Kortlån - bra snabblån utan UC 20000 kr

Hos Kortlån kan du ansöka om ett bra snabblån på mellan 3000 - 20000 kr utan kreditupplysning genom företaget UC. Lång och flexibel återbetalningstid gör Kortlån till ett förmånligt årslån utan UC kontroll och identifiering och signering gör du snabbt och smidigt BankID eller Mobilt BankID.

Grundläggande villkor för att låna hos Kortlån

Bra snabblån hos Kortlån
Bra snabblån hos Kortlån

Förtydligande av villkoren hos Kortlån:

  • Flexibel återbetalningstid.
  • Individuell bedömning av din återbetalningsförmåga utifrån inkomst i relation till önskat lånebelopp.
  • BankID behövs för signering och identifiering.
  • Ingen UC kontroll, Kortlån använder Bisnode.

Hur mycket kostar det att låna pengar hos Kortlån

För att befinna sig inom kategorin snabblån, är Kortlån ett förhållandevis billigt alternativ jämfört med många andra lån. Det är ganska vanligt att lån i den här kategorin ligger på årsräntor på över 100%, vilket gör Kortlån till ett alternativ som helt klart är värt att titta närmare på om du är i behov av att låna pengar snabbt. Om du lånar med kort löptid, kommer det här snabblånet visa sig vara mycket billigare än många andra lån som är upplagda på några månaders löptid.

Prisexempel för snabblån hos Kortlån, priset baseras på olika typer av lån du kan beviljas.

Låna 4000 kr i 6 månader och återbetala totalt = 5837 kr. Lånet kommer alltså att kosta dig 1 837 kr.
(Kortlån Silver)

Låna 10000 kr i 6 månader och återbetala totalt = 13742 kr. Lånet kommer med andra ord att kosta dig 3 742 kr.
(Kortlån Silver Plus)

Låna 20000 kr i 6 månader och återbetala totalt = 23015 kr. Det blir billigare ju större belopp du lånar och att låna 20 000 kr i 6 månader kommer att kosta dig 3 015 kr.
(Kortlån Guld)
 

Inga godkända lån med betalningsanmärkning hos Kortlån

En av de enskilt viktigaste sakerna som avgör hur din kreditvärdighet ser ut, när en långivare bedömer en framtida kunds återbetalningsförmåga är att de tittar på huruvida du  har några betalningsanmärkningar eller inte. Betalningsanmärkningar ser inte bra ut i din sammanvägda kreditbedömning och Kortlån tillhör inte ett av de lån som man kan bli godkänd för trots att man kanske har en eller till och med flera anmärkningar. Det tar 3 år för en betalningsanmärkning att försvinna helt ur kreditupplysningsföretagens register.
Hos Kortlån kommer du alltså inte att bli godkänd för snabblån om du har betalningsanmärkningar. Testa istället att ansöka om andra lån som godkänner lån med betalninganmärkning.
 

Låna med betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten

Lån med föreläggande och skulder hos Kronofogden är inte att rekommendera men om man är i stort behov av ett lån trots detta, kan man söka lån ändå. Det kommer att ställas höga krav på dig och du behöver i de allra flesta fall kunna lämna din bostad som säkerhet för ett så kallat omstartslån.
Kortlån tillhör inte heller de långivare som ger lån om du har skuld hos Kronofogdemyndigheten. Det finns dock ett fåtal banker och långivare som under väldigt speciella omständigheter kan ge lån med skuld hos Kronofogden.
 

Låna utan inkomst av tjänst

Till taxerad inkomst hör alla möjliga typer av inkomster och du kan vanligtvis slå samman alla inkomster som du ser i din inkomstdeklarartion och få räkna dem som taxerad inkomst. Om det inte krävs inkomst av tjänst, räknas exempelvis a-kassa, sjukpenning m.m. Hur mycket du hade som din senast deklarerade inkomst, framgår av ditt slutskattebesked för föregående år. Om du är ny i arbetslivet och inte har hunnit deklarera, kan du oftast lämna in kompletterande uppgifter i form av skriftliga handligar på att du faktiskt har en inkomst av något slag. Det finns lån du kan söka utan inkomst av tjänst, dvs även andra inkomster räknas.
 

Låna räntefritt utan ränta och avgifter

Hos Kortlån betalar du alltid ränta för de pengar du lånat. Det tillkommer dock inte några andra dolda avgifter. Vill du låna räntefritt är ett mer traditionellt kreditkort att föredra men när du ansöker om sådana, görs dels vanligvis en kreditupplysning genom uc och dels kan det vara andra villkor som gäller i övrigt. Det finns också lån som inte tar ut nån ränta och avgifter men ofta handlar det om mycket kortfristiga lån med kort återbetalningstid.
 

Ångra lånet eller lösa lån i förtid

Du har rätt att ångra lånet eller lösa lånet i förtid. Distansköplagen gäller lån tagna online och distansköplagen innebär i korthet att du har 14 dagar på dig att ångra lånet. Ett bra tips är att du ansöker om lånet med lite längre löptid/återbetalningstid än du egentligen anser är nödvändigt och så betalar du bara in extra amorteringar på lånet när du känner att din ekonomi tillåter det. Du kan alltid när du vill och utan extra kostnader förtidsinlösa lånet och då betyder det att du slutar betala ränta från den dagen du har betalat in hela din återstående skuld.
 

Ta ett lån för att betala av andra gamla skulder

Vi avråder i princip alltid alla personer, vad det gäller att låna pengar för att betala andra lån om det inte handlar om att ta ett lån för skuldfinansiering, vilket är en helt annan sak än att låna pengar till de löpande månadskostnaderna för andra tidigare lån. Om nöden kräver är det förstås ett alternativ för att lösa en uppkommen situation och om det är ett tillfälligt problem att du inte kan betala dina räkningar, behöver det inte vara något fel att ta ett lån för att betala räkningarna och sedan komma på fötter igen.

Att låna pengar till skuldfinansiering innebär istället att samla sina lån och krediter.
När man söker lån för skuldfinansiering gör man en planering som i korthet innebär att man samlar ihop alla sina gamla lån och krediter till ett enda större lån, vilket många brukar kunna spara massor av pengar på att göra i längden.

Akut behov av ett kortfristigt lån

Det finns säkert hundratals anledningar till att avråda från att låna pengar om man redan har dålig ekonomi men om man är i akut behov av ett lån så kanske det ändå är den enda utvägen. På den här webbplatsen väljer vi att anse att varje individ har förmågan och viljan att själv ta ansvar för sin ekonomi och om du anser att du behöver ett lån så är det antagligen så. Det finns förstås många sätt att skaffa pengar på men det är få sätt som är så snabba, enkla och dessutom säkra och lagliga, som att ta ett kortfristigt lån. Det är förstås viktigt att inte bara tänka på de kortsiktiga lösningarna att skaffa pengar på, utan att också planera för framtiden och en hållbar hushållsekonomi.

Eftersom du är intresserad av Kortlån kanske du också är intresserad av andra liknande lån. Då kan vi rekommendera att du läser vidare och tittar på alla lån som inte tar UC.

Lästips:

Den här sidan uppdaterades senast 2017-11-20.

Låna pengar snabbt på www.kontanter.nu

Vi vill ligga i framkant när det gäller bra, uppdaterad och användarvänlig information om olika lån på nätet. Vi strävar efter att både den som är van att låna pengar sedan tidigare och den som ska låna för första gången, snabbt ska kunna jämföra olika lån på vår webbplats.

Snabblån

Alla bra snabblån som du kan hitta på nätet och söka online.

Lån utan UC kontroll
Smslån

SMS-lån med eller utan UC och med lång återbetalningstid.

Skuldfinansiering samla lån

Samla lån och krediter för en hållbart bättre familjeekonomi.

Få uppslag och idéer kring lånelösningar på nätet

Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån