Inga pengar till räkningar - skaffa pengar snabbt

Fler än du tror har någon gång suttit i en sits där pengarna inte räckte till räkningarna en specifik månad. Låt dig inte drabbas av panik, det finns lösningar som gör att du kan slappna av och betala räkningarna i tid och därmed slippa obehagliga betalningspåminnelser.

Betalingspåminnelser kan göra vem som helst stressad och eftersom vi alla har en inbyggd drivkraft att göra rätt för oss, kan det vara mycket obehagligt att riskera att få en betalningspåminnelse.

En betalningspåminnelse kostar extra pengar i form av påminnelseavgift och om du inte betalar den kan du riskera att få en betalningsanmärkning, även om de allra flesta låter dig få ännu en påminnelse innan de skickar iväg ärendet vidare.

Genom att helt enkelt ta ett snabblån som hjälper dig att lösa din akuta situation, får du en ny chans att komma på banan igen. Om det däremot är ett ständigt återkommande problem för dig, att pengarna inte räcker till räkningarna, krävs lite fler åtgärder.
 

Bakomliggande skäl - ganska ointressant

Att behöva ett tillfälligt lån mellan lönerna, är inget ovanligt och de bakomliggande skälen till varför det blivit så är helt ointressant. Givet att detta inte är ett återkommande mönster, kan du slappna av och låna dig ur din jobbiga situation.

Den som vill kan förstås avstå från att låna i första skedet och istället försöka ringa runt till dem som skickat fakturorna i ett försök att skjuta fram betalningsdatumet. I de fallen krävs ofta en ömmande anledning till varför du inte kan betala din räkning. Om du inte väntar stora inkomster kan det också vara väldigt svårt att komma ur den här sitsen om du inte får ett större tillskott i kassan som gör att du kommer i bättre balans igen.

Ofta är det lättare att få ordning på ekonomin med hjälp av att låna pengar snabbt och enkelt istället för att hamna i samma situation varje månad. Men var noga med att se till att lånet verkligen löser din situation på sikt så att du inte måste ta ett nytt lån även nästkommande månad.
 

Skaffa mer pengar tillfälligt utan att låna

Ett lån medför i de allra flesta fall en kostnad för dig. Ett fåtal lån är helt kostnads- och räntefria men de är ovanligt att kunna låna pengar räntefritt. Några få långivare ger dig räntefria lån mer än en gång.

Det de flesta borde göra i första hand, är att se över om det går att komma i fas med hushållsekonomin genom att både sänka sina utgifter, samtidigt som de tillfälligt ökar sina inkomster. Att skaffa pengar utan att låna är en bedrift som kanske är enklare än du tror om du läser tips för att skaffa pengar utan att ta lån.
 

Är lånebehovet återkommande?

Om det inte är första gången inom loppet av ett år tillbaka, som du måste låna pengar för att komma ikapp med din ekonomi, kanske du behöver vidta lite mer kraftfulla åtgärder.
Undvik att hamna i en skuldfälla som kanske bara tar dig längre och längre ner i ett låneträsk som du inte vill vara i.
För många är lösningen på det här problemet att kraftigt sänka sina utgifter och kanske genom att samla ihop gamla lån och dyra krediter.

Har du lånat pengar eller ansökt om att låna pengar  många gånger på senare tid, kan du även ha drabbats av låg kreditvärdighet. Det kan inträffa om man får för många förfrågningar hos UC under en 12-månadersperiod.
Att ha låg kreditvärdighet kommer att göra att du får svårare att få ett vanligt banklån oavsett om du fullföljt ansökan genom att ta lånet du sökte eller om du slutligen ändå avstod. Har du låg kreditscoring, finns det en kategori av lån man kan få med låg kreditvärdighet.
 

Tips för framtiden

Så om du löser den här månadens ekonomiska åtaganden men är trött på att vända och vrida på kronorna varje månad, kanske du ska ta tag i saken på allvar och få ordning på privatekonomin.
Att dålig ekonomi skapar stress, är bevisat och livet blir ju ofta lite tristare om man aldrig känner att man har tillräckligt med pengar.

Att få ordning på sin ekonomi kan för övrigt vara lättare än man tror, särskilt om man följer de rekommenderade stegen för att ta tillbaka kontrollen över pengarna.

Underskatta inte heller möjligheten att låna pengar av familj och vänner. Många tycker att det är förenat med allt för mycket skamkänslor, att be sina nära och kära om hjälp med pengar. Om du vill låna pengar av familj och vänner så är det viktigt att du gör upp om att räntan måste vara obefintlig eller åtminstone billigare än om du tar ett banklån. Annars står du där med lån hos familj och vänner utan att det fanns någon vits med det mer än att du slapp ta ett banklån.

Om du har uttömt alla möjligheter till att låna pengar på bank så kanske du helt enkelt är tvungen att vända dig till familj och vänner men undersök gärna lånemöjligheter trots låg kreditscoring först.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar