Cash2You upphör som varumärke

Nu har Cash2you upphört som varumärke och istället är vi alla istället hänvisade till "systerprodukten" CashBuddy.

Egentligen har det under en längre tid funnits en del frågetecken kring företagets båda varumärken som var precis identiska med varandra. Det vi kommer att sakna är dock möjligheten att ta lån hos båda samtidigt och därmed möjliggöra att låna 50000 kr sammanlagt, till bra villkor även för personer med låg kreditvärdighet.

Alternativen för personer med låg kreditvärdighet är dock fortsatt hyfsat goda gällande utbud. Den som vill låna 50000 kr trots låg kreditvärdighet, har fortfarande många olika lån att välja mellan.
 

Möjligheten att låna 25000 kr

Att Cash2You försvinner som varumärke får inte så mycket påverkan på marknaden. Det är många företag som har flera varumärken som liknar varandra mycket eller som är nästan identiska med varandra.

Det som kan skilja sig åt är att vissa företag bara medger att du har lån genom en av varumärkena och inte kan söka flera olika lån samtidigt om de är inom det företaget eller den koncernen.

Ett talande exempel är exempelvis företaget som står bakom den förmånliga krediten Tryggkredit, som är en av de bästa och billigaste krediterna på svensk snabblånemarknad. Det som många inte känner till är dock att man inom det företaget kan ha både en kredit och ett snabblån samtidigt, vilket öppnar upp möjligheten att låna 50000 kr utan UC kontroll hos en och samma långivare.

Är du beredd att ta lån som använder sig av UC finns det näst intill oändligt många olika alternativ att välja mellan. De billigaste lånen hittar du som regel bland de lån som egentligen är av större karaktär men där du inte nödvändigtvis måste söka ett stort lån för att använda just de lånen.

Stora lån är i princip nästan alltid uteslutande de billigaste lånen som du kan söka och de använder också oftast individuell räntesättning. Individuell ränta betyder att du blir erbjuden den ränta som långivaren anser är skälig utifrån din personliga kreditvärdighet.
Det du kan ha i åtanke är att dessa stora och billiga lån nästan alltid använder sig av UC i sina kreditupplysningar så om du vill låna pengar utan att det görs en UC kontroll, är det inte det bästa valet för dig.
 

Betala inte mer ränta än du måste

Att inte betala mer ränta än nödvändigt är självklart för de flesta. Det du ska tänka på när du lånar pengar är att inte låna mer än du behöver. Det är en onödig kostnad att betala ränta för pengar du egentligen inte behövde låna och därför ska du försöka låna exakt så mycket du verkligen behöver.

Ett bra alternativ för att få billigaste möjliga ränta i just detta avseende att låna lagom belopp, är att ansöka om en kontokredit online som du kan använda flexibelt. Har du en kontokredit innebär det att du ansöker om ett belopp att förfoga över men du betalar bara ränta för det belopp du faktiskt har utnyttjat från månad till månad.

Kreditkonton online är den låneformen som ökar mest i populäritet sedan en tid tillbaka. Det är sannolikt att en kombination av ändrade lagar och regler för snabblån kommer att träda i kraft framöver och att människor i största allmänhet blir mer medvetna.
Om du är medveten om att du kanske behöver en mer flexibel lånelösning än ett vanligt lån med ett förutbestämt lånebelopp, kan kreditkonto online vara den perfekta lösningen för dig.

Söker du ett mindre lån på kort sikt med upp till 30 dagars återbetalningstid, går det faktiskt till och med att låna helt räntefritt. Detta är en möjlighet som ganska få känner till. Kanske är det för att det verkar för bra för att vara sant som människor inte ens bryr sig om att ta reda på mer om räntefria lån. Sanningen är den att det inte finns några hakar med den här sortens lån utan avgifter och ränta. Det är istället ett sätt för företagen att marknadsföra sig, i hopp om att du kanske kommer tillbaka vid senare tillfälle och lånar pengar igen fast då med räntekostnader.

Oavsett ränta är det alltid obligatoriskt att amortera på sina snabblån. I detta avseende kallar vi alla lån som inte är kopplade till bostadsköp med bostaden som säkerhet, för snabblån. Det finns olika amorteringsmodeller och vilken sorts amortering ditt lån har kommer både att påverka din månadsinbetalning men också lånets totala löptid m.m. Även den totala räntekostnaden för hela lånets löptid, påverkas av vilken amorteringsmodell du har. Självklart påverkas lånets kostnader också av hur lång återbetalningstid du väljer på ditt lån.

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar