Daypay snabblån på upp till 20000 kr

Daypay snabblån är ett lån för dig som behöver låna pengar snabbt och enkelt online. Du kan ta enkla snabba lån på belopp mellan 1000 - 20000 kr och när du ansöker om att låna upp till max 10000 kr, kommer du kunna låna pengar utan UC kontroll.

Du får besked direkt på skärmen om ditt lån blivit godkänt eller inte och pengarna får samma dag om du ansökt före kl. 12.00. Snabbt, enkelt och smidigt helt enkelt.
 

Detta lån är en högkostnadskredit. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Både ränta och villkor skiljer sig åt beroende på hur mycket pengar du vill ansöka om att låna. Ett lån på upp till 10000 kronor kostar exempelvis från 69,65% i effektiv ränta årsränta medan ett lån på 20000 kronor  kostar 44,22% i effektiv årsränta.

DayPay lån utan UC upp till 10000 kr
DayPay lån utan UC upp till 10000 kr

Prisexempel 1 - låna 10000 kronor i 90 dagar:
Betala 3 797,33 kronor per månad under 3 månader.

Totalt att återbetala: 11392.00, varav 300 kr i uppläggningsavgift och 39 kr i aviavgift. Ditt totala pris förutom amortering blir alltså 1 392 kronor.

Daypay snabblån 20000 kr
Daypay snabblån 20000 kr

Prisexempel 2 - låna 20000 kronor i 3 år:
Betala 883 kronor per månad under 3 år.


Totalt att återbetala: 33464.00, varav 13464 kronor i ränta och övriga avgifter. Ditt totala pris för lånet förutom amortering blir alltså 13464 kronor.

Vad skiljer DayPay från andra snabblån?

Att DayPay gör skillnad på krav och villkor för olika lånebelop är det egentligen inget konstigt med. Många andra kreditföretag gör likadant och det är logiskt att det ställs lite högre krav på större lånebelopp. Visserligen är 20000 kronor mycket pengar men det finns väldigt många krediter där du kan låna 20000 kr utan UC så i just det avseendet skiljer sig DayPay från andra.

DayPay är i övrigt ett lån som är förhållandevis lätt att bli godkänd för. Det är också en av de bidragande orsakerna till att DayPay har hög ränta i förhållande till många andra liknande låneprodukter. Den som har små möjligheter att bli godkänd för andra lån, kan ändå tycka att DayPay är värt pengarna då det kanske handlar om att handlingsalternativen har snävats in och valmöjligheterna är få.
 

Låna med betalningsanmärkning hos DayPay

Kraven på kreditvärdighet varierar beroende på vilket belopp du ansöker om att få låna. Har du fått en eller flera betalningsanmärkningar behöver det inte betyda att du automatiskt får avslag på din ansökan. Du kan ansöka om att låna pengar även om du har betalningsanmärkning och DayPay värderar vilken typ av betalningsanmärkning det rör sig om.

Även om en betalningsanmärkning alltid utgör en "prick i din kredithistorik" ser de lite olika på dem beroende på vilken typ av anmärkning det är. Det viktigaste hos DayPay är att betalningsanmärkningen inte är av ”fel typ". Med det menas att ett mönster av icke betalda löpande utgifter såsom utebliven betalning för snabblån eller böter för något man gjort fel inte ser så bra ut.

Exakt var gränsen går får du bara reda på om du prövar att ansöka om lån hos DayPay.
Det som framgår klart och tydligt är dock att du inte kan bli godkänd om du har ett pågående skuldsaldo hos Kronofogden.

Låna utan inkomst av tjänst hos DayPay

Med inkomst av tjänst menar man vanligtvis att inkomsterna man har skall komma från anställningar med lön. Om det inte anges att inkomst skall vara av tjänst, innebär det att även andra inkomster kan godkännas som årsinkomst.

Inkomster som du betalar skatt på och därmed också deklararerar för, räknas ofta som godkända inkomster om inte långivaren uttryckligen beskriver att inkomst ska komma av tjänst. Exempel på inkomster som inte är "av tjänst" är ofta sjukpenning, arbetslöshetsersättning, pension och andra liknande inkomster som du betalar skatt för.

DayPay kommer att göra en individuell bedömning utifrån helheten i din kreditbedömning. Riktmärken för vad du helst ska tjäna oavsett om det är inkomst från arbetet eller inte ser du här nedanför.

DayPay rekomendation för lån på 1 000-4 000 kr:
För att ansöka om lån från 1 000 kr till 4 000 kr behövs en deklarerad årsinkomst om 50 000-100 000 kr

DayPay rekomendation för lån på 6 000-10 000 kr:
För att ansöka om lån från 6 000 kr till 10 000 kr behövs en deklarerad årsinkomst om 100 000-150 000 kr

DayPay rekomendation för lån på 11 000-20 000 kr:
För att ansöka om lån från 11 000 kr till 20 000 kr behövs en deklarerad årsinkomst om lägst 150 000kr
 

Även om DayPay är ett av de lån som passar dem med allra sämst kreditvärdighet, finns det kanske flera alternativa lösningar som du kan bli godkänd för. DayPay tillhör trots allt inte de billigaste lösningarna och kanske uppfyller du kraven för andra lån och krediter.
Här är några utvalda kategorier som vi tror kan intressera dig att läsa mer om.

Låna till lån och räkningar - helt rätt men bara om det är tillfälligt

Vi avråder alltid att låna pengar för att betala andra lån om det inte handlar om att ta ett lån för skuldfinansiering, vilket är en helt annan sak än att låna pengar till de löpande månadskostnaderna för andra tidigare lån. Att låna pengar till räkningar är en tänkbar utväg om pengarna av någon anledning inte räcker till någon månad men ska inte användas som en metod att lösa ett långsiktigt behov av att få ordning på sin ekonomi.

Självklart kan det finnas situationer då detta ändå är en bra utväg om det handlar om att undvika betalningsanmärkningar för att pengarna helt enkelt inte räcker till utan att man lånar pengar.
Att ansöka om skuldfinansieringslån kan man göra om man vill ha lägre kostnader för lån under en längre tid framöver, snarare än att lösa en akut kris som uppstått under en specifik månad.

Om du av olika skäl försatt dig i en situation där du måste låna pengar till andra lån, skall du istället läsa mer om skuldfinansiering för att få ordning och reda på din ekonomi.
 

Ångra lånet eller lösa lån i förtid

Oavsett vilket lån du tar, har du alltid rätt att göra extra inbetalningar eller förtida inbetalningar när du ansöker om och tar lån online. Att lösa ett lån helt och hållet, innan löptiden gått ut är bra om du plötsligen får så bra ekonomi att den möjligheten över huvud taget uppstår. Svaret på frågan varför det är bra att lösa lånet helt eller delvis i förtid, är enkelt. Du slipper betala ränta och därför kommer du att få mer pengar över än om du låter lånet löpa på trots att du egentligen har råd att amortera av det.

Lån tagna online omfattas av distansköplagen. Om du ångrar ditt lån skall du göra det inom 14 dagar men ångrar du dig senare så handlar det snarare om att förtidsinlösa lånet. Skillnaden mellan att ångra och förtidsinlösa, är marginell eftersom du måste betala ränta för de dagar du haft lånet oavsett om du ångrar dig eller förtidsinlöser lånet.

Om du ansöker om lån på lite längre tid, minskar månadsbeloppet du skall betala och ofta är det bättre att söka lånet på längre tid och sedan förtidsinlösa lånet eller göra extra inbetalningar om man märker att man kan och vill återbetala lånet snabbare. Det är säkrare och tryggare att veta att man har råd med den månatliga summa som man ska betala än att vara osäker på om man klarar tillfälliga och oväntade utgifter utan att hela hushållsekonomin spricker direkt.
 

Bra och ambitiös klagomålshantering

Hantering av klagomål hos DayPay sker på ett systematiskt sätt eftersom de har som målsättning att deras kunder ska vara 100% nöjda, vilket är en mycket ambitiös målsättning som vi gillar. För att hjälpa DayPay att infria sina målsättningar, är det bra att du hör av dig till dem om du är missnöjd. Att framföra synpunkter och klagomål på ett konstruktivt sätt, kan tyckas vara en självklarhet men det är långt ifrån alla kreditgivare som har en sådan hög målsättning.

Som kund kan du alltid vända dig till DayPay's kundtjänst för att framföra dina synpunkter. Om du sedan fortfarande inte är tillfredsställd med det svar du fått, kan du vända dig till en klagomålsansvarig. När du gör det startar en utredning och du kan förvänta dig ett skriftligt svar omgående och senast 14 dagar efter att DayPay har mottagit ditt ärende. Det svar som du får från den som är klagomålsansvarig innebär det slutliga beskedet.

Om du efter kontakt med klagomålsansvarig, fortfarande inte är nöjd med det besked du fått, har du alltid en möjlighet att vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, Konsumentverket eller Finansinspektionen för att fortsätta driva ärendet.
Det är dock inte troligt att du blir missnöjd med DayPay eftersom en förträfflig servicenivå och sakliga svar, präglar deras klagomålshantering.

Fakta om Ambrion Finans AB och DayPay lånet

Företaget bakom varumärket "Daypay" heter Ambrion Finans AB. Daypay grundades så sent som 2011 och är därför en modern kredittjänst för krediter från 30 dagar till 3 år.

Daypay är en seriös låneprodukt och följer självklart Konsumentverkets riktlinjer för ansvarsfull kreditgivning samt har tillstånd från Finansinspektionen.
Krypterad datatrafik för all hantering av person- och kontouppgifter gör att du kan känna dig trygg och säker på att slippa oönskade följder efter att du sänt iväg din ansökan ut i cyberspace.

Ambrion Finans AB.
Org nr: 556673-8695

WTC, Södra Järnvägsgatan 4
352 31 VÄXJÖ

Öppettider:
Måndag - Fredag: 09:00-19:00
Lördag - Söndag: 11:00-18:00

Telefon: 08-20 83 00
E-post: info@daypay.se

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-14.