LEASY privatlån - låna 50000 smidigt

LEASY privatlån ingår i Thorn Svenska AB's numera omfattande utbud av olika privatlån utan säkerhet. Genom LEASY kan du låna 50 000 kr genom en enkel ansökan online med svar direkt på skärmen. Pengarna du lånar kan du använda till precis vad du vill och ansökan är självklart kostnadsfri.

En av fördelarna med alla lån hos Thorn och därmed även LEASY, är möjligheten till lång återbetalningstid, vilket passar dem som fäster större vikt vid ett lägre månadsbelopp att betala, än hur snabbt man blir skuldfri. Om dina ekonomiska förusättningar förändras, har du rätt att förtidsinlösa lånet utan extra kostnader.

Villkor för privatlån utan säkerhet hos LEASY

Här är villkoren för LEASY privatlån men innan du går till ansökan om lån hos LEASY, rekommenderar vi att du först sätter LEASY i sitt sammanhang och även tar dig lite tid till att jämföra LEASY med Thorn Svenska AB's övriga låneprodukter.

LEASY ett av flera lån du kan välja hos Thorn Svenska AB
LEASY ett av flera lån du kan välja hos Thorn Svenska AB

Viktiga förändringar som LEASY gjort är att de sänkt sin åldersgräns från att tidigare ha krävt att du skulle vara 21 år, till nuvarande ålderskrav på 20 år. Det gäller för övrigt alla Thorn's olika lånelösningar.

Ett annat missförstånd som du som kanske testat LEASY eller liknande lån hos Thorn förut lagt märke till är att det för samtliga lån beställs en kreditupplysning genom företaget UC (Upplysningscentralen AB). Allt annat du eventuellt ser på nätet är med andra ord helt felaktig information.

Vad kostar det att låna hos LEASY

LEASY tillämpar individuell räntesättning, vilket i klartext innebär att räntan sätts från person till person. Vilken ränta just du kommer att få på lånet kommer du inte att få veta förrän du fyllt i en ansökan om lån och skickat iväg den. Det är inte att rekommendera att göra det bara av ren nyfikenhet eftersom din ansökan kommer att göra att LEASY inhämtar en kreditupplysning genom UC och sådana vill du helst inte få för många i onöda.

Den ränta du får sätts utifrån den kreditbedömning som görs där en kalkyl visar på din beräknade framtida betalningsförmåga. En kreditupplysning tillsammans med de uppgifter du själv kompletterade med i din ansökan, kommer att ligga till grund för att beräkna din personliga kreditvärdighet för just det här lånet med det lånebelopp och den återbetalningstid som du har önskat.

LEASY's prisbild över den nominella räntan, skvallarar om att de är lite mer toleranta och tåliga när det gäller att låna ut pengar till personer som har lite lägre kreditvärdighet eller lite för många UC kontroller, däremot kommer du inte att få lån om du har en eller flera betalningsanmärkningar.
 

LEASY ett av många lån hos Thorn Svenska AB

För att ge dig möjligheten att själv jämföra LEASY med andra lån som Thorn har finns det en objektiv jämförelse att titta på här. Skillnaderna mellan lånen är i första hand villkoren för max lånebelopp, återbetalningstid, möjligheten till betalningsfri månad samt om betalskydd ingår eller inte. Just betalskydd ska man betrakta som en ganska oviktig detalj eftersom man kan teckna betalskydd vid sidan om även för de andra lånen.

LEASY i jämförelse med andra lån hos Thorn Svenska AB
LEASY i jämförelse med andra lån hos Thorn Svenska AB

Privatlån Plus, Pauslån och Trygglån finns inom lån hos Thorn Privat Finans, medan övriga lån står för sig själva som egna låneprodukter. Det är först i det "finstilta" du kan utläsa att alla lån är genom Thorn och vi ser egentligen inga fördelar för lånekunderna, att det inte framgår tydligare att alla lån som nämns här ovan i tabellen är genom Thorn.

Som du ser i tabellen skiljer sig återbetalningsperiod och max lånebelopp men räntan är densamma för de olika varumärkena.

Är LEASY en riktig bank

L'EASY grundades 1985 och den huvudsakliga och ursprungliga affärsidén var att hyra ut hemelektronik. LEASY säljer och hyr ut långvariga förbrukningsartiklar, främst vitvaror, TV/DVD/Surround, digitalkameror, PC:n och mobiltelefoner.
Att LEASY ingår i Thorn Svenska AB är alltså ingen slump eftersom det var just detta som gjorde att Thorn fick fäste på den Svenska marknaden på 70-talet. Numera är möjligheterna till att handla på avbetalning näst intill oändliga, varför marknaden för lån utvecklas succesivt istället. Det är till och med så att ett lån kan vara ett mycket billigare alternativ än att köpa på avbetalning även om det inte är så många som orkar bry sig om det.
När man räknar på avbetalningar i förhållande till lån kan det nämligen visa sig att det är billigare att ta ett lån.

Bankverksamheten som utgör LEASY's lån går under Thorn Svenska AB som numera har en mängd olika lån som vi tidigare radat upp för att du skulle kunna göra en någorlunda rättvis jämförelse mellan de olika lånen.

Vilka är fördelarna med Thorn's lån i förhållande till andra banker

Thorn's lån och däribland även LEASY, tenderar som sagt att ha en lite lägre tröskel för personer som av någon anledning har drabbats av låg kreditvärdighet. Det kan ju kännas enormt orättvist att vara hänvisad till lån där de individuella räntorna börjar på över 9% och uppåt men faktum är att har man drabbats av låg kreditvärdighet är detta räntenivåer som man får vänja sig med att se och bli erbjuden. Kanske är det lika bra att låta bli att dra på sig ännu fler UC kontroller och helt enkelt "gilla läget".

Den långa återbetalningstiden kan användas redan från så låga nivåer som 10 000 kr, vilket är helt i samma linje som storbankernas löptider för lån. Att få lån med lång återbetalningstid är en fördel om du måste hålla månadsbeloppet som du ska betala in på ditt lån, nere på så låga nivåer som möjligt även om den effektiva räntan blir ganska hög i längden på den typen av lån hos Thorn.

Jämför LEASY med andra innan du bestämmer dig

Att jämföra LEASY med andra lånealternativ innan du bestämmer dig är helt naturligt. Den eftertänksamma låntagaren läser ofta igenom många olika lån innan de slutligen bestämmer sig för vilket lån som passar just dem allra bäst.
Är du osäker på i vilken ände du ska börja leta lån, kan du ta del av våra tips för att välja rätt lån.

Eftersom du visat intresse för LEASY har vi valt ut några andra kategorier av lån som också kan vara intressanta för dig.

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-16.