Stora lån utan säkerhet som skiljer sig från mängden

Att jämföra olika lån på nätet kan vara lite utav en utmaning för de flesta av oss. Det är nominell ränta, effektiv ränta, lånevillkor, krav och allt möjligt som kan göra vem som helst uppgiven och trött.
Här vill vi prata om tre specifika lån utan säkerhet, som av olika skäl skiljer sig från mängden på ett postitvt sätt.

Med att några lån sticker ut från mängden, menar vi att det är speciella lån med speciella villkor. Antingen är det speciella lån för att de är ovanligt lätta att bli godkänd för eller också är de speciella av andra anledningar.
 

Vårt första val - Bynk lånet

Bynk är ett mycket speciellt lån som skiljer sig från mängden på flera sätt. Det mest utmärkande med Bynk är att man kan skjuta fram sina betalningar och få så många som fyra betalningsfria månader per år.

I praktiken innebär det att med så många betalningsfria månader per år, behöver du bara amortera 8 månader av 12 möjliga. Det som händer i praktiken om man väljer att använda möjligheten till betalningsfria månader, är att lånet skjuts fram i tiden. Även den totala räntekostnaden ökar i praktiken eftersom det blir fler månader med en stillastående totalskuld som räntan omfattar. I de allra flesta fall, kommer du inte märka så mycket av detta eftersom stora lån ofta löper på under många år och några hundralappar extra i ränta, inte kommer att vara särskilt kännbart i de fallen.

En annan sak som skiljer Bynk från andra lån är att du själv när som helst under lånetiden, kan ändra de månadsbelopp som du ska betala. Detta innebär att du kan välja om du vill börja betala mer eller mindre på lånet varje månad, när du själv anser att du vill förändra återbetalningsvillkoren för ditt lån. Det här är en tilltalande lösning eftersom många kanske känner att det finns perioder då det passar bättre att betala lite mer och andra perioder då man behöver dra ner lite på de månatliga utgifterna.

Möjligheten att betala mer någon eller några månader, ges emellertid av alla banker och långivare medan möjligheten att bestämma sig för att betala mindre inte finns hos särskilt många andra banker.

Det tredje som skiljer Bynk från andra banker är att de har en egen app som du enkelt laddar ner och därifrån hanterar ditt lån och dina betalningar. De flesta andra banker begränsar sig till att du kan hantera ditt lån online men en app är ju oftast mycket enklare.

En fjärde sak som Bynk är ensamma om är att de har ett sorts lojalitetssystem som gör att om du sköter ditt lån bra, kan du tjäna poäng som du kan använda som återbetalning av ditt lån. Detta är ett lån med belöningssystem som inte går att hitta någon annanstans.

Att läsa lite mer om Bynk och vilka lånevillkor och krav som gäller, kan vara en god idé om du söker efter ett speciellt lån och detta verkar passa dina behov.
 

Vårt andra val - Bank Norwegian

BankNorwegian har sedan länge gjort sig kända för att ofta godkänna stora lån för skuldsatta. Många blir glatt överraskade när de blir godkända för lån hos BankNorwegian trots att de blivit nekade lån hos andra banker.

Både personer med låg kreditvärdighet och personer med stora skulder sedan tidigare, kan bli godkända hos BankNorwegian. Tyvärr återspeglas detta i deras räntor då de ligger något högre än de billigaste lånen utan säkerhet men det kanske inte är så konstigt.

Den som redan är hårt skuldsatt men ändå har en hygglig inkomst och sköter sina åtaganden i övrigt, kan få ett lån med bra villkor hos den här långivaren. Att påstå att den här banken skulle vara en mindre ansvarsfull långivare, vore en lögn. En sedvanlig kreditprövning görs alltid och låntagare med skuldsaldo hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar, gör sig inte besvär med att ansöka.

Ett lån för den som gett upp och inte trodde det var möjlig att få nytt lån på grund av överskuldsättning eller många förfrågningar hos UC helt enkelt. Det finns låntagare som haft extrema mängder av UC kontroller de senaste året, som ändå blivit godkända trots många förfrågningar. I just det avseendet sticker den här banken ut extra mycket.

Det verkar som att BankNorwegian är det bästa valet för den som har stadiga inkomster men som ändå behöver ett stort lån.

Läs mer om vad som krävs för att få lån utan säkerhet hos BankNorwegian.
 

Vårt tredje val - Svea Ekonomi

Svea Ekonomi har lån utan krav på säkerhet även för personer med urdålig kreditvärdighet. Man kan inte påstå att den som har jättelåg kreditscoring kommer att få de allra billigaste räntorna men likväl kan du bli godkänd för ett lån hos den här väletablerade långivaren.

Den som har någon form av säkerhet att erbjuda för lånet, kan till och med få lån med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Detta är det bara ett fåtal banker i Sverige som kan erbjuda. Att det är svårt att få lån med skulder hos Kronofogden, är ingen självklarhet och såklart säger det sig själv. Lånet du tar måste dock täcka hela din skuld hos Kronofogden, för att ansökan ska godkännas. Det innebär att du måste använda delar av lånet till att betala av skulden hos Kronofogden men vad gör väl det? Kanske var det för att bli av med just den som du letar efter lån.

Genom att låna pengar för att betala av skuld hos Kronofogden, kan du återfå din ekonomiska frihet igen. Detta gör Svea Ekonomi till en unik långivare i just det här avseendet. De är väldigt ensamma i Sverige om att hjälpa människor i den här situationen även om det finns enstaka andra lån som erbjuder liknande möjlighet.
 

Lån för skuldsatta - mer vanligt nu än förr

Förr var det en ovanlighet att skuldsatta personer kunde bli godkända för ett nytt lån. Numera är det mer vanligt än ovanligt att människor har mer än ett lån eller mer än en kredit.

Att omförhandla sina lån regelbundet har blivit enklare och mindre energikrävande då man lätt kan undersöka prisläget genom snabba ansökningar med svar direkt på nätet. Många testar att söka lån genom en låneförmedlare lite då och då, enbart för att försäkra sig om att de redan har den billigaste räntan på sina befintliga lån.

Låneförmedlare är nämligen det mest effektiva sättet att använda sig av när det handlar om att kolla marknaden lite utan att skada sin kreditvärdighet. Ofta får du möjlighet att få svar från upp till 20-25 olika banker i en och samma ansökan.

Att söka lån i syfte att lösa gamla skulder, kallas ofta för skuldfinansieringslån. Många tycker att namnet skuldfinansiering klingar dåligt medan andra som har förstått syftet och fördelarna med detta, regelbundet söker nya samlingslån för att få billigare ränta.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar