Skaffa pengar jättesnabbt - när du har akut behov av pengar

Akut behov av pengar kan uppstå av flera anledningar. En vanlig sådan är oförutsedda händelser eller årstider som av sin karaktär medför extra kostnader för många (jul, semester eller annat).
Oavsett varför du är i akut behov av pengar och behöver skaffa pengar enkelt och snabbt så finns det lösningar för de flesta.

Många lockas av freselsen att få pengar på kontot direkt inom några minuter, vilket kan leda till lite förhastade beslut som man kanske får ångra senare. Innan du bestämmer dig för att ta ett snabbt lån för akut behov, ska du tänka efter noga så att du har förmåga att betala tillbaka lånet när det är dags. Tänk på att även om du lyckas få ett lån utan ränta, ska själva lånet ändå betalas tillbaka förr eller senare.

Det är alltså värt att ta sig en funderar på några olika saker innan man klickar till sig snabba pengar genom ett onlinelån.

  • Behöver du verkligen pengarna just nu eller kan du vänta tills nästa lön?
  • Vad kommer du att behöva göra för uppoffringar om du väljer att avstå från att ta ett snabblån?
  • Kan du skaffa pengar på annat sätt eller låna pengar av vänner och familj?
Om du ändå känner att ett lån är den enda utvägen behöver du ta ställning till en del andra saker innan du skrider till verket och ansöker om ett lån online.
  • Hur mycket pengar behöver du? Ta inte i för mycket då du kan ångra dig sen.
  • Är du säker på att du kommer att kunna återbetala inom utsatt tid? Om du inte är det, avstå från att låna och bit ihop.
  • Hur mycket är du beredd att betala i ränta? Räntan är kostnaden för att du lånar och kommer ovanpå/utöver själva lånebeloppet.
  • Är det ett till fullo utbetalt lån på en viss summa du behöver eller är en kontokredit online vara ett alternativ? (Fördelarna är många med onlinekrediter).
  • Är ett mindre snabblån den bästa lösningen för dig eller behöver du titta på olika alternativa lösningar för att skaffa ett samlingslån samtidigt som du tar ett nytt lån?
  • Tror du att du har svårt att få lån med anledning av dålig kreditvärdighet? I så fall begränsas du till att söka efter den sortens lån man kan få trots låg kreditvärdighet, vilket ofta är lite dyrare lån även om långt ifrån alla är så kallade högkostnadskrediter.

Om du känner att det finns minsta lilla risk för att du ska få återbetalningsproblem ska du akta dig för att söka lån. Att hamna i en ond cirkel där du har behov av att låna pengar annat än tillfälligt, kan få tråkiga följder om du inte klarar av att betala tillbaka lånen som du ska.
Särskilt långivare för mindre snabblån, har antingen dyra lösningar för att skjuta fram betalningen någon enstaka månad eller i värsta fall skickar de iväg ditt ärende till inkasso direkt.

I enstaka fall kan det ändå vara motiverat att ta ett snabbt akutlån för att lösa en besvärlig ekonomisk situation. Då tar du risker genom att låna pengar för att lösa ett akut problem med pengar. Förhoppningsvis fungerar din plan för hur du ska återbetala pengarna men det finns också andra effektiva sätt att skaffa snabba pengar på. Visst ska det erkännas att det kanske inte går lika snabbt som att ta ett lån, det beror på dina personliga förutsättningar och också på om du har saker att sälja för att på så sätt skaffa pengar jättesnabbt utan att ta lån.

Om du inte kan betala tillbaka pengarna kan det leda till betalningsanmärkningar och andra tråkiga påföljder. I den situationen vill ingen vara!

Att ta sig ur en skuldfälla kan bli knepigt och om du därtill saknar regelbunden inkomst så ska bör du för säkerhets skull, avstå helt från att låna pengar.
Har du varaktiga problem med din ekonomi kan du söka hjälp att få ordning på den. De flesta kommuner har kostnadsfri ekonomisk rådgivning att erbjuda. En nackdel med det är förstås om du känner att din personliga integritet skadas av att uppsöka sådan hjälp. Ofta kan personer i små kommuner känna ångest över att ta kontakt med kommunens ekonomiska rådgivare.

Väljer du att försöka lösa saken på egen hand kan vi kanske bidra med lite tips på hur du får ordning och reda på din ekonomi.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar