Expresskredit - kreditlån 30000 kr

Expresskredit erbjuder expresslån med snabb handläggläggningsprocess och tydliga krav och villkor. Behöver du låna pengar snabbt passar den här kreditlösningen bra, särskild om du vill slippa kreditupplysning genom UC. Flexibla återbetalningsvillkor gör det möjligt för dig att själv påverka hur mycket lånet får kosta dig totalt sett inklusive ränta.
 

Detta lån är en högkostnadskredit. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Expresskredit snabblån utan UC kontroll
Expresskredit snabblån utan UC kontroll

Tips:

  • Låna upp till 30000 kr utan UC
  • Flexibel återbetalningstakt (minst 6% av skulden).
  • Gör hellre några få större uttag än många få pga uttagsavgiften på 49 kr.
  • Du behöver ha någon form av deklarerad inkomst i Sverige de senaste 2 åren.

Återbetalningskrav och priser hos Expresskredit

Månadsräntan för de pengar du tagit ut från din kredit är 3,275%.  I korthet betyder det att om du lånar exempelvis 10000 kronor i en månad så kommer det att kosta dig 327,50 kronor i ränta. Tillkommer gör en uppläggningsavgift (engångskostnad) på 320 kronor samt en uttagsavgift på 49 kronor. Utöver det tillkommer en aviavgift på 35 kr varje månad du har en aktuell skuld på kontot.

Det minsta  belopp du kan betala är 6% (eller minst 350 kr) av din totala skuld.

Prisexempel 1:
Låna 10000 kronor i en månad och återbetala totalt 10 731,50 kronor inklusive ränta och avgifter. Lånet kostar alltså dig 731,50 för en månad långt lån.

Om du vid nästkommande tillfälle tar ut 10000 kronor igen kommer lånet att kosta dig  totalt 10411,50 eftersom uppläggningsavgiften är en engångskostnad men uttagsavgift debiteras vid varje uttag. Aviavgift 35 kr.

Prisexempel 2:
Låna 10000 kronor men återbetala minsta möjliga månadsbelopp.

Månad 1 ska du betala minst 6% av din aktuella skuld.

Att dela upp återbetalningarna gör att du kan betala minsta möjliga belopp om du vill eller få billigare kredit genom snabbare återbetalningstakt om du har ekonomi för det.

Expressutbetalningar

Utbetalning sker i allmänhet direkt när ditt lån har signerats och blivit godkänt. Expresskredit har direktutbetalning till många av storbankerna i Sverige.
Första uttaget sker automatiskt när du blir godkänd för krediten medan du själv hanterar uttagen när du behöver ta ut pengar från din kredit vid kommande tillfällen.
 

Expresskredit i jämförelse med andra liknande lån

Expresskredits största kokurrensfördel är att de inte använder UC i sin kreditupplysning. Rent prismässigt när det handlar om räntenivå och övriga avgifter, finns det ett antal andra lån som är mer förmånliga både gällande lägre ränta och utan eller lägre avgifter. Har du redan testat att söka andra lån och aldrig prövat Expresskredit kan det vara värt att göra en ansökan ändå.

Expresskredit är ett varumärke som ägs av företaget GF Money Consumer Finance AB som förutom den här krediten har två likadana kreditlån som heter Kundfinans och Smspengar.

Om du vill jämföra Expresskredit med andra liknande lånelösningar rekommenderar vi nedanstående kategorier av lån.

Vad som ligger bakom att du söker efter lån som är lite lättare att bli godkänd för, kommer att avgöra vilken lånekategori som kan vara till störst nytta för dig. Ofta är det personer med låg eller dålig kreditvärdighet som söker efter den här sortens lånelösningar. Vad de flesta glömmer att kontrollera är om det lån de söker verkligen är det billigaste de kan bli godkända för.

Genom att gå igenom de kreditföretag och banker som ger lån till personer i en utsatt ekonomisk situation, kan många hitta sina lösningar.
 

Gör avdrag för räntekostnaderna för lån hos Expresskredit

Liksom andra räntekostnader, är räntan hos Expresskredit avdragsgill i din deklaration. I praktiken innebär det att räntan blir lägre. Detta förutsatt att du inte nått upp i taket för hur mycket ränta man totalt sett får göra avdrag för enligt Skatteverkets regler.
I normala fall får du göra avdrag för 30% av dina räntekostnader, vilket de flesta som inte har enormt höga räntekostnader i övrigt kan räkna med att få i avdrag.
 

När passar en Expresskredit söka något annat?

Den här typen av lån passar bra om du har förmåga att återbetala stora delar av lånet ganska snabbt. Månadsräntan i kronor räknat blir nämligen inte så hög som man först kan tro när man ser på den effektiva årsräntan.

Ett sådant lån passar bra när du har fått ett akut behov av att låna pengar snabbt och inte ser någon annan lösning. Det kan vara någon oförutsedd händelse som du helt enkelt inte har pengar på kontot till för att lösa det utan att ta ett snabblån eller en snabbkredit.
Vissa personer som kanske har väldigt svårt att bli godkända för vanliga banklån kan ibland upptäcka att de har så låg kreditvärdighet att det enda valet som återstår, är att ta ett lån som är en högkostnadskredit. I vissa fall är det värt det ändå. Särskilt om det handlar om att du måste betala en räkning som du annars inte har råd med. Så länge det rör sig om en engångshändelse, brukar det inte innebära några varaktiga problem.

Om du däremot märker att du är på väg att hamna i en skuldfälla, ska du se upp och tänka efter ännu en gång om ett lån verkligen löser ditt problem i det här läget.

Den här typen av lån passar väldigt dåligt om du funderar på att låna pengar för att betala andra lån och krediter som du har sedan tidigare. Om det inte är extremt mycket dyrare lån du redan har, blir det sällan särskilt mycket billigare. Visst kan det finnas fall då det ändå är rätt om det exempelvis sänker dina totala månadskostnader mycket och ersätter många små dyra smslån. Då kan det till och med vara värt en lite dyrare årsränta om det blir avgörande för att du över huvud taget ska kunna mäkta med den totala lånekostnaden per månad.

Har du inte redan sökt alla lån som du kan tänka dig passar för dina behov, är det i ett sådant läge en god idé att istället leta bland de banker och långivare som inte ställer så höga krav på att du ska ha en bra kreditscoring, men som ändå har rimliga räntor. Sådana lån brukar ofta kunna ge en nystart och en chans att komma ifatt med alla räkningar.
Sök bland lån som passar bra för att samla ihop andra lån med.
 

Om Expresskredit, andra produkter och kontaktinformation

Expresskredit är ett varumärke som tillhör GF Money Consumer Finance Aktiebolag.
GF Money Consumer Finance AB har flera olika varumärken utöver Expresskredit. De andra lånen som tillhör samma företag som Expresskredit är: Smspengar och Kundfinans.

Just Expresskredit som varumärke/låneprodukt, har funnits sedan 2008. Lång erfarenhet av smslån och snabblån ger en gedigen erfarenhet av just den här typen av tjänster.
Företaget som står bakom Expresskredit är under tillsyn hos Finansinspektionen, konsumentverket och datainspektionen, vilket borgar för att det här är en seriös långivare som följer allmänna råd och riktlinjer.
 

Företag:
GF Money Consumer Finance AB
Org. nr.  556876-2578.

Postadress:
GF Money Consumer Finance Aktiebolag
ATT: Expresskredit
BOX 1306
75143 UPPSALA

Besöksadress:
Östra Ågatan 31
753 22 Uppsala
 

Kundtjänst öppettider:
Helgfria vardagar 8:00 - 18:00
Helgdagar är kundtjänsten stängd

Telefon: 018-71 00 03
E-post: info@expresskredit.se 

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-11.