Smslån 5000 utan UC kontroll - Kredit365

Kredit365 är ett litet smidigt smslån som de flesta kan ansöka om. De använder inte kreditupplysningar genom UC och du kan ansöka även om du har betalningsanmärkningar och låg kreditvärdighet. Mest utmärkande för Kredit365 är att de godkänner många lån och i förekommande fall även till personer som vanligtvis skulle nekas lån av bankerna.
Låna 5000 kronor i 30 dagar till priset av 555 kronor + amortering = Totalt att återbetala 5 555 kronor.
 

Det här lånet är en högkostnadskredit. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Sms lån trots låg kreditvärdighet och betalningsanmärkning
Sms lån trots låg kreditvärdighet och betalningsanmärkning

Tips:

 • Små enkla lån utan höga krav.
 • Ingen UC kontroll.
 • Ansök om att låna trots betalningsanmärkning.
 • Kan vara prisvärt om du inte lånar väldigt små belopp.
 • Månadsränta 3,25%

Kredit365 med månadsränta på 3,25%

En uppläggningsavgift på 350 kr och en administrationsavgift på 45 kr är det som gör att den effektiva räntan blir så pass mycket högre än den nominella räntan. Årsräntan är dock av ganska liten betydelse eftersom det handlar om ett kortfristigt lån på 30 dagar. Det faktiska priset för att låna pengar hos Kredit365 ser du här nedanför.

Prisexempel 1 - låna 5000 kronor:
Åtebetala totalt 5 555 kronor.

Av den summan är 395 kronor avgifter och 160 kr själva räntekostnaden på 3,25%.
Prisexempel 2 - låna 3000 kronor:
Åtebetala totalt 3 491 kronor.

Av den summan är 395 kronor avgifter och 96 kr själva räntekostnaden på 3,25%.

För- och nackdelar med Kredit365 smslån

Främsta fördelarna med Kredit365:

 • Hög godkännandegrad
 • Kräver inte hög kreditvärdighet
 • Snabb hantering och låga inkomstkrav


Nackdelar med Kredit365:

 • Förhållandevis dyr ränta om du lånar mycket små belopp.
 • Uppläggningsavgift på 350 kr oavsett lånebelopp
   

Små smslån med betalningsanmärkning hos Kredit365

En av nackdelarna med att ha betalningsanmärkningar, är att det är svårt att få de där riktigt billiga lånen. Att ha betalningsanmärkning gör att din kreditvärdighet anses som låg men flera långivare ser ändå mer till din framtida förmåga att betala än om du råkar ha prickar i ditt kreditregister.
Kredit365 tillhör de kreditföretag som trots att de är ett seriöst bolag, kan ge enkla lån under kortare tid, till personer med låg scoring.

Att ta ett kortare lån av det här slaget innebär att du gör en enda amortering och att kreditföretaget ska få in täckning både för sina kostnader, risken de tar när de lånar ut pengar till dig och givetvis även ränta.

Däremot kommer du att bli nekad lån om du har ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Det finns ett fåtal kreditföretag och banker som ger lån trots skuldsaldo hos Kronofogden. Det är en helt annan process än den enkla ansökan du gör när du söker smslån.
 

Smslån och ränta & avgifter

Du får göra avdrag för upp till 30% av räntan, däremot får du normalt sett, inte göra avdrag för övriga administrativa avgifter såsom uppläggningsavgift och fakturaavgifter. Tar man ett mycket litet lån kan kostnaden och den effektiva räntan tendera att bli hög eftersom det är ett kortfristigt lån på 30 dagar och den effektiva räntan alltid beräknas på årsbasis.

Skatteverkets sida kan du läsa mer om avdragsgill ränta om du känner dig osäker.
 

Alternativ till Kredit365

Faktum är att det finns många väldigt konkurrenskraftiga alternativ till Kredit365. Att söka ett annat av alla de lån som är mindre och har låga krav på kreditvärdighet men med längre återbetalningstid är ett alternativ som tilltalar många.
Om du exempelvis vill låna 5000 kr och ska betala tillbaka hela summan direkt efter 30 dagar, blir det en rejäl räkning som kan äta hål i din budget om du inte ser upp.
Vi vill rekommendera att du tittar lite på alternativa lånelösningar innan du bestämmer dig fullt ut för vilket lån du ska välja.
Bra alternativ till just det här lånet är att söka lån utan UC kontroll med BankID.

Kredit365 tillhör företaget Folkefinans som har flera varumärken inom snabblån och smslån. Även om detta lån är det mest "tillåtande" när det kommer till bedömningen av betalningsförmåga, kan det ändå vara intressant att titta på deras andra lånelösningar som är Frogtail snabblån på upp till 40000 kr och Monetti årslån på upp till 20000 kr.

Här nedanför ger vi dig en bild av hur stora skillnader det är på villkor och krav för Folkefinans olika varumärken.

Folkefinans lån Monetti
Folkefinans lån Monetti
Folkefinans lån Frogtail
Folkefinans lån Frogtail

Små smslån som skuldfinansiering

Sök inte smslån av den här typen om det handlar om att låna pengar för att betala en enstaka månads räkning för ett annat lån. Ett sådant beteende kommer att skada din ekonomi och det är bättre att du försöker lösa din ekonomi på ett mer hållbart sätt.

Det är många som väljer att istället söka ett större lån för skuldfinansiering för att ta ett helhetsgrepp kring sin hushållsekonomi, vilket är ett mer hållbart alternativ på lång sikt. Visst kan man frestas att ta ett akut lån av den här typen och det behöver inte vara något fel med det så länge man har full kontroll över situationen.
En tillfällig betalningssvårighet eller akut oförutsedd händelse kan få vem som helst att ta ett mindre smslån.

Att läsa mer om hur du ska göra för att få ett stort lån för skuldfinansiering är åtminstone ett alternativ de flesta behöver överväga om det handlar om att få ordning på ekonomin på ett mer hållbart sätt.
 

För dig som vill hitta alternativ till Folkefinans varumärken

De flesta brukar kunna känna att något av de olika varumärkena passar för dem. Tack vare att lånen skiljer sig så mycket i karaktär, krav och villkor brukar många kunna gå vidare till ansökan om något av alternativen. Om du istället vill leta vidare efter andra kreditföretag tror vi att kategorierna här nedanför kan var av intresse.

Företaget som står bakom Kredit365

Folkefinans AS står bakom Kredit365 och även andra varumärken. Deras andra varumärken är de välkända Monetti och Frogtail som har lite andra villkor och egenskaper än det här snabblånet.

Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Götgatan 78
Box 4285
102 66 Stockholm
Tel: 08-522 945 00
Org.nr: 516404-7044

Öppettider:
Måndag - fredag, 08:00 - 18:00
Lördag, 10:00 - 15:00
Söndagar samt helgdagar, 10:00 - 15:00
Telefon:
08-522 945 00
E-post:
kundtjanst@kredit365.se

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-16.