Nätlån - smslån utan uc kontroll 10000 kr

Behöver du ett snabbt akut smslån på mellan 1000 - 10000 kronor kan Nätlån vara lösningen. Har du svårt att bli godkänd för större lån med längre löptid kanske det beror på att de lånen ställer högre krav på dig som låntagare. Nätlån är ett lån som godkänner många och det är en långivare som inte ställer så höga krav.

Prisexempel: Låna 10000 kronor i 6 månader till en total kostnad av 1 703 kronor i ränta och avgifter. (Totalt belopp att återbetala blir 11 703 kronor).
 

Det här lånet är en högkostnadskredit. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Tips:

  • Enkelt lån som passar de flesta.
  • Låga krav på inkomst.
  • Lån till pensionärer.
  • Ingen UC kontroll.
  • Lån till personer med betalningsanmärkning.
  • Låna utan inkomst av tjänst.
  • Lån som nästan alla kan söka.

Nätlån - prisexempel för olika lån

Hos Nätlån betalar du en uppläggningsavgift på 300 kronor samt en administrationsavgift på 35 kronor per månad. Det är dessa avgifter som gör att lånet ser dyrare ut än det egentligen behöver bli i kronor räknat.
Prisexempel 1 - låna 1000 kr:
Låna 1000 kronor i 33 dagar = Återbetala 1 335 kronor totalt.
Dessa 335 kronor består av uppläggningsavgiften och administrationsavgiften.
Prisexempel 2 - låna 2000 kr:
Låna 2000 kronor i 33 dagar =  Återbetala 2 370 kronor.
Av detta belopp är 370 kronor ränta och avgifter.
Prisexempel 3 - låna 3000 kr:
Låna 3000 kronor i 33 dagar =  Återbetala 3 405 kronor.

Av detta belopp är 405 kronor ränta och avgifter.
Prisexempel 4 - låna 4000 kr:
Låna 4000 kronor i 33 dagar =  Återbetala 4 440 kronor.
Av detta belopp är 440 kronor ränta och avgifter.

Uppläggningsavgift, administrationsavgift och ränta är alltså vad lånet i själva verket kostar dig att ta. Förutom det självklara att du även ska betala tillbaka lånebeloppet du fått utbetalt till ditt konto, handlar det om ganska rimliga kostnader om du verkligen är i akut behov av ett litet lån.

Prisexempel 5 - låna 5000 kr:
Låna 5000 kronor i 33 dagar =  Återbetala 5 475 kronor.
Av detta belopp är 475 kronor ränta och avgifter.

Låna 5000 kronor i 2 månader = Återbetala 2 814 kronor per månad (lånet kostar totalt 428 kronor i ränta och avgifter)

Låna 5000 kronor i 6 månader = Återbetala 1 021 kronor per månad (lånet kostar totalt 1 124 kronor i ränta och avgifter)
Prisexempel 6 - låna 10000 kr:
Låna 10000 kronor i 2 månader =  Återbetala 10871 kronor.
Av detta belopp är 871 kronor ränta och avgifter.

Låna 10000 kronor i 4 månader = Återbetala 2821 kronor per månad (lånet kostar totalt 1284 kronor i ränta och avgifter)

Låna 5000 kronor i 6 månader = Återbetala 1951 kronor per månad (lånet kostar totalt 1 703 kronor i ränta och avgifter)

Räntan är avdragsgill i deklarationen, vilket innebär att du i praktiken kommer att betala mindre i ränta än exemplen visar.

Nätlån - ett mikrolån under utveckling

Liksom många andra kreditföretag är Nätlån en låneprodukt under utveckling. Så sent som i början av 2020 förändrades lånevillkoren och från att endast ha tillhandahållit små mikrokrediter och mikrolån på upp till en maximal summa på 4000 kronor under 33 dagar, kan du nu låna upp till 10000 kronor i upp till 6 månader, utan särskilt höga krav.

Med största sannolikhet handlar förändringen om att kreditföretaget som driver varumärket Nätlån, vill anpassa sig utifrån en föränderlig kreditmarknad med nya förutsättningar.
För dig som låntagare innnebär förändringen enbart fördelar då du har fler valmöjligheter och chansen att få ett lån med återbetalningstid som passar dig ökar.

Att göra själva ansökan är så klart gratis och du betalar bara uppläggningsavgift om du faktiskt blir godkänd för ett lån.
 

Låna pengar när du har betalningsanmärkning

En av de enskilt viktigaste och tyngsta faktorerna som avgör hur din kreditvärdighet ser ut är om det finns några betalningsanmärkningar registrerade på dig eller inte. En betalningsanmärkning kan jämföras med ett ärr i din kredithistorik med den skillnaden att betalningsanmärkningar försvinner efter 3 år. Det är dock 3 år efter att du reglerat skulden som var upphov till betalningsanmärkningen så om man av någon anledning hamnar i en situation då en betalningsanmärkning uppstår, är det av stor vikt att göra sig av med den snabbast möjligt.

Hos Nätlån kan du bli godkänd för lån trots att du har gamla betalningsanmärkningar men det finns också andra bra lån som du kan söka med betalningsanmärkning.
 

Låna utan inkomst av tjänst / arbete

Till taxerad inkomst hör alla möjliga typer av inkomster och du kan vanligtvis slå samman alla inkomster som du ser i din inkomstdeklarartion och få räkna dem som taxerad inkomst. Taxerad inkomst är med andra ord samma sak som deklarerad inkomst.

