Bättre ekonomi 2020 - ett nyårslöfte att förverkliga

Att få bättre ekonomi är ett nyårslöfte som i de allra flesta fall kräver en egen insats i form av lite arbete, disciplin och ordning och reda. Många nyårslöften blir liggande utan åtgärd men om du tillhör dem som lovat dig själv att få mer pengar över, så är det bara att sätta igång.

Det är lättare än många tror att förändra privatekonomin till det bättre.
Allt detta utan att besöka experter på banken eller att vinna storvinsten på Lotto. Allt kanske startar med att du bestämmer dig för att samla ihop gamla lån och krediter eller med att du slutar shoppa saker du inte behöver. Lösningarna ser olika ut från person till person.
 

En enkel planering och stenhård disciplin

Att planera för att bli rik är en sak, det har nog många gjort någon gång i livet. Men hemligheten är sedan att leva disciplinerat utifrån den plan man faktiskt tänkt ut.

Att få ordning och reda på ekonomin med en långsiktig plan att bli rik är inte så svårt som många tror om man bara börjar i rätt ände.
Det handlar alltid om att ha så små utgifter som möjligt och sedan skaffa pengar på alla sätt som bara är möjligt. Men detta betyder inte att du måste ha tre heltidsjobb och leva på vatten och bröd. Tvärtom är det ganska enkelt bara du skaffar koll på läget.
 

Universallösningen är att minska utgifterna

Att skaffa mer pengar snabbt är inte alltid så enkelt även om det finns gott om ideer och förslag på hur man kan skaffa pengar snabbt.
I första steget mot dina mål att få mer pengar över, ska du lägga allt fokus på att sänka dina utgifter och sedan kan du fundera på om du även har möjlighet att öka dina inkomster.

De flesta brukar börja med att räkna ut hur mycket pengar de gör av med på olika saker i dagsläget och hur mycket pengar de vill unna sig att spendera på olika saker i sitt nya liv på vägen mot mer pengar i plånboken.
Många låter sig sedan nedslås av det faktum att många utgifter är väldigt svåra att påverka och kanske tappar de helt modet redan där. Gör inte det! Att se över utgifter och fasta kostnader är fullt möjligt även om det kanske ser ut att handla om småpengar.

Många kör också fast när de ser hur mycket pengar de lägger på lån och krediter som de har sedan tidigare. Att ansöka om ett lån för skuldfinansiering är för många en mycket god kickstart. Det finns människor som sparar in flera 1000-lappar per månad på att samla ihop gamla lån och krediter.
 

Det är småpengarna du blir rik på?

Många har säkert hört att det är småpengarna du blir rik på. Det är verkligen något att tänka över för till viss del ligger det otroligt mycket sanning i det. Att exempelvis dra ner på restaurangluncher kan tyckas vara småpengar med argumentet "man ska ju ändå äta" men det kan handla om att spara 80-120 kr per dag! Låt oss säga att en hemmalagad matlåda kostar dig 20 kr att laga (vilket är ganska högt räknat) och du annars skulle ha ätit restauranglunch för låt oss säga 100 kronor - då kan du spara 80 kronor per dag du låter blir restauranglunchen.
Låt oss sedan säga att du äter lunch på restaurang 10 gånger på en månad. Då har du plötsligen sparat 800 kronor bara på en månad.

Ett annat exempel är att byta försäkringar. Hemförsäkring, bilförsäkring och annat är en fast utgift som många bara betalar varje gång räkningen kommer, utan att reflektera över huruvida priset är rimligt eller inte. Att spara in en 50-lapp per månad på billigare försäkringar kommer att innebära tusenlappar på lång sikt.

Om du bestämt dig för att ta ett lån för att få en kickstart i ditt nya rikare liv, är det viktigt att du sedan håller dig till din planering. Om inte kommer det inte att hända så mycket mer än att du får lite mer pengar över med anledning av sänkta lånekostnader. Att göra en enkel budget är nästan helt nödvändigt för att din planering ska hålla.

Lycka till med ditt rikare 2020!
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar