Krislån för privatpersoner under Corona-pandemin

Det finns egentligen många olika tillfällen då behovet av ett krislån för privatpersoner kan behövas. Just nu under Corona-pandemin kan många personer behöva ett tillfälligt tillskott av pengar av olika skäl.
Många har helt oväntat drabbats av ofrivilligt inkomstbortfall och om det handlar om att välja mellan att riskera att få betalningsanmärkningar eller att betala ränta för ett lån, är valet för de flesta ganska lätt.

Det handlar om att minimera skadan genom att se till att kunna betala sina räkningar och även om ett särskilt krislån med låg ränta, för personer i riskgrupp hade varit toppen, så finns det inget speciellt sådant för ändamålet. Att få vänta på pengar extra lång tid med anledning av tillfällig sjukskrivning eller för att man tillhör en riskgrupp och därför måste stanna hemma från jobbet, drabbar många just nu.
 

Låg ränta minimerar skadan på din ekonomi

Om du måste ta ett krislån för att betala räkningar och andra löpande utgifter med under en period, är det viktigt att se till att minimera skadan och den ekonomiska påverkan så gott det bara går. Det viktigaste är att tänka på att du ska ta ett lån som är så billigt som möjligt. Har du andra investeringsplaner på lite sikt, kanske du också vill låna pengar utan UC-kontroll, för att inte förstöra din kreditscoring. Om du ansöker om och blir beviljad ett lån som inte använder just UC som kreditupplysning, bevaras din kreditvärdighet. Det är viktigt att understryka att ett lån utan UC inte innebär att det inte görs någon kreditupplysning, utan att det handlar om att långivaren inte använder just det kreditupplysningsföretaget.

Att låna pengar till en ränta på mellan 3 - 10 % som en krisåtgärd för privatekonomin kan kännas tungt. Särskilt om det handlar om att låna pengar till räkningar snarare än att låna pengar till ett speciellt ändamål i form av en investring eller en minnesvärd resa.

Den som har bra kreditvärdighet har goda förutsättningar att få ett billigt krislån med låg ränta, medan den som kanske redan lever på marginalerna, kommer att få nöja sig med lån med något högre ränta.
Att Corona-pandemin slår hårt mot dem som redan är ekonomiskt utsatta är ett stort problem men att leva med betalningsanmärkningar och i värsta fall ett skuldsaldo hos Kronofogden i framtiden, är bland de sämsta alternativen.

Det går att låna pengar trots låg kreditvärdighet och det man ska tänka på är att jobba sig igenom lånelistan på ett sätt så att du börjar med att titta på de billigaste lånen man kan få med låg kreditscoring.

Den stora osäkerheten kring när hela den här situationen är över, gör det hela ännu svårare och därför är det många som oroar sig mycket för sin privatekonomi just nu.
 

Lån för tillfälligt sjukskrivna

Sjukpenningen matchar inte allas ordinarie inkomster och därför kan några veckors sjukskrivning vara förödande för mångas privatekonomi. Vid en tillfällig sjukskrivning ska du inte i din låneansökan skriva att din sysselsättning är "sjukskriven" utan du som har ett arbete men är tillfälligt sjukskriven, ska som vanligt ange att du är anställd.
 

Gör allt för att förbättra din situation utan lån först

Att ta ett lån kostar pengar i form av ränta och därför ska du alltid vidta alla åtgärder du kan innan du tar ett akut lån för att betala löpande utgifter med.

Genom att försöka leva billigt och ta till dig alla tips på hur du kan klara din ekonomi bättre under Corona-krisen, kanske du kan minska behovet av lånade pengar.

En sak som många missar är att det kan vara billigare att omförhandla sina befintliga lån än att ta ett nytt. Genom att samla ihop gamla lån och krediter kan du kanske frigöra ett utrymme som gör att ditt behov av nya lån minskar dramatiskt. Läs mer om hur du kan samla lån för för att få mer pengar över varje månad.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar