Merax snabblån 30000 kr

Merax snabblån kan du snabbt och enkelt ansöka om lån dygnet runt och du kan låna mellan 5000 - 30000 kr.
Merax ser behandlar din ansökan utifrån nuvarande sitution och bedömd betalningsförmåga, så gamla betalningsanmärkningar behöver inte innebära att du får ett avslag.
Även om Merax använder sig av UC, gör det inte så mycket om du har lite för många förfrågningar sedan tidigare.

Tips:

  • Ansök även om du har betalningsanmärkningar.
  • Många förfrågningar hos UC behöver inte hindra dig för att bli godkänd.
  • Låg ränta i jämförelse med liknande kreditlån.
  • Tillhör Brixo AB som även har varumärkena Brixo, Flexkredit och Kontantfinans.

Vad kostar ett lån hos Merax

Vad lånet kommer att kosta, avgörs till största del av hur snabbt du är beredd att betala tillbaka de pengar du har tagit ut. Minsta återbetalningsbelopp är 5 % av utestående skuldsaldo, dock lägst 500 kronor per månad.

Prisexempel för att låna 20000 kronor:
Om du gör ett uttag på 20 000 kronor som sedan återbetalas med lika stora månatliga belopp under 12 månader blir dina kostnader som följer:
Uppläggningsavgift är 0 kronor.
Aviavgifter är 0 kronor.
Nominell bunden årsränta är 25,95 % och den effektiva årsräntan blir 29,3 %.
Månadskostnaden kommer att vara 1 910 kronor och du kommer totalt att ha betalat 22 920 kronor (1 910 kronor x 12 månader) när krediten är återbetalad.
Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 2 920 kronor, vilket är ganska billigt i jämförelse med många andra liknande lån.

Merax fördelar och nackdelar

Fördelar med privatlån utan säkerhet hos Merax:

  • Lång återbetalningstid ger lägre månadsbelopp att betala.
  • Lång återbetalningstid även på lägre lånebelopp (är inte så hos alla långivare).
  • Ansök om lån trots betalningsanmärkning.
  • Låg ränta i förhållande till andra jämförbara lån.
  • Ansök enkelt med BankID.


Nackdelar med privatlån utan säkerhet hos Merax:

  • Använder UC kontroll så vill du absolut undvika det, ska du söka ett annat lån.

Jämför Merax med andra lån i samma kategori

Om du vill kan du jämföra Merax med andra lån som är i ungefär samma lånekategori. Det handlar i det stora hela om att jämföra olika snabblån med liknande lånebelopp och liknande andra villkor såsom återbetalningstid och andra krav för att bli godkänd för lån. Tänk på att en rättvisande jämförelse handlar om att bedöma och jämföra Merax med andra lån som du kan bli godkänd för även om du har betalningsanmärkning.

Betalningsanmärkning sänker din kreditvärdighet och därför kommer du inte få lika bra villkor som om du inte hade någon anmärkning.
Du kan jämföra alla snabblån och därefter ta ställning till om Merax är det bästa lånet för just dig.
 

Hur går kreditbedömningen till hos Merax

Merax kommer att göra en kreditbedömning som baseras på dina lämnade uppgifter samt information från Kronofogden och en kreditupplysning som inhämtas från UC. Det är viktigt att du lämnar sanningsenliga uppgifter om inkomst och utgifter.

Det är sedan Merax bedömning av din framtida återbetalningsförmåga som avgör om ett lån kan beviljas till dig eller inte. Denna bedömning kompletteras med en riskbedömning. Återbetalningsförmågan bedöms utifrån din inkomst efter avdrag för skatt och de fasta utgifter du har för boende, eventuellt försörjningsansvar, andra lån och övriga levnadsomkostnader. Detta kallar Merax för en Kvar-att-leva-på-kalkyl, KALP. Merax analyserar  även din ekonomi i det stora hela utifrån de uppgifter du lämnat och ett flertal andra faktorer såsom anställningsförhållande, storleken på andra lån, låneansökningar och eventuella registreringar hos Kronofogden under de senaste åren.

Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att beviljas lån hos Merax men om det finns allvarliga betalningsproblem är det negativt.
Har du aktuella ärenden hos Kronofogden går det inte att låna av Merax.
 

Förtidsinlösa eller ångra lån hos Merax

Du har alltid rätt att förtidsinlösa ditt lån hos Merax. Därför är det en fördel att från början välja så lång återbetalningstid som möjligt för att på så sätt hålla nere det belopp som du kommer att vara skyldig att betala varje månad. Om du får bättre ekonomi eller pengar över så kan du istället alltid betala in extra eller förtidsinlösa hela lånet tidigare än planerat om du vill. Om du förtidsinlöser ett lån så kommer du att få betala ränta fram tills den dagen lånet är förtidsinlöst.

Att ta ett lån online är en handling som omfattas av distansköplagen, vilket innebär att du kan ångra dig inom 14 dagar från ansökan. Om du  ångrar ditt lån kommer du att få betala ränta för de dagar du haft pengarna men egentligen är skillnaden mot att förtidsinlösa ett lån, väldigt små.
 

Företagets övriga varumärken att jämföra med

Brixo är ett företag med många aktuella varumärken i Sverige. För att du ska kunna bilda dig en uppfattning om hur just Merax står sig bland deras övriga lån kan du läsa jämföra villkoren här nedanför. Det skiljer sig en del i fråga om räntenivåer och övriga krav och villkor och därför kanske någon av de andra produkterna passar dig ännu bättre än Merax.

Flexkontot kredit 20000 kr
Flexkontot kredit 20000 kr
Kontantfinans med låg ränta
Kontantfinans med låg ränta
Brixo med hög limit
Brixo med hög limit

Inga lån med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten hos Merax

Det är få banker som beviljar lån med skuldsaldo hos Kronofogden men det finns ett antal andra långivare som kan bevilja lån även om du både har betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Om du har skuld hos Kronofogden och vill låna pengar, krävs ibland att du har en bostad som du kan sätta som säkerhet för lånet. Bostaden får inte heller vara allt för högt belånad eftersom det är just bostaden som ska stå som säkerhet så du behöver ha rimliga lån på bostaden sedan tidigare.

Om du vill undersöka möjligheten till lån trots skuldsaldo hos KFM kan du läsa om:
Marginalen Bank
Svea Ekonomi
Nystart Finans

Om företaget bakom Merax lån

Brixo AB äger varumärket Merax tillsammans med deras andra varumärke som helt enkelt heter bara Brixo. Utöver det har företaget även lån som Flexkontot och Kontantfinans i sin produktportfölj.

Merax är en del av Brixo AB (org.nr 556978–9273) som är ett välkänt svenskägt konsumentkreditinstitut som grundades 2014.
Låneprodukten Merax lanserades under våren 2017 med målsättningen att erbjuda ett av marknadens mest prisvärda lån där betalningsanmärkningar kan accepteras.

De lån som återfinns på www.kontanter.nu är samtliga seriösa lån som står under tillsyn av finansinspektionen.

Brixo AB
Box 599
114 11 Stockholm
Org.nr: 556978-9273

08 - 500 850 47
info@merax.se

Denna sida uppdaterades senast 2020-02-16.