Om du inte hunnit jobba så pass länge att du kan redogöra för en deklarerad inkomst det föregående året, kan det gå bra att skicka in andra handlingar som styrker att du har ett jobb och en regelbunden inkomst. Hos Nätlån görs en individuell bedömning av din inkomst och betalningsförmåga. De kräver inte att du har inkomst av tjänst (arbete) utan även andra former av inkomster som du betalar skatt för räknas. Det kan exempelvis vara A-kassa, sjukpenning m.m.
 

Intressanta alternativ till Nätlån

Om du inte anser att Nätlån uppfyller dina förväntningar på det lån du tänker ansöka om, finns förmodligen ett antal alternativa lånelösningar som du kanske vill läsa vidare om. Vi tror att nedanstående kategorier kan intressera dig.

Låna räntefritt utan ränta och avgifter

Hos Nätlån betalar du både en avgift och ränta när du kommer till låneavtal om att låna pengar. Det tillkommer dock inte några andra dolda avgifter. Vill du låna räntefritt är ett mer traditionellt kreditkort att föredra men när du ansöker om sådana, görs dels vanligvis en kreditupplysning genom uc och dels kan det vara andra villkor som gäller i övrigt.

Avdrag för ränta kan du göra i din deklaration senare, så blir lånet i praktiken billigare eftersom du får tillbaka en del av de pengar du betalat i ränta.
Andra mikrolån och minilån utan ränta finns också och de är alla kortfristiga i likhet med Nätlån.
 

Lån med skulder hos Kronofogdemyndigheten

Lån med föreläggande och skulder hos Kronofogden är mycket svårt att få. Många anser att det aldrig är att rekommendera att man söker lån om man har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Detta medan vi anser att var och en har en egenmakt och full kapacitet att själva avgöra om situationen kräver ett lån eller inte.

Hur som helst så är inte Nätlån det rätta valet så som vi ser det. Det finns dock ett fåtal banker och långivare som under väldigt speciella omständigheter kan ge lån med skuld hos Kronofogden.
 

Ångra lånet eller lösa lån i förtid

Du har rätt att ångra lånet eller lösa lånet i förtid. Distansköplagen gäller lån tagna online och distansköplagen innebär i korthet att du har 14 dagar på dig att ångra lånet. När det gäller den här typen av korttidslån som Nätlån tillhandahåller är det dock ovanligt att man ångrar lånet.
 

Låna till lån passar sämre genom Nätlån

Att låna pengar för att betala andra lån är endast att rekommendera om det handlar om att så kallad skuldfinansiering. Skuldfinansiering kallas ibland också för skuldsaneringslån, vilket innebär att man själv tar ett större lån för att lösa andra gamla lån och krediter i förtid och därmed bara ha ett enda lån kvar iställer för många smålån och krediter.

Skuldfinansiering ska vara lönsamt och vi kan inte i dagsläget föreställa oss situationer då just Nätlån skulle passa särskilt bra för just det här ändamålet.
Nätlån passar istället för den som är i ett behov av ett snabbt nätlån utan UC kontroll, kanske med anledning av ett akut behov av extra pengar av olika skäl.
 

Utebliven betalning, konsekvenserna hos Nätlån

Det är för de allra flesta en självklarhet att man ska betala sina räkningar i tid. Med "i tid" menas att man betalar senast det datum som räkningen eller fakturan har som förfallodatum. Med i beräkningen bör man också ta att det kan ta någon eller ibland ett par dagar innan en betalning når betalningmottagaren, det beror oftast på din egen bank.

Vid utebliven betalning när du lånat pengar hos Nätlån, utgår en påminnelsefaktura med en påminnelseavgift om 60 kronor samt även en tillkommande en förseningsavgift på mellan 95 och 245 kronor beroende på vilket lånebelopp du har. Om betalningen ändå inte inkommer och kan registreras, skickas ärendet vidare till inkasso, vilket medför ännu fler avgifter.

Om ditt ärende skickas vidare till inkasso tillkommer det en inkassoavgift som är 180 kronor samt ännu mer ränta. Årsräntan är 30% på förfallet betalningsbelopp. Om du har även får svårt att återbetala ett inkassokrav kan du hos inkassohandläggaren försöka med att ansöka om en avbetalningsplan. Att försätta sig i den här situationen är mycket olyckligt när det handlar om din kreditvärdighet och för att undvika det, ska man alltid ta ansvar för att låta bli att låna pengar om man inte är tvärsäker på att man kommer att kunna återbetala sitt lån inom avtalad tid.

NätLån följer Konsumentverkets och Finansinspektionens regler och riktlinjer.

Fakta om Nätlån och företaget som står bakom varumärket

Nätlån ägs av företaget Catalunia Capital AB, som är en populär och seriös långivare som erbjuder traditionella smslån med en riktig kort löptid. Även om den här typen av korta lån är på väg att sakta men säkert försvinna från den Svenska lånemarknaden så är Nätlån är än så länge en stabil och seriös långivare. Nätlån passar bra om du är i behov av mindre lån av akut karaktär.
 

Nätlån
Org.nr: 556812-9414

Catalunia Capital AB
Box 5347
102 47 Stockholm

Catalunia Capital AB
Nybrokajen 7
111 48 Stockholm

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-10.