Privatlån utan säkerhet - jämför alla lån

Jämför alla de bästa privatlånen utan krav på någon säkerhet här!
Här finns över 70 olika långivare som kan godkänna lån hos mer än 100 olika banker och kreditföretag. För dig som inte vill låta slumpen avgöra utan vill göra ett aktivt val för att hitta det bästa lånet för just dig. Om du vill kan du läsa våra tips för att veta vad du bör jämföra.

Vissa (inte alla) av de lån som presenteras är högkostnadskrediter. Om ett sådant lån inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.
 

Så här gör du för att hitta rätt privatlån

Med en så omfattande lista med alla privatlån, kan det vara svårt att veta vad som är viktigt att tänka på. Förutom det uppenbara, att du vill ha så låg ränta som möjligt, finns det många andra saker som kan påverka hur bra eller dåligt ett specifikt lån blir för dig. Vanligast är att leta efter lån utifrån situation och användningsområde.

Olika sorters privatlån utan säkerhet med svar direkt

Att leta efter lån kan vara minst sagt förvirrande. Det förekommer många begrepp som är svåra att förstå sig på oavsett om du har tidigare erfarenhet av att låna pengar eller inte. Förutom att du så klart vill ha bästa möjliga ränta på ditt lån, finns det olika lån som passar bättre till vissa saker än andra. Utöver det finns det många olika kategorier av lån utifrån låneform och faktiskt i vissa fall också utifrån vilka villkor långivaren ställer på dig.

Gemensamt för privatlån på nätet är att du får svar direkt på skärmen när du skickat iväg din ansökan. Det är bara i undantagsfall som du kan få vänta någon enstaka dag innan du får veta om ditt lån blir godkänt eller inte.

Man kan alltså sammanfatta detta med att det finns olika lån för olika tillfällen. Alltså beroende på vad du ska använda pengarna till. Och det finns lån som man kan kategorisera beroende på vilka krav och villkor du själv uppfyller eller vill att lånet du söker ska uppfylla.

Gemensamt för alla privatlån utan säkerhet är att det inte ställs några krav på att du ska köpa något som du kan sätta som säkerhet för lånet. Inte heller kräver kreditföretaget att du ska ha något annat värdefullt som säkerhet för lånet du tar. Du är fri att göra vad du vill med pengarna du lånar oavsett om du ska köpa en bil, lösa andra gamla lån och krediter, köpa en jorden runt resa eller precis vad som helst. Du bestämmer helt och hållet själv vad du vill göra med pengarna du lånar.

Alla lån du kan hitta online på nätet, kan du också ansöka om online och få svar direkt på skärmen.

Lån för olika tillfällen.
När vi pratar om lån för olika tillfällen menar vi egentligen att det kan vara lån för specifika ändamål. Det kan till exempel vara ett billån, båtlån, renoveringslån, bolån, körkortslån eller det vi kallar för konsumtionslån (lån du tar och köper valfria saker för).

Olika lån utifrån krav och villkor - olika kategorier av lån.
De olika kategorierna ska göra det lättare för dig att förstå vilka typ av krav långivaren ställer på dig eller vad du kan förvänta dig att lånet passar extra bra för. Det kan till exempel vara lån utan UC kontroll, lån för personer med betalningsanmärkning, lån för skuldfinansiering, lån för personer med skuld hos Kronofogden, räntefria lån och så vidare.
Kategoriseringen hjälper dig att snabbare förstå vilka lån som kan vara lämpliga för just dig och om det aktuella lånet eller krediten lever upp till det du söker efter just nu.

Vad menas med att vissa lån är högkostnadskrediter?
Vissa av lånen som presenteras faller inom ramen för att vara högkostnadskrediter. Skillnaden mellan ett lån som är en högkostnadskredit och ett lån som inte är en högkostnadskredit kan vara så lite som någon enstaka procent. Det finns nämligen en exakt gräns för när ett lån räknas in bland högkostnadskrediter eller inte.

Hjälp med att välja rätt lån utifrån dina förutsättningar.
Eftersom det är så många olika lån att välja mellan, kan det vara svårt att veta vilket lån som passar just dina förutsättningar allra bäst. Vi förstår att det kan vara förvirrande att välja i en lista på hundratals olika lånelösningar. Om du känner dig osäker på vilket lån som är bäst för dig, kan du söka utifrån olika kategorier av lån. Du kan också ta hjälp av vår egen guide för att välja rätt lån.
 

Att tänka på när du ska låna pengar

Att tänka på när du ska välja lån Att tänka på när du ska välja lån

Det är framför allt dina personliga förutsättningar som ska avgöra vilken typ av lån som passar dig bäst. I villkor och krav för olika lån framgår inte bara vad du själv behöver uppfylla, lånens egenskaper bör också vara avgörande för om det är den sortens kredit du har tänkt dig.

Priset för lånet, det vill säga räntan och eventuella avgifter tillsammans med det belopp du måste amortera varje månad blir din totala månadskostnad för lånet. Säkerställ att du kommer att ha råd att betala tillbaka lånet enligt överenskommelse. Amorteringsplanen kan variera och det kommer att påverka dina månadskostnader på sikt. Särskilt om det är ett lån med lite längre löptid.

De krav du själv ska uppfylla för att få ett specifikt lån varierar mycket och i vissa fall ställer kreditföretagen lite lägre krav på kreditvärdighet, inkomstkällor och dylikt. Var noga med att redan på förhand undersöka om du med största sannolikhet kommer att uppfylla kraven som långivaren ställer.

Först när du känner dig säker på att det är rätt lån för dig, ska du skicka iväg din ansökan.
 

Alla privatlån du kan söka online

Lån som en privatperson tar för privat bruk tillhör privatlån. Egentligen finns det bara två olika typer av lån och det är privata lån och företagslån som är till för företagare.
Exakt hur många privatlån online som finns just nu, går inte att säga då det förändras nästan dagligen.

Alla privatlån utan säkerhet som vi omnämner, är noga utvalda och uppfyller våra kvalitetskriterier. Det är alltså alla lån som vi godkänt som du kan hitta på denna sida. Med över 70 olika långivare som ger tillgång till över 100 olika lån tror vi att du kommer att hitta något som passar dig bra.

Ibland kan ett och samma företag erbjuda flera olika varumärken. Vanligast är att de har gränsen för hur mycket du kan låna är gemensam för samtliga av deras låneprodukter. Hos vissa kreditföretag kan du ansöka om flera olika lån samtidigt även om du redan har lån inom samma koncern. Exempel på företag med många olika varumärken är Thorn Svenska AB och S&A Sverige AB men det finns fler företag med mer än en lånelösning.

Färsk och uppdaterad information om olika privatlån.
Att hitta webbplatser med uppdaterad information om villkoren för olika privatlån online är inte alltid så lätt. Vi uppdaterar all information löpande direkt när vi får kännedom om olika långivares förändrade villkor. Däremot tar vi inte ansvar för om det någon gång händer att vi inte har den allra senaste informationen om nya eller gamla låneprodukter. Det är alltid du själv som måste säkerställa att villkoren motsvarar dina förväntningar.
 

Rättvisa jämförelser av privatlån online

Vi tycker att det är viktigt att du själv får bilda dig en ordentlig uppfattning om vilka lån som är bra eller dåliga utifrån ditt perspektiv. Därför har vi valt att presentera alla lånen i alfabetisk ordning på den här sidan. Det ger en mer rättvis jämförelse då alla lån har sina för- respektive nackdelar. På det sättet får du chansen att utan yttre påverkan, själv jämföra olika privatlån utan krav på säkerhet.
 

Att tänka på innan du lånar pengar online

Eftersom tecknande av låneavtal online faller inom distansköplagen, har du rätt att ångra ditt lån inom 14 dagar. Skillnaden mellan att ångra ett lån och att förtidsinlösa det efter låt oss säga exempelvis 20 dagar, är eventuella avgifter som du möjligen kan få tillbaka. I övrigt är det faktiskt inte någon större fara om du ångrar dig efter att de 14 dagarna löpt ut när det handlar om privatlån utan säkerhet.
Du ska nämligen alltid ha rätt att förtidsinlösa ditt lån och det kan du göra när som helst under lånets löptid. Att förtidsinlösa ett lån ska inte medföra några extra kostnader.

Låna inte mer pengar än du kommer att kunna betala tillbaka. Om du känner att du behöver ett lån men kanske inte kan betala så mycket på det varje månad, är det en lång löptid som är lösningen då det medför lägre månadskostnad men på sikt även oftast högre totala räntekostnader beräknat på hela lånets löptid.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2020-05-25.

Alltid på www.kontanter.nu

Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt lån för skuldfinansiering
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån
Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller smslån