Merax snabblån 30000 kr

Merax snabblån kan du snabbt och enkelt ansöka om lån dygnet runt och du kan låna mellan 5000 - 30000 kr.
Merax ser behandlar din ansökan utifrån nuvarande sitution och bedömd betalningsförmåga, så betalningsanmärkning behöver inte innebära ett avslag.

Ansöka om ett lån hos Merax

Grundvillkor för ansökan om lån hos Merax:
Minsta möjliga lånebelopp hos Merax: 5 000 kr
Högsta möjliga lånebelopp hos Merax: 30 000 kr
Återbetalningstid: Upp till 5 år
Åldersgräns: Du behöver vara 18 år gammal
Inkomstkrav: 200 000 kr/år före skatt.
Kreditupplysning genom UC: Ja, Merax använder företaget Upplysningscentralen AB men betalningsanmärkning behöver inte automatiskt innebära ett avslag på din låneansökan.
Låna med betalningsanmärkning: Ja, du kan ansöka om lån trots betalningsanmärkning. Sedan beror det på din kreditvärdighet i övrigt, om du blir godkänd för lån eller inte.
Ränta: Fast ränta enligt fastställda procentsatser (samma ränta för alla låntagare)
Övriga krav: Svenskt personnummer. Folkbokförd i Sverige, BankID.

Merax fördelar och nackdelar

Fördelar med privatlån utan säkerhet hos Merax:
- Lång återbetalningstid ger lägre månadsbelopp att betala.
- Lång återbetalningstid även på lägre lånebelopp (är inte så hos alla långivare)
- Ansök om lån trots betalningsanmärkning.
- Ansök med BankID

Nackdelar med privatlån utan säkerhet hos Aasa kredit:
- Använder UC kontroll så vill du absolut undvika det, ska du söka ett annat lån.
 

Vad kostar ett lån hos Merax

Att ansöka om ett lån hos Merax är gratis och helt utan kostnad för dig. Om du sedan blir godkänd för lånet och accepterar att bli deras låntagare, tillkommer en uppläggningsavgift på 400 kr som läggs på ditt lånebelopp. Fakturaavgiften är 30 kr per månad.
Inga fler kostnader tillkommer och räntan är densamma för alla låntagare.
 

Prisexempel för lån hos Merax:
Låna 5000 kr = 173 kronor per månad
Låna 10 000 kr =  309 kronor per månad
Låna 15 000 kr = 445 kronor per månad
Låna 20 000 kr = 581 kronor per månad
Låna 25 000 kr = 718 kronor per månad
Låna 30 000 kr = 854 kronor per månad

FAKTA
Brixo administrerar och förmedlar Merax lånet.
Det innebär att Brixo AB marknadsför detta lån och förmedlar det till Avida Finans AB. Det är alltså Avida Finans AB som är kreditgivare när du blir godkänd för Merax lånet.

UTBETALNING
Så snart din ansökan beviljats och Merax fått bekräftat att kontot tillhör dig, sker utbetalningen. Normalt har du pengarna på kontot inom 1-2 dagar från att ansökan beviljats. 

TYP AV LÅN
- Lån utan säkerhet
- Lån trots betalningsanmärkning
- Snabblån
- Lång återbetalningstid

Jämför Merax med andra lån i samma kategori

Om du vill kan du jämföra Merax med andra lån som är i ungefär samma lånekategori. Det handlar i det stora hela om att jämföra olika snabblån med liknande lånebelopp och liknande andra villkor såsom återbetalningstid och andra krav för att bli godkänd för lån. Tänk på att en rättvisande jämförelse handlar om att bedöma och jämföra Merax med andra lån som du kan bli godkänd för även om du har betalningsanmärkning. Betalningsanmärkning sänker din kreditvärdighet och därför kommer du inte få lika bra villkor som om du inte hade någon anmärkning.
Du kan jämföra alla snabblån och därefter ta ställning till om Merax är det bästa lånet för just dig.
 

Hur går kreditbedömningen till hos Merax

Merax kommer att göra en kreditbedömning som baseras på dina lämnade uppgifter samt information från Kronofogden och en kreditupplysning som inhämtas från UC. Det är viktigt att du lämnar sanningsenliga uppgifter om inkomst och utgifter.

Det är sedan Merax bedömning av din framtida återbetalningsförmåga som avgör om ett lån kan beviljas till dig eller inte. Denna bedömning kompletteras med en riskbedömning. Återbetalningsförmågan bedöms utifrån din inkomst efter avdrag för skatt och de fasta utgifter du har för boende, eventuellt försörjningsansvar, andra lån och övriga levnadsomkostnader. Detta kallar Merax för en Kvar-att-leva-på-kalkyl, KALP. Merax analyserar  även din ekonomi i det stora hela utifrån de uppgifter du lämnat och ett flertal andra faktorer såsom anställningsförhållande, storleken på andra lån, låneansökningar och eventuella registreringar hos Kronofogden under de senaste åren. Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att beviljas lån hos Merax men om det finns allvarliga betalningsproblem är det negativt.
Har du aktuella ärenden hos Kronofogden går det inte att låna av Merax.
 

Förtidsinlösa eller ångra lån hos Merax

Du har alltid rätt att förtidsinlösa ditt lån hos Merax. Därför är det en fördel att från början välja så lång återbetalningstid som möjligt för att på så sätt hålla nere det belopp som du kommer att vara skyldig att betala varje månad. Om du får bättre ekonomi eller pengar över så kan du istället alltid betala in extra eller förtidsinlösa hela lånet tidigare än planerat om du vill. Om du förtidsinlöser ett lån så kommer du att få betala ränta fram tills den dagen lånet är förtidsinlöst.
Att ta ett lån online är en handling som omfattas av distansköplagen, vilket innebär att du kan ångra dig inom 14 dagar från ansökan. Om du  ångrar ditt lån kommer du att få betala ränta för de dagar du haft pengarna men egentligen är skillnaden mot att förtidsinlösa ett lån, väldigt små.
 

Om Merax

Merax lån Merax lån

Merax är en del av Brixo AB (org.nr 556978–9273) som är ett välkänt svenskägt konsumentkreditinstitut som grundades 2014.
Låneprodukten Merax lanserades under våren 2017 med målsättningen att erbjuda ett av marknadens mest prisvärda lån där betalningsanmärkningar kan accepteras.
Merax är ett komplement till övriga låneprodukter som går under namnen Brixo och Flexkontot.

Brixo AB har Finansinspektionens tillstånd att bedriva verksamhet enligt lag (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter och står under Finansinspektionens tillsyn. Merax gör alltid ansvarsfulla kreditprövningar och följer god kreditgivningssed. Merax är ett samarbete mellan Brixo AB och Avida Finans AB. Brixo AB förmedlar krediten till Avida Finans AB som är kreditgivare.

Förutom Merax erbjuder Brixo AB även lån under varumärket Brixo samt en kontokredit under varumärket Flexkontot.

Låna med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten

Det är få banker som beviljar lån med skuldsaldo hos Kronofogden men det finns ett antal andra långivare som kan bevilja lån på upp till 150 000 kronor trots att du har betalningsanmärkning och skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Om du har skuld hos Kronofogden och vill låna pengar, krävs att du har en bostad som du kan sätta som säkerhet för lånet. Bostaden får inte heller vara allt för högt belånad eftersom det är just bostaden som ska stå som säkerhet så du behöver ha rimliga lån på bostaden sedan tidigare. Ansökan om omstartslån kan du exempelvis göra hos Marginalen Bank.
 

Hitta de bästa lånen på www.kontanter.nu

Vår verksamhetsidé bygger på att tillhandahålla relevant och uppdaterad information om olika lånelösningar som du kan söka online för att slippa besöka en vanlig bank. De lån som återfinns på www.kontanter.nu är samtliga seriösa lån som står under tillsyn av finansinspektionen.

Snabblån

Snabblån med svar på ansökan direkt på skärmen!

Lån utan UC kontroll

Lån utan UC kontroll, även med betalningsanmärkning.

Smslån

Smslån med eller utan UC och även trots betalningsanmärkning.

Skuldfinansiering samla lån

Samla lån och krediter genom skuldfinansiering.

Vi arbetar för trygghet och säkerhet

Du ska alltid känna dig trygg när du använder olika lån på nätet, därför finns vi här för dig för att underlätta dina val när du ska välja lån. Våra tre främsta specialitéer när det handlar om lånelösningar online är snabblån i olika storlekar, lån utan uc kontroll och skuldfinansiering.

Hjälp att jämföra och välja rätt lån utan UC kontroll
Hjälp att jämföra och välja rätt lån utan UC kontroll
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering

Denna sida uppdaterades senast 2017-09-05.