Bynk - lån med betalningsfria månader

Bynk lån är ett av de mest flexibla när det handlar om stora lån och många betalningsfria månader per år. Du hanterar ditt lån online i din mobiltelefon eller på datorn. Det är enkelt att höja lånet, skjuta fram betalningar och begära betalningsfria månader direkt i appen.
Stora enkla privatlån utan krav på säkerhet - ansök om att låna upp till 300 000 kronor. Bynk har låga inkomstkrav och bra pensionärslån för den som inte längre är yrkesverksam.

Det tar bara ett par minuter att fylla i låneansökan online och sedan får du svar direkt på skärmen.

Bynk förmånliga lån utan krav på säkerhet
Bynk förmånliga lån utan krav på säkerhet

Tips:

 • 4 betalningsfria månader per år.
 • Höj, skjut fram betalningar eller begär betalningsfria månader direkt i appen eller på datorn.
 • Förhållandevis låga inkomstkrav.
 • Lån även till pensionärer.
 • Individuell ränta utifrån kreditvärdighet.
 • Flexibel och modern lånelösning.
 • Signera ditt lån med BankID och få svar direkt på skärmen.
 • Även lån till dig som har din inkomst från eget företag.

Kostnader för att låna hos Bynk

Bynk använder sig av individuell räntesättning, vilket innebär att du som har god kreditvärdighet kommer att bli erbjuden låg ränta medan den som har lite sämre scoring inte får lika billigt lån. Räntan kan bli 3,95% - 19,95% och i exemplen här nedanför har vi använt oss av en ränta någonstans mitt emellan. Det betyder att ditt lån kan bli väsentligt mycket billigare än i exemplen men också dyrare,

Prisexempel för att låna 100 000 kr hos Bynk:

Maximal löptid 12 år = Betala 1 140 kronor per månad inklusive ränta.

Löptid 10 år = Betala 1 269 kronor per månad inklusive ränta.

Löptid 5 år = Betala 2 082 kronor per månad inklusive ränta.
 

Prisexempel för att låna 300 000 kr hos Bynk:

Maximal löptid 12 år = Betala 3 410 kronor per månad inklusive ränta.

Löptid 10 år = Betala 3 397 kronor per månad inklusive ränta.

Löptid 5 år = Betala 6 228 kronor per månad inklusive ränta.
 

För dig som är ovan att leta efter billiga privatlån kanske detta inte säger dig så mycket. Du kan få så låg ränta som 3,95%, vilket är en låg ränta i jämförelse med andra liknande lån. Om du har låg kreditvärdighet och får den högsta räntan är den fortfarande lägre än den högsta ränta många av de andra lån inom samma kategori erbjuder.

Fördelar och nackdelar med Bynk

Fördelar med Bynk

 • Lång återbetalningstid.
 • Många förfrågningar hos UC behöver inte vara ett hinder.
 • Snabb hantering med BankID eller e-leg.
 • Upp till 4 betalningsfria månader per år.
 • Sänk eller höj dina månadsbetalningar under lånets löptid.
 • Gratis försäkring i 3 månader
 • Ha fullständig kontroll över ditt lån genom appen.


Nackdelar med Bynk

 • Använder UC kontroll, så den som absolut vill undvika en sådan ska helst välja ett annat lån.

Så här fungerar betalningsfria månader

Betalningsfria månader - en fördel men räntan kvarstår
De flesta banker har inga betalningsfria månade alls men hos Bynk kan du välja upp till 4 st betalningsfria månader per år om du vill.

Om man utnyttjar betalningsfri månad, skjuts lånetiden fram. I praktiken innebär det att det tar längre tid för dig att återbetala lånet. Med enkel matematik blir det en månad extra för varje gång du väljer att ha en betalningsfri månad. Om man vill se detta som en nackdel, kan man avstå från att utnyttja betalningsfria månader. Medan den som ser detta som en möjlighet, kan välja att bara betala på lånet under 8 månader på ett kalenderår.

Att få så stort lån med många betalningsfria månader under ett års tid,  är i princip unikt för just Bynk, vilket kan vara bra att ha i åtanke när man jämför dem med andra lån inom motsvarande kategorier. Du kommer inte att hitta något annat lån med lika stort antal betalningsfria månader årligen.

Hur påverkas räntekostnaderna vid betalningsfri månad?
Räntesatsen förändras inte för att du väljer att använda betalningsfria månader hos Bynk. Däremot ökar de totala räntekostnaderna över hela lånets löptid.

Du betalar ju ränta för den aktuella skuld du har oavsett om du väljer att inte amortera på lånet. Räntekostnaderna läggs på din skuld de månader du väljer betalningsfritt så det påverkar inte storleken på kommande betalningar men lånet tar längre tid att amortera av.

Betalningsfria månader innebär att du kan skjuta fram lånet i tid när du själv önskar. Detta under förutsättning att du inte redan använt dina 4 betalningsfria månader förstås.
Du har givetvis också alltid friheten att ändra åt andra hållet om du vill och amortera mer än du från början hade tänkt göra.
 

Ta paus från ditt Bynk lån Ta paus från ditt Bynk lån

Bara att veta om att du kan använda dig av betalningsfria månader flera gånger per år, gör att du är väl rustad för oförutsedda händelser som kanske gör att du får lite mindre pengar någon månad. Du kan helt enkelt koppla av och njuta av alla månader på året oavsett om du behöver mer pengar över till annat under en eller flera månader.

Betalningsfria månader brukar också kunna ge en efterlängtad paus från de månatliga avbetalningarna under sommarens semester eller inför jul- och nyår då många har ökade utgifter i övrigt.
 

Ändra lånevillkoren under lånets löptid

Genom Bynk appen kan du sköta alla dina åtaganden med Bynk. Du kan ha full kontroll på ditt lån och om du vill kan du förändra lånets löptid om du behöver sänka dina månatliga betalningar.
Hos andra banker kräver en sådan handling en nya ansökan och annat krångel, medan Bynk gör det enkelt för sina kunder att själva bestämma över sitt lån när de väl har fått det godkänt.
 

Så skiljer sig Bynk från mängden

Hela upplägget för Bynk-lån skiljer sig ganska väsentligt från andra likvärdiga lånealternativ i samma storleklass med ungefär liknande räntor. Det är framför allt den enorma flexibiliteten som Bynk erbjuder som du inte kan hitta hos särskilt många andra banker.

Att du själv kan sköta hela ditt lån genom en app och direkt i appen ändra lånets storlek, skjuta fram betalningar och använda dig av betalningsfria månader samt lägga om lånetslöptid är ganska unikt. Även om vi kan ana att fler moderna banker kommer att etablera sig på Svensk kreditmarknad så ligger Bynk långt före gällande teknik, kundvänlighet och användarvänlighet. Den som inte är så trygg i hanteringen av appar kan givetvis få samma service och möjligheter genom att kontakta banken på annat sätt än genom appen.
 

Lever inte Bynk upp till dina förväntningar?

Om du ändå inte känner att Bynk lever upp till dina förväntningar kan du leta vidare bland andra lån som kanske kan passa dina önskemål och behov. Eftersom du läst om Bynk-lån tror vi att du även kan vara intresserad av nedanstående lånekategorier.

Samla gamla skulder hos Bynk

Bynk lån passar bra för att använda till att samla tidigare lån och krediter som man vill bli av med. Att låna pengar hos Bynk innebär att du ansöker om lån utan säkerhet och därför kan du använda pengarna till att förtidsinlösa lån hos andra banker om du vill.

Många blir skuldfria snabbare om de bara har ett enda lån istället för flera olika lån samtidigt.
Lån för skuldfinansiering är ofta också en mycket lönsam affär eftersom det ofta kan sänka dina nuvarande kostnader för lån och krediter med väldigt mycket pengar, det är pengar du helt enkelt får över till annat varje månad. Vill du läsa mer om skuldfinansiering och möjligheten att få mer pengar över till annat är det definitivt värt att lägga lite tid på det.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-09.