Skaffa snabba pengar före julen 2019

Att skaffa pengar snabbt och få pengarna på kontot redan samma dag, är populärt. Särskilt så här inför julen då många vill ha lite extra pengar i plånboken. Oavsett om julen har med saken att göra eller inte, finns det snabba, enkla och lagliga sätt att skaffa pengar på.

Snabblån eller inte?

Är du i tillfälligt behov av extra pengar, är ett snabblån ett bra alternativ. Det du ska titta extra noga på är vilka kostnader som lånet kommer att innebära för dig. Ibland är vanliga banklån bättre när man ser till priset och de behöver inte heller ta särskilt långt tid att bli godkänd för heller.

Den gamla sortens sms-lån och snabblån var ofta väldrigt kortfristiga medan det idag finns snabblån som man kan ha i flera år.
Hitta ett bra snabblån för att få pengarna snabbt och smidigt in på ditt konto då snart ditt lån blivit godkänt.

Om du vill söka efter snabba lån med jättelåg ränta, kan du söka bland andra typer av lån online.

Många menar att snabblån och smslån är en fara för svenska hushåll eftersom det är så lätt att ansöka om lånen online, få svar direkt och pengar på kontot kanske bara inom någon timme. Själva upplägget för hur det fungerar, kan förstås locka vissa personer att ta ett lån, utan att först tänka efter ordentligt. Den som ångrar sig kan dock göra det i enlighet med distansköplagen och så länge du meddelar långivaren att du ångrat dig, blir det inga problem att snabbt lösa lånet. Detta under förutsättning att du inte redan använt upp pengarna förstås.

Om du ångrar dig efter att tiden för ångerrätt har gått ut, ska du alltid ha rätt att förtidsinlösa ditt lån. Det är i praktiken samma sak som att ångra lånet eftersom du ändå i båda fallen får betala ränta för de dagar du haft pengarna på ditt konto.

I vissa fall kan man prata om så kallade högkostnadskrediter, vilket är ett samlingsbegrepp för lån med väldigt hög ränta. Du bör förstås undvika de lån som har omotiverat hög ränta men den som till exempel har svårt att få banklån, kanske bara blir godkänd för lån med lite högre räntesats.
Det är dock en myt att alla snabblån är högkostnadskrediter. Det finns billiga lån utan UC-kontroll.
 

Hellre ta ett lån än att skaffa olagliga pengar

Att hålla sig till snabba, säkra och lagliga sätt att skaffa pengar på, är otroligt viktigt. Många kanske frestas av att skaffa pengar på olagligt sätt, vilket vi definitivt avråder då det kan förstöra tillvaron för vem som helst. Inte heller pyramidspel eller andra mer eller mindre konstiga sätt att skaffa pengar på, är att rekommendera.

Ta aldrig ett lån om du inte vet säkert att du kommer att kunna återbetala det enligt överenskommelse. Att slarva med återbetalningar eller att sätta sig i en situation då du inte kan betala dina räkningar, kan leda till vädligt tråkiga konsekvenser. Du kan till exempel snabbt få en betalningsanmärkning om du slarvar med återbetalning av ett lån. Det är ganska få snabblåneföretag som är särkilt toleranta om du inte kan återbetala lånet men många brukar ändå gå att resonera med om du får tillfälliga betalningsbekymmer.

Känner du dig osäker på om du kan skaffa pengar på andra sätt än att ta ett lån, kan du alltid läsa mer om tips på hur man skaffar pengar utan att låna.

Vid tillfälliga betalningsbekymmer ska du snabbt kontakta din långivare och se hur ni tillsammans kan lösa situationen. Detta brukar normalt sett fungera åtminstone en gång hos många långivare eftersom de seriöst vill hjälpa till. 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar