Ångra ett gammalt blankolån med dåliga villkor

Att ångra ett gammalt lån med dåliga villkor och hög ränta är ganska lätt. Många tror att de är bundna till att ha kvar det gamla lånet tills det är avbetalt, vilket är en felaktig uppfattning. I alla fall om det handlar om lån utan säkerhet, eller så kallade blankolån.
Du ska i alla lägen se till dina egna ekonomiska intressen, det vill säga att du har ett så billigt lån som möjligt med så bra villkor i övrigt som möjligt.

 

Var inte trogen din gamla bank av gammal vana

Vi människor har ofta vanor som vi kanske inte vet riktigt vad de grundar sig i. När det kommer till att låna pengar är det inte alls säkert att din "vanliga bank" är den aktör som kommer att ge dig det bästa eller billigaste lånet! Kanske tecknade du ett låneavtal då räntorna rent generellt sett var högre och ditt lån ansågs som billigt och bra just vid den tidpunkten. Då ska du söka ett billigare lån så snart du bara har möjlighet.

Att vara trogen sin gamla vanliga bank kan i sämsta fall, kosta dig massor med pengar och det kommer ingen att tacka dig för! Visserligen är det vanligt att man kan få bli stamkund genom att samla alla sina bankaffärer i en och samma bank men om du börjar räkna på dina förmåner kanske de inte täcker upp och kompenserar för sämre lånevillkor med dyrare ränta.

Genom att ansöka om ett nytt billigare lån än det du tidigare har, kan du få mer pengar över i plånboken varje månad. Kanske har du hört negativa kommentarer om att inte låna pengar till lån? Det gäller i första hand situationer som innebär att man inte ska låna pengar för att betala löpande månadskostnader för gamla lån. Att ta ett lån för att förtidsinlösa ett eller flera gamla krediter och lån är en helt annan sak. Tanker är att du förtidsinlöser dina gamla lån och krediter i sin helhet och på så sätt helt enkelt byter ut dina gamla dyra lån mot ett nytt billigare alternativ. Detta kallas ofta även för skuldfinansiering eller skuldkonsollidering. Vissa benämner det även som samlingslån eller nystartslån. Läs mer om eller gör din ansökan om nystartslån redan idag. Du förbinder dig inte till att teckna avtal om nytt lån med att undersöka vad du kan få är alltid bra.
 

Vad kan onlinelån ge för fördelar?

Om man bortser från det uppenbara, nämligen att du inte behöver träffa någon fysiskt för att ansöka om ett lån, finns det många fler fördelar. Även om många av storbankerna också erbjuder låneansökningar online, så finns det oändligt många fler banker att välja mellan. De allra flesta av aktörerna online går bara att göra affärer hos online eftersom de inte finns fysiskt på bankkontor runt om i landet. Detta ger onlinebankerna en viktig konkurrensfördel som de kan använda för att investera i lokaler, istället kan pressa priser och villkor på sina lånetjänster.

Tillgängligheten är en stor fördel. I dagens pressade samhälle och våra olika geografiska förutsättningar att besöka olika banker blir onlinetjänster för lån en viktig aspekt. Banker online är tillgängliga för ansökan om lån 24/7 (24 timmar per dygn, 7 dagar per vecka). Du kan ansöka om lån i lugn och ro precis när det passar dig. Utbetalning av pengar äger oftast rum en vardag när vi talar om stora summor pengar, medan mindre lån på upp till 50000 kronor, hos vissa långivare kan utbetalas även på helger och kvällar. Var dock uppmärksam på att även om de snabbaste lånen ger vissa fördelar, kan de i många fall även ha en högre ränta.

Priset på onlinelån varierar mycket och det är oftast din kreditvärdighet som avgör hur billigt lån du kan få. Till skillnad mot om du skulle välja bland de storbanker du kan besöka på ett bankkontor, finns det ett stort utbud av bra och säkra banker online, som öppnar möjligheten att få lån trots låg kreditvärdighet.
 

Finns det några nackdelar med onlinelån?

Det finns egentligen inga nackdelar med onlinelån, som inte gäller lån rent generellt. Man ska vara medveten om att ett lån i princip alltid medför en kostnad i form av ränta men det gäller oavsett om du lånat online eller inte.

Du måste alltid vara uppmärksam på din totala lånekostnad varje månad så att du vet säkert att du kommer att kunna betala tillbaka lånet enligt det låneavtal du tecknar. Förutom räntan ska du även sänka själva skulden genom att amortera och dessutom kan det tillkomma andra administrativa kostnader så som fakturaavgifter eller liknande.
Se upp för att hamna in en skuldfälla som innebär att du lånat så mycket pengar att du får svårt att återbetala dem. Sök inte heller lån för ofta då de lån som använder sig av UC som kreditupplysning, påverkar din kreditvärdighet, nästan oavsett om du sedan tackar ja till lånet du ansökte om eller inte.

Har du ansökt för många gånger om lån som använder UC, under en 12-månadersperiod, bör du lugna ner dig lite och inte söka den typen av lån på ett tag. Däremot påverkar inte lån utan UC kontroll, din kreditvärdighet så det kan mycket väl vara ett tillfälligt alternativ tills du kan ansöka om det lån du helst ville få.
 

Tiderna förändras - se upp för bedragare

Att tiderna förändras ungår nog knappast någon. Vi väljer att sköta allt fler ärenden online och det gäller även vår privatekonomi. Du kan känna dig trygg och säker med bankärenden online, så länge du inte lockas att kontakta några bedragare och lämna ut dina kontouppgifter.

På många webbplatser ser vi tyvärr att bedragare gör inlägg och lockar med att det finns någon vänlig rik privatperson som lånar ut pengar till okända personer till nästan ingen ränta alls. Glöm det! Det finns inga sådana privatpersoner utan du riskerar att bli bedragen på hög nivå. Istället ska du alltid välja trygga, säkra och seriösa lån. Du ska inte mejla en ansökan till någon bedragare utan ansökan ska ske genom ett formulär online som går att spåra till en viss webbplats.
Alla lån du hittar på kontanter.nu är seriösa långivare som finns i verkligheten och bedriver en verksamhet som är godkänd av finansinspektionen. Sök bland alla lån online för att få en god överblick över vilka långivare som finns att välja mellan.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar