
  • Ansök om att samla gamla lån och krediter för att få billigare lånekostnader per månad.

En speciell låneförmedlare för skuldsatta - Nystart Finans

Nystart Finans vänder sig till dig som är skuldsatt och behöver ett lån för att starta om din ekonomi. Det är få kreditföretag som även hjälper personer med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, vilket säger en hel del om vilken stor hjälp den här låneförmedlare kan bidra med.

Att Nystart Finans är en låneförmedlare är inte heller någon nackdel för dig, utan snarare en fördel. Genom att de samarbetar med många olika banker som ställer upp med lån till dem som har tidigare skulder, kan du bli erbjuden bästa möjliga lån utifrån dina personliga förutsättningar.

När du ansöker om lån kommer Nystart Finans att skicka vidare din ansökan till ett antal banker. Att du kanske har många UC förfrågningar sedan tidigare, spelar ingen roll då det inte är det som är det primära i deras kreditbedömning. Kreditupplysningen inhämtas från UC men det registreras bara en enda sådan trots att du i praktiken söker lån hos många olika banker i en och samma ansökan.

Med individuell räntesättning, menas att olika personer som ansöker, kan bli erbjudna olika räntor. Det är din kreditvärdighet som avgör hur låg ränta du kommer att bli erbjuden. Likaså kan låg kreditvärdighet påverka övriga villkor som erbjuds såsom lånets totala löptid. Ju kortare löptid lånet har, desto mer behöver du betala av i amortering varje månad, vilket påverkar din totala lånekostnad per månad.
 

Lån till skuldsatta
Lån till skuldsatta

Möjlighet till omstart

Att få möjlighet till en fullständig omstart kan göra en enorm skillnad för många. Den som är hårt skuldsatt har ofta hamnat i en situation då de knappt får lönen att räcka till varje månad, eftersom kostnaderna för olika lån och krediter är så hög.
Den som inte gör något åt sin situation kan riskera att hamna djupt ner i en skuldfälla som förmodligen blir svårare och svårare att ta sig ur. Många har nog hört att med skuld hos Kronofogden, är det fullkomligt omöjligt att få lån hos en bank, men det stämmer inte längre.

En dålig och pressad hushållsekonomi är påfrestande och det kan lätt påverka hela livssituationen. Att ha handlingskraft nog att ta tag i situationen kan förändra mångas liv. Det finns banker som hjälper skuldsatta att ta sig ur en ekonomisk knipa, vilket gör att de kan börja om ett nytt liv under mer normala förhållanden.
 

Låna med skulder hos Kronofogden

Den som har skulder hos Kronofogden har sänkt sin kreditvärdighet till den nedersta gränsen. Det är mycket svårt att få banklån men det är inte en omöjlighet. Kan du visa på en stadigvarande inkomst och i övrigt ordnade levnadsförhållanden gällande utgifter finns möjligheten att få lån ändå.

Kan du dessutom hitta en medsökande till ditt lån, ökar chanserna att få lån väldigt mycket. Det gäller för övrigt vid alla lånetillfällen då det är möjligt att ansöka om lån tillsammans, eftersom det gör att långivaren tar en mindre risk än om de lånar ut pengar till en ensam låntagare.

Skulder hos Kronofogden är mycket kostsamt eftersom de räntor som tas ut i sådana lägen ofta är enormt höga. Det är därför värt att pröva att ansöka om lån för att lösa skulderna hos Kronofogdemyndigheten eftersom det går snabbare att betala av ett vanligt lån.
 

Stöd och hjälp från någon som vill ditt bästa

Nystart Finans ska inte förväxlas med ett snabblån. Istället kan du betrakta dem som en väldigt seriös lånerådgivning som kommer att göra allt för att hjäpa dig att hitta en bra och hållbar lösning på din ekonomiska situation.
Din väg till skuldfrihet stakas ut tillsammans med professionella rådgivare vars enda uppgift är att hjälpa dig att få de bästa möjliga förutsättningarna för att nå ditt mål. De ser också till ditt bästa när det handlar om så låga månadskostnader som möjligt för ditt nya lån.

Om du uppfyller kraven för låneskydd, kommer du att kunna teckna ett sådant så att du är försäkrad mot oförutsedda händelser som kan göra att din betalningsförmåga drabbas. Ett sådant skydd ska hjälpa dig att hålla en kontinuitet på din väg mot att bli skuldfri, vilket är ditt självklara mål.
 

Priser för lån hos Nystartsfinans

Eftersom Nystart Finans använder sig av individuell ränta, går det inte att beskriva de exakta kostnaderna för just ditt lån. Den nominella ränta är mellan 9,95% - 21,95% Här är några prisexempel på olika summor och löptider med en exempelränta på 12,9%.

Prisexempel låna 100000 kr (exempelränta 12,9%)

15 års löptid - 1 259 kronor per månad.
Total kostnad över 15 år, 226 560 kronor varav 995 kr i uppläggningsavgift.

10 års löptid - 1 487 kronor per månad.
Total kostnad över 10 år, 1178 466 kronor, varav  995 kr i uppläggningsavgift.

8 års löptid - 1 675 kronor per månad.
Total kostnad över 8 år, 160 813 kronor, varav 995 kr i uppläggningsavgift.

5 års löptid - 2 270 kronor per månad.
Total kostnad över 5 år, 136 211 kronor, varav 995 kr i uppläggningsavgift.

Prisexempel låna 300000 kr (exempelränta 12,9%)

15 års löptid - 3 776 kronor per månad.
Total kostnad över 15 år, 679 681 kronor varav 995 kr i uppläggningsavgift.

10 års löptid - 4 462 kronor per månad.
Total kostnad över 10 år, 535 397 kronor, varav  995 kr i uppläggningsavgift.

8 års löptid - 5 025 kronor per månad
Total kostnad över 8 år, 482 439 kronor, varav 995 kr i uppläggningsavgift.

5 års löptid - 6 811 kronor per månad
Total kostnad över 8 år, 408 634 kronro, varav 995 kr i uppläggningsavgift.

Förbered dig inför nystartslån

Genom några ganska enkla förberedelser inför ansökan om nystartslån, kan du snabba på processen lite. I samband med att du förbereder dig kommer du också få koll på aktuellt läge och har ett bättre utgångsläge när det är dags att bestämma storleken på ditt nya lån.

Har du redan detaljerad information om dina nuvarande skulder och exakt ur mycket du behöver för att få en omstart, kan du så klart hoppa över det här men många tycker att det känns skönt att ändå sätta sig ner och räkna lite.

Du kan börja med att räkna ut vilka skulder, räntekostnader och totala månadskostnader för lån är i nuläget. Tanken är att du ska få fram hur stort lån du behöver för att täcka alla dina gamla skulder, samtidigt som du får veta hur mycket du betalar för dina lån i dagsläget. Förhoppningsvis ska du få en lägre månadskostnad för ditt nya lån. Du kan välja att göra det på ett enkelt sätt eller genom en mer avancerad uträkning.
 

En enkel uträkning av dina lånekostnader och skulder i dagläget kan se ut som i det här exemplet nedanför.

Exempel på uträkning inför ansökan om lånebelopp
Exempel på uträkning inför ansökan om lånebelopp

Vill du göra en mer avancerad beräkning behöver du ta med varje låns nuvarande ränta och räntekostnad per månad men det är egentligen inte nödvändigt då du kan få hjälp med det i ett senare skede. Däremot är det bra om du har koll på vilken räntesats du har på respektive lån. Det brukar framgå på dina låneavier eller räkningar som du får på lånet månadsvis.
 

Sedan är det dags att räkna ut vad ditt nya lån kan få lov att kosta utan att du behöver försaka allt för mycket av dina vardaliga kostnader. Genom att göra den här mycket enkla kalkylen, vet du hur mycket du behöver få kvar att leva på varje månad.

De pengar som blir kvar därefter är pengar du har råd att lägga på låneavbetalningar. Observera att kostnader för lån och krediter som du har just nu, inte finns med i denna kalkyl.

Exempel på uträkning inför att du ska ansöka om nystartslån
Exempel på uträkning inför att du ska ansöka om nystartslån

Har du gjort de här enkla beräkningarna står du förmodligen mer förberedd än många andra när det är dags att ansöka om själva lånet. Att finansiera ett nystartslån på bästa möjliga sätt kommer att vara avgörande för din ekonomi under kanske flera år framöver så det är värt att lägga ner lite tid på detta.
 

3 tips som ökar dina chanser att bli godkänd hos Nystart Finans

Oavsett vilken bank du än väljer finns det några saker som kan öka dina chanser att bli godkänd för ett nystartslån. Det handlar i många fall om att vinna förtroende hos banken du söker lån hos.
Ett sådant förtroende får du dels genom den kreditbedömning som kommer att göras men också genom att vara väl förberedd.

  • Själva kreditbedömningen handlar om att beräkna din betalningsförmåga framöver. Det är viktigt att du är ärlig när du lämnar dina uppgifter om inkomster och tidigare skulder. Det behöver stämma överens med den kreditupplysning som inhämtas i samband med kreditbedömningen.
  • Var väl förberedd och visa att du själv tar din ekonomiska situation på största allvar. Det ökar också förtroendet för dig som lånesökande. Att ansöka om samlingslån utan att ens veta hur mycket tidigare skulder du har, är ingen bra idé då den som har skulder bör kunna uppvisa att de vet vad skuldsättning innebär.
  • Gör gärna en enkel hushållsbudget i förväg så att du även kan svara på frågan hur mycket pengar du behöver ha kvar att leva på varje månad. Tänk på att resekostnader till och från arbetet, dina boendekostnader och annat liknande, inte syns någonstans så det är uppgifter du själv behöver ha koll på. Åter igen, att ha koll på läget skapar förtroende för dig som person.
Kort sagt, att du har koll på läget skapar förtroende för dig som låntagare oavsett om din ekonomiska situation ser dålig ut är det viktigt att du i alla fallkan påvisa att du känner till det och att du vet hur mycket pengar du behöver låna och så vidare.
 

Snabb respons men inte snabba pengar

När du ansöker om lån genom Nystart Finans får du snabb respons på själva ansökan som för övrigt bara tar ett par minuter att fylla i. Däremot fungerar inte Nystart Finans som många andra långivare som bara direkt efter ansökan skickar pengarna till dig. Istället får du möjlighet till kvalificerad rådgivning där ni ser över dina bästa lånemöjligheter och pratar om vilka möjligheter du har att bli skuldfri på snabbast och billigast möjliga sätt.
 

Alternativa lösningar för skuldfinansiering

Nystart Finans är bara en av flera aktörer som kan hjälpa skuldsatta personer att ta sig ur en ond spiral av dåliga och dyra lån. Som vi redan nämt finns det ett fåtal lån som man kan söka med skuld hos Kronofogden medan den som inte hamnat där, har många valmöjligheter.

Genom att leta efter stora privatlån utan krav på säkerhet, kan de flesta hitta lämpliga lånelösningar som passar deras behov och krav. Det är lätt att bli ett offer och bara nöja sig med vilket lån som helst om man vet att man har jättesvårt att bli godkänd för lån över huvud taget. Det ska du inte göra! Gå först igenom alla lånealternativ för skuldsatta som vill samla ihop gamla lån.
 

Andra kategorier av lån som kan intressera dig:
Alla privatlån utan säkerhet
Stora lån utan säkerhet
Alla skuldfinansieringslån
 

Nystart Finans i jämförelse med andra banker

Nystart Finans skiljer sig i mängden av banker som lånar ut pengar till skuldsatta. Genom ett stort ansvarstagande med personlig rådgivning blir det tydligt att ni har samma mål. Nämligen att du ska hitta ett lån för att samla gamla skulder och samtidigt bli skuldfri så snabbt som möjligt utan att du ska behöva försaka allt för mycket i ditt liv.
Tanken bakom den här långivarens arbetssätt är att hjälpa dig att hitta en långsiktigt hållbar lånelösning så att syftet med uppfylls och att du ska få en ärlig chans till nystart på det ekonomiska planet.
 

Om du märker att du har svårt att få lån

Om du sökt flera lån som är väldigt toleranta och har låga krav utifrån tidigare skuldsättning och ändå får avslag på dina ansökningar, är det dags att ta reda på vad problemet består i. Vad är det som gör att du inte blir godkänd för lånen du söker?
Givetvis kan det finnas lika många olika förklaringar som det finns människor som söker lån men det kan vara värt att gå till botten med det hela för att kunna påverka situationen. Genom att sätta dig in i vad som kan orsaka låg kreditvärdighet, kanske du kommer närmare en lösning.
 

Svårt att få lån
Svårt att få lån

Om företaget Nystart Finans

Liksom alla andra långivare hos www.kontanter.nu, står Nystart Finans AB under Finansinspektionens tillsyn.
Huvudkontor: Linnégatan 22, 114 47 Stockholm.
Org. nr. 556976-4110.

Nystart Finans öppettider
Måndag till torsdag: 8–19
Fredag: 9–17

Kontakta Nystart Finans
Telefon: 08-410 203 04
info@nystartfinans.se
Svarar oftast inom 24 timmar.

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-09.