Akut lån eller kostnadsfri buffert även om du har låg kreditvärdighet

Just nu befinner vi oss i ett läge då många behöver ett tillfälligt tillskott i kassan.
Den som till exempel riskerar att bli arbetslös, måste vara beredd på att skaffa tillfälliga reserver för att klara tiden fram tills man får ersättning från a-kassan, vilket kan ta ett bra tag från den tidpunkten man blir arbetslös.

 

Akut lån fram tills dess du får pengar

Ett akut snabblån att använda fram tills dess du får normala inkomster igen, är en lösning som passar dig om du vet att du kommer att få pengar igen inom överskådlig tid. Kanske är du korttidspermitterad inom en bransch som förväntas överleva även efter krisen eller så kanske du på grund av sjukskrivning eller ofrivillig karantän, fått ett inkomstbortfall av tillfällig karaktär.

I de här lägena kan ett lån absolut vara en lämplig lösning. Först och främst ska du förstås söka efter de billigaste lånen men om du har låg eller dålig kreditvärdighet, kommer valmöjligheterna att minska. I de fallen är det skönt att veta att det ändå finns lån man kan få trots dålig kreditvärdighet och många förfrågningar hos UC.
Snabba lån för dig med låg kreditvärdighet är alltså ett alternativ som kan hjälpa många i dessa tider.

Om du ansökt om A-kassa så tar det oftast många veckor innan du får din första utbetalning och en sådan skarv kan hjälpas upp av ett lån eller en kredit.
 

Akut lån inklusive en buffert för oförutsedda händelser den närmsta tiden

För många är framtiden osäker och ingen vet exakt hur länge den ekonomiska krisen kan få konsekvenser för vår privatekonomi. Den som känner sig osäker kan skaffa en buffert nu i händelse av försämrad privatekonomi senare.
Kanske vet du inte om du kommer att drabbas av korttidspermittering eller arbetslöshet och då kan det kännas tryggt att veta att du har en liten reserv den dagen som något sådant händer.

Genom att ansöka om en kredit som inte kostar några pengar så länge du inte använder pengarna på den, kan du känna dig tryggg ifall du skulle råka ut för ett inkomstglapp framöver. Att ansöka om krediten innan du redan är i en sådan situation är väsenligt mycket enklare än att göra det i panik när det akuta behovet redan är ett faktum.

Dels är det förhållandevis lätt att bli godkänd för olika krediter medan du fortfarande inte blivit korttidspermitterad eller varslad om uppsägning och dels slipper du stressen om det skulle hända.

De olika typer av kontokrediter online som finns, kan du ansöka om nu och de kostar inget i ränta förrän du börjar göra uttag från den.
 

När låg kreditvärdighet blir ett problem

Om du redan är varslad om uppsägning, är det inget som kommer att synas i en kreditupplysning. Däremot behöver du själv noga tänka efter så att du vet med säkerhet att du kommer att klara av att betala av lånet även om du råkar ut för arbetslöshet. Ett varsel behöver inte betyda att du kommer att bli uppsagd men om du blir du arbetslös sänks din kreditvärdighet avsevärt. En låg kreditvärdighet gör att det blir svårare att få ett lån eller en kredit.

Om du har många skulder sedan tidigare och fått låg kreditvärdighet på grund av det, kan en lösning vara att ansöka om ett samlingslån. Du kan ansöka om att samla ihop gamla lån och krediter samtidigt som du ansöker om ytterligare en summa för att ha till något annat.

Även den som har betalningasanmärkningar kan få låna pengar, även om det sannolikt inte blir till samma låga ränta som många andra låntagare kan erbjudas.

Att leta efter lånelösningar när banken säger nej, är mycket psykiskt påfrestande. Den som inte vet om man kommer att kunna betala sina räkningar sitter i en mycket stressad situation och då är det egentligen bara lån för personer med väldigt låg kreditscoring som återstår.
 

Akut lånebehov uppstår oavasett kris eller inte

Fordon behöver repareras och hushållsmaskiner fortsätter att gå sönder även i kristider. Att ta ett lån för att köpa ny tvättmaskin kan vara helt nödvändigt för den som inte har någon buffert på banken.

Faktum är att det är ganska få hushåll som har den rekommenderade bufferten på sina bankkonton. Att ha motsvarande tre månadslöner per vuxen på sitt konto är ganska få förunnat.

Det du ska tänka på när du lånar pengar under kristider, är att ta lånet på så lång återbetalningstid som möjligt även om du vet att du kommer kunna återbetala pengarna snabbare än så just nu.

När du ansöker om ett lån ska du alltså välja så lång löptid som möjligt och istället göra extra amorteringar för att det ska bli så billigt som möjligt. Om du gör på det här sättet har du en trygghet i att om du inte kan betala mer än du måste en eller flera månader, kan du bara låta bli att göra det. Med lång löptid minskar det månatliga beloppet som du måste betala varje månad och det kan komma en dag då detta passar dig bättre.
 

En besvärlig situation för många

Det är en väldigt unik situation vi befinner oss i just nu och inte ens experterna kan säga hur länge den här situationen kommer att kvarstå. Om du har drabbats hårt av krisen och blivit av med jobbet, är det lätt att bli väldigt nedstämd och ledsen.
Det finns dock saker som du kan göra för att redan nu börja planera för hur du snabbast möjligt kan få bättre ekonomi när krisen börjar lätta.
 

Akut lån eller kredit
Akut lån eller kredit

5 saker att undvika gällande att låna i kristider

  • Låna inte mer pengar än du behöver. Ansök hellre om en kontokredit som du kan ha där i reserv ifall du behöver göra uttag framöver.
  • Ta inga lån alls om du inte tror att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna. Då riskerar du att få betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
  • Drabbas inte av panik och sök första bästa lån oavsett pris. Ta dig istället tiden att jämföra alla lån online för att få bästa möjliga lånevillkor.
  • Låna inte pengar till semestern i år. I år är det år då semestern får lov att bli lite som den blir beroende på hur situationen utvecklas.
  • Låna inte pengar för att unna dig det där lilla extra i nuläget. Har du inte ekonomi nog att göra det utan att låna pengar, ska du undvika det just nu i dessa osäkra kristider.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar