Extrakredit - låna 20000 kr utan UC

Låna upp till 20000 kr utan UC kontroll genom snabblån hos Extrakredit. Du får lång återbetalningstid och bra villkor. Däremot är det ingen idé att du ansöker om lån hos Extrakredit om du har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

Extrakredit låna pengar utan uc kontroll

Lån utan uc kontroll: 3000 - 20000 kr hos Extrakredit

Grundvillkor för att ansöka lån utan uc kontroll

Ålderskrav: Minst 18 år gammal (myndig)
Återbetalning: Välj återbetalningstid på upp till 2 år (årslån utan uc)
Inkomstkrav: En individuell bedömning görs men det grundläggande är att du har en årsinkomst på 120000 kr/år före skatt, vilket motsvarar en månadslön på 10000 kr (före skatt)
Låna pengar utan uc kontroll: Ja, hos Extrakredit kan du ansöka om lån utan uc kontroll
Låna med betalningsanmärkning: Nej, Extrakredit godkänner inte lån om du har betalningsanmärkningar men en låg kreditvärdighet med anledning av exempelvis många förfrågningar hos uc fungerar i allmänhet.
Övriga villkor för lån utan uc hos Extrakredit:
- svensk medborgare
- mobilnummer

Tips: Ett av få årslån utan uc kontroll där du kan låna 20000 kr utan uc kontroll. Passar dig som inte har några betalningsanmärkningar men kanske lite lägre kreditvärdighet ändå exempelvis genom låg inkomst eller många förfrågningar hos uc.
 

UTBETALNING
Utbetalning sker som regel direkt när ditt lån genomgått hela ansökningsprocessen och lånet är signerat och klart.
 

Vad utmärker Extrakredit i jämförelse med andra snabblån

När man jämför Extrakredit med andra liknande lån i samma kategori så har de framför allt fördelen med den långa återbetalningstiden som man kan välja om man vill. Två års återbetalningstid är förhållandevis långt, även om det finns liknande lån som både har längre och kortare möjliga val av återbetalningstid. Återbetalningstid kallas för löptid i ekonomiska termer och löptiden påverkar den totala räntan som lånet kommer att kosta eftersom ju längre du har lånet, desto längre period ska du betala ränta för det.

Extrakredits kreditprövning

Du kommer att få svara på ett antal frågor som går ut på att en kalkyl ska kunna avgöra hur din förväntade betalningsförmåga ser ut. Frågorna ser ut som följer:

1. Civilstånd (om du är gift eller ogift).
2. Antal vuxna i hushållet (Här anger du det antal vuxna som finns i hushållet).
3. Antal barn i hushållet (Man avser barn under 18 år som du har försörjningsplikt för).
4. Anställningsform (Här anger du vilket typ av anställning som du har idag. Den här frågan går ut på att bedöma hur dina inkomster framåt i tiden rimligtvis kommer att se ut.
5. Boendeform (Angiven boendeform används för att bedöma om du har några eventuella tillgångar, såsom en bostad som du äger).
6. Uppskattat behov av liknande krediter (Här anger du en uppskattning på ditt framtida behov av liknande krediter i närtid.)
7. Kreditens syfte (Här anger du vad det ansökta lånet skall användas till. Angivet syfte för krediten används för att bedöma kundens konsumtionsmönster om kunden ansöker om fler lån.)
8. Anställd sedan. (Används för att bedöma säkerheten i kundens nuvarande inkomst)
9. Inkomst efter skatt per månad (lön, bidrag, pension)
10. Bostadskostnad (Används för att dra av från dina inkomster och för att bedöma vilket betalningsutrymme du har efter att du betalat hyran).
11. Kostnader för övriga krediter (amortering och räntor)
12. Bilkostnader per månad
13. Övriga kostnader per månad
Under övriga kostnader anger du eventuella kostnader som inte innefattas i tidigare ställda frågor i kreditprövningen. Angiven övrig kostnad används för att dra av från dina inkomster och för att bedöma betalningsutrymme.

När du svarat på frågorna kommer de tillsammans med en kompletterande kreditupplysning att ge en bild av din förväntade förmåga att betala lånet enligt de gällande villkor som kan komma att ges. Extrakredit beställer inte sina kreditupplysningar hos UC (Upplysningscentralen AB).

Utebliven betalning och misskötsel av lån hos Extrakredit

Att missköta sitt lån hos Extrakredit är dyrt. Om återbetalning inte sker på den angivna förfallodagen i enlighet med ditt låneavtal kommer du att få betala dröjsmålsränta på hela det förfallna beloppet. Det kan dessutom tillkomma avgifter, processkostnader, räntor och kapitalbelopp med 3 procent per månad utöver avtalad ränta till dess att full betalning har skett. Det är alltså ingen bra idé att slarva med betalningarna.

Om du inte betalar på avtalad dag i månaden, har långivaren enligt det avtal du tecknar, rätt att ta ut påminnelseavgift enligt med 60 kr per påminnelse. Om skulden skulle gå vidare till inkass tillkommer även en inkassooavgift på 180 kr per inkassokrav. Om ett ärende går så långt att det skickas till Kronofogdemyndigheten tillkommer en processkostnad på 380 kr samt 300 kr i ansökningsavgift från Kronofogdemyndigheten.

Om du av någon anledning skulle hamna i betalningssvårigheter en månad, rekommenderar vi att du kontaktar långivaren omgående när du upptäcker att du inte kommer att kunna betala. Ring och förklara ditt aktuella läge och se om ni kan komma överens om en lösning som de kan godta.
Rent allmänt gäller förstås att låta bli att låna pengar om man inte har råd att betala tillbaka lånet men en oförutsedd händelse kan drabba vem som helst.

Vilka lån tillhör samma företag som Extrakredit

Swedish Credit Group AB har fyra olika låneprodukter (lånesidor) vilka är: Kortlån.se, Extrakredit.se, Kreditkontot.se och Nollränta.se. Alla de här lånen hanteras gemensamt, vilket innebär att lånegränsen slås samman och är gemensamt totalt sett för de olika lånen. Det betyder att om du har en lånegräns på 20 000 kr och redan har ett lån på 10 000 kr hos exempelvis Extrakredit och ett lån på 10 000 kr hos Kortlån så kommer din lånegräns därmed vara uppnådd till maxgränsen och du kommer således inte att bli godkänd för ännu ett lån även om du söker ett av dem som du inte redan har.
Det finns alltså all anledning att hålla reda på vilka lån som hör till samma företag som Extrakredit.

Låna till andra gamla lån

Vi avråder alltid våra läsare, från att låna pengar i syfte att betala andra löpande månadskostnader för lån om det inte handlar om att ta ett lån för skuldfinansiering, vilket är en helt annan sak. Skuldfinansiering kan ibland även kallas för skuldsaneringslån eller skuldfinansieringslån men ska inte förväxlas med den skuldsanering som man i vissa särskilda fall kan söka hos Kronofogdemyndigheten.
Att ansöka om skuldfinansieringslån kan man göra om man vill ha lägre kostnader för lån under en längre tid framöver, snarare än att lösa en akut kris som uppstått under en specifik månad.

Om du av olika skäl försatt dig i en situation där du måste låna pengar till andra lån, skall du istället läsa mer om skuldfinansiering för att få ordning och reda på din ekonomi.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2017-11-30.

Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån