Låna trots många tidigare skulder och anmärkningar

Låna trots stora skulder Låna trots stora skulder
Tillhör du dem som har svårt att få lån på grund av många tidigare skulder eller stora skulder som du vill samla ihop till ett enda billigare lån?

Oavsett om du vill ta ännu ett lån eller samla ihop dina tidigare lån för att lätta på betalningsbördan varje månad, så finns det ofta hopp om att kunna skaffa en bättre ekonomisk situation.

Det finns till och med lån för personer med skuld hos Kronofogden även om de är ganska svåra att bli godkänd för. Däremot är det inte några större problem att hitta lån för personer med betalningsanmärkningar om de inte är allt för färska eller för många. Att låna med anmärkning är enklare om du ansöker om mindre lån på upp till 30000 kr eller ännu lägre summor men du kan förstås ta flera lån samtidigt om du absolut måste.
 

Låna utan kreditupplysning genom UC

Bara det faktum att en långivare inte använder UC för sina kreditupplysningar, behöver inte betyda att du automatiskt kan få dem om du har stora skulder. Däremot har lån utan UC en tendens att ha lite högre toleransnivå när det gäller kreditvärdighet.

Även i andra kreditupplysningar som inte är genom UC, kommer ditt underskott av kapital att synas. Det är alltså vad du betalade i räntor ditt senaste deklarationsår. Genom den informationen kan kreditföretaget bilda sig en uppfattning hur skuldsatt du i form av hur mycket ränta du betalat men de kan inte se summan av dina lån och krediter.

Undrar du över vad som syns i en kreditupplysning, kan det vara bra att läsa lite om det innan du ansöker om lån oavsett om det är med UC eller utan UC eftersom alla lån och krediter ändå genererar en upplysning hos något kreditupplysningsföretag.
 

Ingenting är omöjligt.... eller?

Om du har stor skuldbörda i förhållande till din betalningsförmåga och därtill inte har skött dina tidigare lån och krediter, kan det bli svårt att få ett lån. Du behöver rikta in dig på att söka enkla snabblån som inte har några krav på hög kreditvärdighet och en prickfri kredithistorik.

De mest toleranta långivarna är de lån som både är utan UC och med möjlighet till lån trots betalningsanmärkningar. De är också den typen av lån som du förmodligen får räkna med att betala lite högre ränta hos, eftersom de kreditföretagen tar en högre risk.
Detta är priset du får betala för din dåliga kreditvärdighet och tyvärr är det alltid så att ju sämre kreditvärdighet du har, desto dyrare lån finns som tillgängliga alternativ för dig.

Att ta sig ur skuldfällan och skaffa bättre kreditvärdighet är fullt möjligt men det tar oftast lite tid. Har du bråttom med att skaffa pengar snabbt kanske du inte har några andra alternativ än att ansöka om ett snabblån utan UC kontroll för att sedan koncentrera dig på att få ordning på pengarna.

Du ska förstås försöka undvika betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden så länge det bara går och om din enda utväg är ett snabblån för att betala dina räkningar så låt gå. Var dock noga med att ta tag i din situation direkt och få ordning på ekonomin snabbt så du inte hamnar i en ännu sämre sits än innan du tog lånet.

Tänk också på att det finns andra kreativa sätt att skaffa pengar lagligt på. Att skaffa mer pengar för att lösa skulder eller undvika fler lån, är alltid det du måste försöka göra om du märker att skuldfällan flåsar dig i nacken. Kanske tillhör du också dem som sett avskräckande exempel på TV om människor som hamnat i skuldfällan och sedan även tappat förmågan att själva ta sig ur den. Där vill du INTE vara!

Här kan du läsa mer om vad du själv kan göra för att ta dig ur skuldfällan och komma på fötter igen när det gäller hushållsekonomi. Det viktigaste är att ta hand om den tråkiga situationen innan det är för sent. Ibland kan man kanske undra om det går att låna sig ur skuldfällan och det gör det faktiskt om man tar tag i situationen innan det gått för långt. Det brukar kallas för skuldfinansiering och har löst situationen för många människor utan några värre eftergifter än ett enda nytt lån som oftast är billigare än alla de lån de hade tidigare.

Att ansöka om lån för skuldfinansiering är inte svårt och du kan enkelt gör det själv via nätet. Detta är ett mycket vanligt sätt att ta sig ur en dålig ekonomisk sits, även om metoden även används av personer som inte har dålig ekonomi utan de gör det bara för att spara ännu mer pengar på lägre räntor och bättre villkor i det stora hela.

Ingenting är omöjligt brukar man ju lite klämkäckt uttrycka sig men ibland är det faktiskt omöjligt att få lån. Det kan handla om att du är mycket hårt överskuldsatt, har skulder hos Kronofogden och många betalningsanmärkningar. I de här situationerna kan du möjligen bli godkänd för lån om du har en bostad att sätta som säkerhet för lånet men i övrigt kommer det att vara mycket svårt att få ett lån.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar