Smslån med lång återbetalningstid är efterfrågat av många

Smslån med lång återbetalningstid Smslån med lång återbetalningstid
Tillhör du dem som söker efter enkla smslån med lång återbetalningstid och billig ränta?
Du och många andra kanske bör börja titta på alternativa lånelösningar som går lika snabbt och enkelt som de tidigare så kallade smslånen.

De nya låneformer som finns numera, är bättre och billigare än de "traditionella smslånen" som fanns förr. Lång återbetalningstid ersätter i allt större omfattning de gamla kortfristiga smslån som har funnits i många år.

Moderna låntagare föredrar i allt större utsträckning olika former av kontokrediter online, vilket ger lång återbetalningstid och flexibla villkor för den som vill kunna göra uttag när som helst. Ofta är räntan också väsentligt billigare och därför är detta den nya sortens snabblån.
 

Viktiga skillnader mellan låneformer

Den största och viktigaste skillnaden mellan smslån och kontokrediter är att den gamla typen av lån som kallades smslån, ofta var kortfristiga och att du kunde söka dem genom att skicka ett sms till kreditföretaget.

Numera uträttar de flesta sina ärenden genom smartphones och BankID, vilket öppnar upp nya möjligheter som är enklare, smartare, billigare och mer flexibla.

Om du söker och får ett vanligt lån eller snabblån, får du på förhand ett bestämt belopp som utbetalas till ditt konto. Därefter ska du amortera enligt en fastställd amorteringsplan och betala ränta för hela det belopp som överförts till ditt konto i samband med att du tog lånet.

I många fall tar man kanske i lite för mycket och lånar några tusenlappar mer än vad man egentligen behöver när man tar den här sortens vanliga lån. Om du istället gör en ansökan om en kontokredit online, betalar du bara ränta för det belopp du för tillfället har utnyttjat när avräkning görs inför din månadsbetalning. Oftast är villkoren också att du ska amortera en viss procentuell andel av den aktuella skulden, vilket gör att beloppen varierar beroende på hur mycket av din kredit du har använt.

Det medför alltså enbart fördelar med att söka en kontokredit online istället för ett vanligt lån. Det finns många olika krediter att söka och villkoren som du främst ska koncentrera dig på är räntan och hur många procent du minst måste amortera varje månad. Därutöver är det din egen personliga kreditvärdighet som avgör vilket lån du kan bli godkänd för.

Krediter av det här slaget utgör alltså ett väldigt bra alternativ för den som letar efter smslån med lång återbetalningstid. Även andra årslån utan UC kontroll, är mycket populärt för den som är intresserad av både större och mindre lån med lång återbetalningstid.
 

Att låna utan UC kontroll är vanligt

Att låna utan UC kontroll är mycket vanligt och något som väldigt många privatpersoner vill göra. De fördelar som lån som inte använder UC i sina kreditupplysningar, är många men det går bara att låna en viss summa pengar hos en och samma långivare om du vill söka lån utan UC. Ett vanligt sökbegrepp är att söka efter att låna 50000 kr utan UC, vilket tyvärr inte är möjligt hos en och samma bank i skrivandets stund.

Däremot kan man ta flera olika lån och då låna mycket pengar utan UC kontroll. De bästa alternativen om man vill låna mycket pengar utan att det görs någon förfrågan hos UC är att söka så stora lån som möjligt utan UC och söka så många som du har råd att betala sedan varje månad.

Även den som har betalningsanmärkningar, kommer att finna att det finns lån att söka trots detta. Det är bara en fråga om att hitta den rätta långivaren som har hög tillit till sina blivande lånekunder, oavsett om de har en sämre kreditscoring.

Det är ofta lite trixigt att hitta lån om man drabbats av låg kreditscoring men det är fullt möjligt för de allra flesta. Har du däremot av olika anledningar hamnat i en sits där du har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, begränsas dina lånealternativ till några få långivare.
En av de bästa i just det sammanhanget är Svea Ekonomi men även Marginalen Bank kan vara till hjälp om du vill söka lån med skuldsaldo hos Kronofogden.
 

Dryga ut semesterkassan utan att ta lån

Många ser lån som den första utvägen när det närmar sig semester och och semesterkassan behöver drygas ut.
Faktum är att det även finns ganska många sätt att skaffa pengar utan att ta ett banklån.

Den som ändå måste ta ett lån, bör definitivt hellre söka en kontokredit än ett annat kortfristigt lån om så är möjligt. Skälen har vi redan nämt och det är också skönt att veta att man har ett kreditutrymme som en buffert ifall något oväntat skulle inträffa medan man är på semester.

Andra alternativ är förstås att ta ett enkelt kort lån utan ränta. Det förutsätter dock att du vet att du kommer kunna betala tillbaka lånet ganska snabbt, annars kommer ränta att tillkomma precis som för andra lån och det kanske inte ens är de billigaste alternativet i så fall.
 

Låna utifrån vad situationen kräver

Att låna utifrån vad din situation kräver är det viktigaste av allt. Låna aldrig mer än du behöver om du inte absolut måste eller vill för att skapa ekonomiskt utrymme att konsumera.

Att aldrig låna mer än man kan betala tillbaka varje månad är också en självklarhet. Se alltid till att låna ansvarsfullt så att du inte hamnar i ekonomisk knipa senare. Att hamna hos Kronofogden är inget vi önskar att någon gör.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar