Januariångest i plånboken?

Pank i januari Pank i januari
Januari är en månad så många lider brist på pengar att röra sig med. För många hänger den ansträngda privatekonomin med ända in till lönen i februari, vilket resulterar i ett par trista och fattiga månader som start på året.

Att vilja ha mer pengar att röra sig med i början av det nya året är kanske inget du är ensam om. Du vill slippa starta året med att vända på varenda krona och kanske till och med oroa dig för pengar och hur de ska räcka till nästa lön. Att ansöka om ett snabbt och enkelt lån online, är det enkla sättet att skaffa pengar fort på men det finns alternativa lösningar.

Att skaffa pengar utan att ta ett lån, är ett alternativ som alla bör titta på i första hand, innan de ansöker om ett lån online. Det är nämligen snabbt gjort att ta ett lån och om du gör det i onödan, är det att kasta räntepengar i sjön.
 

Lönen i januari kommer inte att räcka

Som många redan bittert fått erfara, är januari ofta den fattigaste månaden på året. Har man inte en bra lön och goda inkomster, är det vanligt att det även ger avtryck på ekonomin både i februari och kanske till och med under mars.
En riktigt tråkig start på året kan många tycka men det finns saker du kan göra för att förbättra din ekonomi på ett lite mer hållbart sätt. På det sättet slipper du kanske hamna i den här trista sitsen igen.

Att få ordning och reda på sina privatekonomiska åtaganden kan vara befriande på många sätt och om du bestämt dig för att själv göra en sanering av din ekonomi, är läget kanske här nu?
 

Utnyttja "begagnat-trenden"

En trend som verkar hålla i sig, är "begagnat-trenden" som råder i flera delar av Europa. I Sverige blev till och med årets julklapp, begagnade plagg. Bakom den här trenden ligger förmodligen många olika saker men den största enskilda drivkraften är förmodligen ett ökat miljötänkande.

Oavsett vilket, kan du utnyttja den här trenden för att skaffa snabba pengar helt utan kostnad. Genom att göra en ordentlig garderobsrensning och förrådsrensning, kan många sälja begagnade kläder och prylar för flera tusenlappar. Billigast är att "annonsera" genom inlägg på olika facebooksidor som är gratis att vara med i.

Här kan du få massor av tips på hur du kan skaffa pengar snabbt och utan kostnad.
 

Minska utgifter och/eller öka inkomster?

Att minska sina utgifter är den snabbaste vägen till att få mer pengar över. För väldigt många, räcker det att dra ner på diverse utgifter för att få en mycket bättre ekonomi.
Kombinationen att samtidigt öka sina inkomstkällor, gör det roligare och ökar motivationen men det kan för många vara svårt att veta hur man ska göra för att få mer inkomster.

Många tror att lösningen på ekonomiska problem enbart handlar om att öka inkomster men i kombination med sänkta utgifter, blir det du bestämmer dig för att göra, mer effektfullt.

Den som vill få ännu snabbare effekt på sina åtgärder, kan göra allt det här samtidigt som man själv ser över sina gamla lån och krediter för att maxa effekten av de andra åtgärderna. Genom att sänka lånekostnader kan man få en ännu snabbare övergång från dålig ekonomi till att få bra ekonomi.
Att samla ihop lån och krediter är ett bra sätt att starta på, vilket ökar motivationen till allt annat man också tänkt göra.

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar