Kundfinans - flexibelt kreditlån

Kundfinans erbjuder numera flexibla kreditlån på belopp mellan 1000 - 30000 kronor för den som behöver snabb tillgång till lånade pengar. Kundfinans har rimliga krav på dig som låntagare även om du inte kan få låna hos dem om du har betalningsanmärkningar. Genom att styra dina återbetalningar klokt kan du hålla nere räntekostnaderna till lägre nivåer.
 

Det här lånet är en högkostnadskredit. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Tips:

  • Stort lånespann på som som passar både den som är i behov av några tusenlappar och den som behöver låna upp till 30000 kronor snabbt.
  • Direkt utbetalning till många storbanker.
  • Lån som inte använder sig av UC kontroll.
     

Krav på deklarerad inkomst hos Kundfinans

Det är tydligt att Kundfinans riktar sig till personer som både varit bosatta i Sverige under en lite längre tid, samt att de haft en inkomst. Beviset för att du varit bosatt i Sverige de senaste 5 åren kommer att framgå av kreditbedömningen. Du ska ha varit skriven (folkbokförd) i Sverige för att anses ha bott här.
När det gäller deklarerad inkomst avser det alla inkomster som du betalat skatt för. Hur mycket du måste ha i deklarerad inkomst, beror på den totala bedömningen och önskat lånebelopp.
 

Så här mycket kostar en kredit hos Kundfinans

Att Kundfinans har en något dyrare effektiv årsränta än många andra är i första hand på grund av att de tar ut en uppläggningsavgift om 320 kronor. Därutöver får du betala en uttagsavgift om 49 kronor och en aviavgift på 35 kronor. Om du har för avsikt att göra ett stort uttag som en engångshändelse blir det lägre kostnader eftersom du bara får en enda uttagsavgift.

Prisexempel 1:
Låna 5 000 kronor med lägsta möjliga månadavbetalning = betala minst 350 kronor (inkluderar ränta och avgifter) per månad tills skulden är återbetald.
Prisexempel 2:
Låna 10 000 kronor med lägsta möjliga månadavbetalning = betala minst 600 kronor (inkluderar ränta och avgifter) per månad tills skulden är återbetald.
Prisexempel 3:
Låna 15 000 kronor med lägsta möjliga månadavbetalning = betala minst 900 kronor (inkluderar ränta och avgifter) per månad tills skulden är återbetald.
Prisexempel 4:
Låna 20 000 kronor med lägsta möjliga månadavbetalning = betala minst 1 200 kronor (inkluderar ränta och avgifter) per månad tills skulden är återbetald.
Prisexempel 5:
Låna 25 000 kronor med lägsta möjliga månadavbetalning = betala minst 1 500 kronor (inkluderar ränta och avgifter) per månad tills skulden är återbetald.
Prisexempel 6:
Låna 25 000 kronor med lägsta möjliga månadavbetalning = betala minst 1 800 kronor (inkluderar ränta och avgifter) per månad tills skulden är återbetald.

GF Money Consumer Finance olika produkter

Förutom Kundfinans har företaget som ligger bakom detta varumärke även andra lånelösningar. Både Smspengar och Expresskredit tillhör samma företag och tidigare fanns även låneprodukten StrandiaFinans i företagets utbud. Som du ser här nedanför är villkoren nästan identiska.

Fler lån hos GF Money Consumer Finance.
Fler lån hos GF Money Consumer Finance.

Läs mer om Smspengar.

Ännu ett varumärke från GF Money Consumer Finance.
Ännu ett varumärke från GF Money Consumer Finance.

Läs mer om Expresskredit.

Kundfinans produktutveckling i konkurrens med andra

Från att tidigare varit ett kortfristigt lån med begränsningar i lånebeloppen som då var upp till max 12ooo kronor och till en effektiv årsränta som då låg på höga procentsatser har Kundfinans utvecklat sin låneprodukt enormt.

Visserligen har Kundfinans fortfarande en liten bit kvar när det gäller prissättningen, för att vara riktigt konkurrenskraftiga inom kategorin kreditkonton online men det passar ändå bra för många som kanske redan fått avslag på ansökan hos andra.

Det som skiljer Kundfinans från flera andra krediter inom samma kategori av lånelösningar är framför allt att det blir dyrare på grund av uttagsavgifter och aviavgifter, vilket många andra liknande aktörer redan har tagit bort för länge sedan.
 

Om du inte väljer Kundfinans

Om du inte väljer att ansöka om kredit hos Kundfinans, kan det förstås finnas många goda skäl för det. Passar inte Kundfinans lånevillkor dig, kan du kanske hitta det du söker inom någon av de kategorier vi föreslår här nedanför.

Vår erfarenhet är att många som väljer att läsa om varumärken som Kundfinans, ofta har svårigheter att bli godkända för de billigare lånelösningar som finns. Kundfinans tillhör inte de allra mest toleranta långivarna eftersom de faktiskt inte godkänner lån till dem som har en eller flera anmärkningar. Många andra kreditföretag har gått över till att även ha förtroende för personer med svag ekonomisk ställning på grund av betalningsanmärkningar.
 

Kundfinans är en högkostnadskredit

Kundfinans räntenivåer gör att de tillhör kategorin högkostnadskrediter. För den som kanske prövat väldigt många andra långivare kan Kundfinans kanske ändå vara ett bra alternativ. För den som är i ett akut behov av att låna pengar snabbt, kanske inte räntan spelar så stor roll eftersom den situation man befinner sig i kanske ändå kräver snabba pengar på kontot genom ett lån, oavsett pris.

Du ska däremot in i det längsta undvika att ansöka om en högkostnadskredit om du tänker använda pengarna för att betala andra lån med. Det är en mycket dålig strategi att ta ett dyrt lån för att betala andra skulder med om det inte är den enda räddningen för att motverka en betalningsanmärkning eller liknande.
Visst kan du göra detta någon enstaka gång om det handlar om en ytterst tillfällig svacka i din ekonomi, så länge du är säker på att du kommer att kunna återbetala det nya lånet också när det väl är dags för det.

Vill du iställer få en mer hållbar bättre ekonomi finns det kanske andra lösningar för dig. Många går vilse i tanken om att inte ta stora lån för att det skulle vara sämre på något sätt men stora lån är i princip alltid billigare än högkostnadskrediter.
Läs iställer mer om banker som hjälper skuldsatta med en omstart, så kanske du hittar en billigare lösning.
 

GF Money Consumer Finance AB ett företag med flera olika lån

Kundfinans tillhör företaget GF Money Consumer Finance AB som förutom Kundfinans även har följande lån:
Expresskredit och SMSpengar.

Det är inget konstigt med att ett företag står som huvudman för flera olika varumärken utan det är ett fenomen som man kan se i allt högre utsträckning i Sverige. Konkurrensfördelarna är förstås det främsta skälet till varför olika snabblåneföretag väljer att utöka sin produktportfölj med flera olika lån som tillhör samma företag eller i vissa fall bara samma koncern.
 

Företag:
GF Money Consumer Finance AB
Org.nr.:556876-2578.

Postadress:
GF Money Consumer Finance Aktiebolag
ATT: Kundfinans
BOX 1306
75143 UPPSALA
 

Kundtjänst Kundfinans öppettider:
Helgfria vardagar 8:00 - 18:00
Helgdagar är kundtjänsten stängd.
Telefon: 08-551 10 933
E-post: info@kundfinans.se

Besöksadress:
Östra Ågatan 31
753 22 Uppsala

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-10.