Låna räntefritt utan UC hos Loanstep

Loanstep är det idealiska lånet för att låna utan UC kontroll och helt räntefritt utan andra tillkommande avgifter. Många skulle också kunna påstå att det här är ett gratis lån men den korrekta benämningen är alltså att det är ett lån utan ränta och avgifter. Kostnaden för dig att låna pengar blir 0 kr! Givetvis måste du återbetala det lånade beloppet men inget annat tillkommer.

Det är lätt att bli godkänd för lån hos Loanstep och låg kreditvärdighet eller en historik hos Kronofogdemyndigheten behöver inte stå i vägen för den som ansöker hos den här långivaren.

Det här lånet är en högkostnadskredit. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Loanstep räntefria lån
Loanstep räntefria lån

Tips:

  • Låna räntefritt och utan avgifter i 14 dagar.
  • Ingen UC kontroll.
  • Ansök även om du har betalningsanmärkningar.
  • Låga krav på kreditscoringen.
  • Påverka dina räntekostnader genom olika återbetalningstider.
  • Blir en högkostnadskredit efter 14 dagar om du inte återbetalat lånet innan dess.

Priser för att låna hos Loanstep

Loanstep har byggt sitt varumärke på ett sätt som premierar dig om du gör tidiga återbetalningar och lånar pengarna under kort tid. Även om Loanstep blir en högkostnadskredit om du väljer lång återbetalningstid, kan det också bli ett helt kostnadsfritt lån om du återbetalar lånet på kort tid.

Loanstep är ett P2P lån vilket innebär att du i praktiken lånar pengar av andra privatpersoner. Att räntan blir hög när du lånar under längre tid är för att du inte får rabatt på förmedlingsavgiften som i det fallet, kommer att utgöra en väsentlig del av lånekostnaderna.

Här nedanför finns några prisexempel för vad det kostar att låna pengar hos Loanstep.

Prisexempel 1 - låna 5000 kronor:
Återbetala inom 14 dagar = Betala 5000 kronor totalt. Helt utan ränta och avgifter.
Prisexempel 2 - låna 5000 kronor:
Återbetala på 5 månader = Betala 1 792 kronor per månad.
Prisexempel 3 - låna 15000 kronor:
Återbetala på 24 månader = Betala 812 kronor per månad.
Prisexempel 3 - låna 25000 kronor:
Återbetala på 24 månader = Betala 812 kronor per månad.

Lätt att bli godkänd för lån hos Loanstep

Loanstep gör en kreditbedömning utifrån en individuell bedömning och det är framför allt helheten som avgör om man kan bli godkänd för lån eller inte. I kreditbedömningen ser man till helhetsbedömningen av inkomst, underskott av kapital i förhållande till inkomst och så vidare.

Det bör inte finnas många betalningsförelägganden eller flera skulder hos Kronofogden. Finns det ett betalningsföreläggande om ett större belopp så har det negativ inverkan på chansen att bli beviljad ett lån. Däremot är det inte självklart att ett mindre föreläggande behöver omkullkasta din möjlighet till lån trots föreläggande hos Kronofogdemyndigheten. Det är alltid en individuell bedömning som görs i de här fallen.

Att ha en betalningsanmärkning behöver inte heller betyda avslag, åter igen är det helhetsbedömningen som avgör. Har man betalningsanmärkning ska den allra helst vara från längre tillbaka i tiden (helst mer än 12 månader). 

Känner man sig osäker på om ens kreditvärdighet kommer att vara tillräcklig kan man ändå göra en kostnadsfri ansökan för att se om lånet kan bli godkänt trots dålig kreditvärdighet. Loanstep försöker i majoriteten av fallen att begränsa sig till att personer helst får ha max 1 st anmärkning medan det finns andra lån som godkänner flera betalningsanmärkningar.
 

P2P lån hos Loanstep - lån mellan privatpersoner

P2P står för "peer-to-peer" på engelska och den Svenska motsvarigheten blir "person-till-person". Den här typen av lånemarknad växer sig starkare och det innebär att en förmedlare står som en sorts "mellanhand" så att personerna i fråga inte behöver ha kontakt med varandra.

Genom Loanstep kan man både låna ut pengar till andra privatpersoner och låna pengar av andra privatpersoner. I jämförelse med en vanlig bank där du sätter in pengar utan någon direkt riskt, så kan du faktiskt förlora på att låna ut pengar genom P2P men som belöning för att du tar den risken kommer en förmedlare av P2P lån att ge dig mycket högre ränta än en vanlig bank. Risken att en låntagare inte betalar tillbaka sitt lån, fördelas mellan flera olika personer som lånat ut pengarna så i normalfallen, kommer ditt insatta kapital att öka rejält under den tiden du lånar ut pengarna till en bra ränta.

P2P-lån är det enda säkra sättet att låna ut pengar eller låna pengar av privatpersoner och du ska till varje pris undvika bedrägerier på nätet som handlar om erbjudanden om lån från oseriösa långivare.
 

Låna räntefritt utan ränta och avgifter - varje gång

Så länge du betalar tillbaka hela lånebeloppet inom 14 dagar, så är lånet helt räntefritt. Inga andra avgifter tillkommer heller så det är det perfekta lånet för den som behöver lån direkt utan kostnad. Ett fåtal långivare i Sverige erbjuder räntefria lån under en begränsad period men då handlar det i de flesta fall om att det bara är nya kunder som aldrig lånat förr som får de här fördelarna.

Hos Loanstep kan man låna utan ränta flera gånger så länge man sköter sina inbetalningar och åtaganden. Om du vill kan du återkomma så många gånger du vill eftersom man kan låna räntefritt som återkommande "gammal" kund också.

Vill du veta mer om vilka andra lån man kan ta utan ränta så finns det några sådana vi kan rekommendera.
 

Loanstep passar bra som akutlån

Akut lån hos Loanstep Akut lån hos Loanstep

Loanstep passar mycket bra som akutlån om du är i ett väldigt akut behov av att snabbt få pengar på kontot utan att anstränga dig för att skaffa pengar på annat sätt.
Allra bäst är det förstås om du kan återbetala lånet inom 14 dagar för då kommer det akuta läget inte drabba dig ekonomiskt i form av dyra räntor eller andra tillkommande avgifter.

Loanstep är väldigt överseende när de bedömer dig kreditvärdighet och därför är det ett tillförlitligt sätt att skaffa pengar för akut behov.
Se upp för de kostnader som lånet innebär om du har det kvar länge. Då kan det bli mycket dyrare än du tänkt dig från början.

Använd inte Loanstep för att betala tillbaka andra lån

Funderar du på att ta ett lån hos Loanstep och använda pengarna till att betala tillbaka andra lån du har? Då vill vi höja ett varningens finger. Om det inte handlar om en tillfällig svacka där du får pengar att betala tillbaka lånet hos Loanstep med inom 14 dagar, blir detta förmodligen en kostsam strategi.
Loanstep fungerar utmärkt om du är mellan två löner och pengarna inte räcker fram tills dess att nästa lön kommer men att ta ett lån över lång tid hos Loanstep innebär höga räntekostnader.

Står du i begrepp att ta ett lån för att slå ihop flera tidigare lån och krediter är det inte Loanstep du ska använda i första hand.

Alternativ för lån med lång löptid och lägre ränta än Loanstep

Har du inte fruktansvärt dålig kreditvärdighet borde det finnas en rad olika lånelösningar som du åtminstone kan pröva att ansöka om. Faktum är att Loansep både kan vara det allra billigast eller ett av de dyraste alternativen inom sin kategori. Allt beror som sagt på hur snabbt du återbetalar lånet.
Här finns några kategorier av lån vi tror kan intressera dig.

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-16.