5 tips för att få mer pengar i plånboken snabbt

Att skaffa mer pengar snabbt är ett behov som för många kan känns omöjligt. Vi ska gå igenom 5 snabba tips som kan ge mer pengar i plånboken snabbt och självklart helt lagligt! De här tipsen är utvalda utifrån att de även fungerar effektivt under Corona-pandemin.
 

1. Ta ett snabbt och enkelt lån online

Det snabbaste och (för många) enklaste sättet att skaffa mer pengar snabbt på, är att ta ett lån online. När du väl hittat det rätta lånet att söka, tar det bara några minuter att fylla i ansökan. Sedan får du oftast svar direkt på skärmen och pengarna betalas i de flesta fall ut antingen samma dag eller bara någon enstaka dag därefter.

Detta är det enklaste sättet att skaffa pengar snabbt på men det är inte kostnadsfritt. I nästan 100% av fallen behöver du betala ränta för de lånade pengarna. Var noga med att välja rätt typ av lån och ett lån med kostnader som står i proportion till hur akut behov av pengar du har.

Snabba enkla smålån är en lösning som många väljer, medan andra väljer att ta ett helhetsgrepp om sin lånesituation för att få mer pengar över i plånboken. Det senare görs genom att ansöka om skuldfinansieringslån.

Möjligheten att låna pengar har inte påverkats nämnvärt av Corona-pandemin och därför är detta fortfarande det snabbaste sättet att skaffa pengar på även nu.
 

2. Sälj saker du inte behöver eller som du kan avvara

Även om du ska undvika sociala kontakter och hålla distans till personer du möter är det fullt möjligt att sälja saker du inte behöver längre eller som du kan avvara för att skaffa nya senare när du har mer pengar igen.

Att lägga upp säljannonser på olika mötesplatser på nätet är det mest effektiva oavsett om det finns en pågående pandemi eller inte. Facebook är det mest användbara då det finns massor av lokala grupper där man säljer och köper saker online. Du hittar dessa grupper genom att göra sökningar på köpes/säljes och (din bostadsort). Bor du avsides kan du söka på närmsta stad eller till och med län.

Tänk på att rengöra dina saker noga innan du lämnar över dem till en köpare.
 

3. Plocka bär och svamp i skogen

Visste du att du kan plocka bär och svamp i skogen helt utan kostnad och sedan sälja dem utan att behöva betala skatt upp till ett visst belopp?
Just nu pågår den Svenska bär- och svampsäsongen och det är bara att ge sig ut i skogen för att leta efter dessa skatter.

Du kan läsa mer om hur och när den här typen av skattefria inkomster ändå blir skattepliktiga på Skatteverkets hemsida.
 

4. Minska dina utgifter dramatiskt

Att minska sina utgifter dramatiskt är nog ett av de snabbaste och mest effektiva sättet att få mer pengar över på. Att ta sig en funderar på vad man verkligen behöver pengar till och vad som är värt att lägga pengarna på, kan ge en oväntad effekt på din privatekonomi.

Hur du kan göra för att få ordning på ekonomin och samtidigt få mer pengar snabbt kan du läsa mer om i våra tips om att få mer pengar över.

Om du kan göra detta i kombination med att skaffa pengar snabbt och lagligt utan att ta lån, får du dubbel effekt och bör känna dig mer stadd i kassan bara på några dagar.
 

5. Begär skattejämkning

Brukar du få tillbaka pengar på skatten efter deklaration? I så fall kan du överväga möjligheten att begära jämkning. Om du exempelvis brukar få tillbaka pengar på skatten med anledning av arbetsresor eller stora ränteutgifter och dylikt kan du istället begära jämkning om du behöver pengarna mer omgående.

Jämkning innebär att om du till exempel brukar få tillbaka 12 000 kr om året efter deklarationen så kan du istället få tillbaka de pengarna redan varje månad i form av lägre skatt.

Det går jättesnabbt att ansöka om jämkning på Skatteverkets hemsida men du behöver logga in med BankID. Sedan lämnar du ditt positiva jämkningsbeslut till din arbetsgivare som ska börja dra mindra skatt så snabbt som möjligt. Med lite tur kan detta ske redan till nästkommande lön.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar