Monetti - låna 20000 kr snabbt

Ansök om en löpande kredit med limit på mellan 3000 - 20000 kronor eller ett snabblån på 2000 - 20000 kronor direkt.
Din låneansökan sker utan någon UC kontroll och du kan söka även om du har betalningsanmärkningar. Ansökan tar bara ett par minuter och du får svar direkt på skärmen. Monetti har hög tolerans gällande kreditscoring och många som inte trodde de kunde få lån blir ändå godkända.
 

Det här lånet är en högkostnadskredit. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Monetti
Monetti

Tips Monetti flexilån:

 • Flexibla återbetalningskrav.
 • Ingen UC kontroll.
 • Lån även till personer med anmärkning.
 • Låg åldersgräns.
 • Minimum uttag 2000 kronor
 • Månadsränta 3,25% på använt belopp.

Priser för två olika lånelösningar hos Monetti

Monetti erbjuder två olika lånelösningar, en löpande kontokredit som kallas för Monetti Flexi och ett mer traditionellt snabblån där du bestämmer både lånesumma och löptid direkt vid ansökan. Räntan för de båda lånelösningar är densamma, nämligen 39% i nominell årsränta.

Vilket som passar dig bäst, är upp till dig själv att avgöra men många brukar tycka att den löpande krediten är mest användbar.

Monetti flexilån prisexempel:
Uppläggningsavgift 350 kronor
Uttagsavgift 50 kronor
Administrationsavgift 15 kronor

Lägsta möjliga månadsbelopp att betala = 250 kr per månad.


Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 21 032 kr (1 752 kr per månad). Effektiv årsränta: 53,2%.

Monetti snabblån (upp till 12 månaders löptid).
Uppläggningsavgift 350 kronor
Administrationsavgift 45 kronor


Prisexempel: Låna 8 000 kr i 6 månader.
Betala 1 595 kronor per månad i 6 månader.

Total kostnad för lånet  1 569 kronor som utgörs av ränta (39%) plus uppläggningsavgift och administrationsavgift.
Totalt att återbetala 9 569 kronor.
Priset för Monetti flexikredit ligger något högre i räntenivå än de allra billigaste kreditlånen av samma karaktär men Monetti har låga krav på dem som ansöker om kredit hos dem och då påverkas förstås prisbilden. Att det är så stor skillnad på den nominella och den effektiva räntan beror på de avgifter som tillkommer hos Monetti.

Monetti brukar trots detta anses som en attraktiv lösning för många personer som har låg trovärdighet i form av dålig scoring och gamla betalningsanmärkningar. Eftersom Monetti inte tillämpar individuell ränta, betyder det att alla som söker och blir godkända, får samma ränta.
 

Fördelar och nackdelar med Monetti

Fördelar med Monetti snabblån

 • Låna 20000 kr snabbt och utan UC kontroll.
 • Lång återbetalningstid för både årslån och flexibel löpande kredit.
 • Bli godkänd trots betalningsanmärkning.
 • Använder inte UC som kreditupplysning.


Nackdelar med Monetti snabblån

 • Måste ansöka om att låna minst 2000 kr för snabblånet
 • Minsta uttag på löpande krediten 2000 kronor.

Vad skiljer Monetti från andra lånelösningar?

Monetti är ett enkelt snabblån med förhållandevis låga krav på dig som låntagare. Att det inte görs någon UC kontroll och att du kan bli godkänd även om du har betalningsanmärkning gör att Monetti tar en högre risk när de lånar ut pengar. Om du har låg kreditvärdighet men inte några anmärkningar, bör inte Monetti kunna konkurrera med andra jämförbara låneprodukter då detta är en högkostnadskredit.

Monettilånet och flexilånet har ganska låga lånebelopp då du maximalt kan ansöka om att låna 20000 kronor, vilket skiljer Monetti från de flesta andra. På senare år har nämligen många andra liknande lån, höjt sina lånegränser och det är ganska ovanligt med så här låga kreditgränser nu för tiden.

Monetti är kända för att godkänna många lån och därför kan det definitivt vara en av flera möjliga lösningar för den som har svårt att få lån hos andra.
 

Tycker du inte att Monetti passar dig?

Om du inte tycker att Monetti passar dina förutsättningar och önskemål om lån, finns det många andra lånelösningar att läsa vidare om. Här nedanför har vi valt ut några kategorier av lån som vi tror kan intressera dig med utgångspunkt för att du visade intresse för Monetti.

Lider du av låg kreditscoring? Tänk på detta innan du söker lån.

Om du lider av låga kreditvärden är det lätt att göra misstag och dra på sig lån som kan försämra situationen ännu mer. Givetvis är det inte alla som har lågt kreditvärde som har de med anledning av många tidigare lån och betalningsanmärkningar men oavsett vilket, är det värt att fundera lite extra innan du ansöker om lån.

Viktigast är att tänka på att du vill försöka förbättra din kreditvärdighet samtidigt som du behöver det här nya lånet. Allra bästa är det då att kombinera det nya lånet så att du även kan förtidsinlösa andra lån och krediter som du kanske har sedan tidigare. På så sätt kan du förhoppningsvis undvika att vara i behov av ännu ett lån under den närmsta tiden.

Genom att istället ta ett större lån och därefter låta bli att låna pengar fram tills dess att du betalat av lånet, kommer din scoring att höjas väsentligt. Faktum är att även att samla ihop gamla lån till ett enda stort lån också förbättrar din kreditvärdighet då det ser avsevärt mycket bättre ut i din kredithistorik.

Läs mer om hur skuldsatta kan förbättra sin kreditvärdighet genom att samla lån och krediter.
 

Behöver större lån än 20000 kr

Som vi redan nämnt är maximal limit för lån hos Monetti "bara" 20000 kr. Det är förstås mycket pengar men vad räcker det egentligen till om du tänker efter? Är det ett sånt mindre snabblån du letar efter eller skulle det egentligen vara bättre för dig att söka ett större lån och samtidigt lösa andra skulder. Stora lån går inte att söka utan UC kontroll men det finns gott om banker som inte bryr sig så mycket om ifall du har lite för många UC förfrågningar. Om du är villig att ta lån med UC finns det många bra lån för skuldfinansiering.

Det visar sig också att personer med låg scoring ofta tror att de enda lånen de kan få är högkostnadskrediter, vilket inte alls stämmer överens med verkligheten. Antalet långivare som hjälper personer som har låg scoring, ökar konstant och det finns många fler lån för den som har låg kreditvärdighet att välja mellan.
 

Företaget som står bakom Monetti

Folkefinans AS Norge står barkom snabblånet Monetti och även det populära varumärket Frogtail. Det är inget ovanligt med att kreditföretag äger flera olika varumärken och det är inte alltid som de skiljer sig så mycket åt. I Folkefinans fall, skiljer sig villkoren för deras varumärken ganska mycket då Frogtail är ett helt annan typ av lån och dessutom i lägre prisklass.
 

Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Götgatan 78
Box 4285
102 66 Stockholm
Tel: 08-588 581 00
Org.nr: 516404-7044

Öppettider:
Måndag - fredag, 08:00 - 18:00
Lördag, 10:00 - 15:00
Söndagar samt helgdagar, 10:00 - 15:00

Informationen på den här sidan uppdaterades senast 2020-02-16.