Hitta kraft och motivation för att få bra ekonomi

Är du trött och orkeslös med anledning av dålig ekonomi? Många som haft för lite pengar än de själva skulle önska, lider av problem med hälsa, ork och kraftlöshet.

Kanske du inte ens förknippat en långvarig trötthet med din hushållsekonomi men faktum är att forskning visar att det finns ett samband mellan dålig ekonomi och psykisk ohälsa.

Så här laddar du för att ta tag i din situation för att skaffa mer pengar och bättre ekonomi. Oavsett hur din ekonomi ser ut i dagsläget, går det alltid att förbättra den. Utgångsläget avgör bara hur snabbt du når dina finansiella mål!
 

Förlora dig i dina drömmar en stund

Genom att tänka på alla saker du skulle kunna göra om du hade mer pengar, går det lätt att snabbt hamna i en ond spiral av hopplösa tankar kring omöjligheten att uppnå det. Fokusera istället på att hålla kvar de positiva tankarna om vad du vill göra med dina pengar.
Ingenting är omöjligt!

Vad drömmer du om att göra när du har fått bättre ekonomi?
Vad drömmer du om att göra när du har fått bättre ekonomi?

Att hitta kraft och motivation att kämpa för att få bra ekonomi, kan kännas omöjligt om du låter dina tankar cirkulera kring negativa saker. Försök istället tänka på vad du ska göra med dina pengar när du lyckats med att få bra ekonomi.
Det är inget fel med att hålla drömmar vid liv!
 

Dags att sätta igång och planera för HUR

Hur du ska ordna en stabil privatekonomi, är individuellt beroende på hur den ser ut i dagsläget.

Om du är utan jobb och inkomster, gäller det att fixa ett arbete så snabbt som möjligt. Om du kan och har de fysiska förutsättningarna, kan du ha så många jobb du vill samtidigt så att ha både ett heltidsjobb och en extrainkomst kan vara en bra raketstart på ditt nya rika liv.

Om du nyss blivit av med jobbet, kan det finnas möjlighet till ekonomisk ersättning om du har haft en regelbunden inkomst under en längre period. Att se om du uppfyller kraven för a-kassa är något du bör ta tag i direkt, utan att vänta.

Att skaffa mer pengar snabbt är också ett sätt att försöka rädda akuta situationer som kanske redan har uppstått i din ekonomi. Genom att skaffa pengar snabbt utan att ta ett lån, kan du kanske betala av lite gamla småskulder och krediter för att på så sätt få mer pengar över.

Genom att göra allt du kan för att få ordning på din ekonomi, kommer du att se hur din bästa plan ser ut för att kunna få mer pengar i framtiden. Någonstans måste man börja och många tycker att det är till stor hjälp att börja med att ta tag i situationen genom att göra en enkel buget. Genom det, kan du lätt se hur mycket pengar du behöver få in varje månad för att leva det liv du drömmer om.

Tröskeln att sätta sig ner och samla ihop alla räkningar och se över hela situationen, kan ofta kännas väldigt hög men det är väldigt mycket lättare att hitta motivation när man kan se en konkret planering.
 

Ekonomisk sanering på egen hand

Att städa upp och sanera sin ekonomi på egen hand, är ofta lättare än många tror. Även de som bara av ren slentrian, låtit tiden gå och ekonomin bli sämre kommer att märka hur skönt det är att återta kontrollen över privatekonomin.
Även om dina kalkyler inte visar på det du drömt om, kommer det underlätta väldigt mycket att själv ha egen makt och kontroll över det hela.

Om du skaffar dig kontrollen över din ekonomi, är det lättare att göra medvetna val när du hanterar dina pengar framöver.

Om du har mycket skulder sedan tidigare och kanske till och med har hamnat i en skuldfälla, behöver du antagligen vidta mer drastiska åtgärder. Har du ett rimligt antal lån som du fortfarande klarar av att betala men som du önskar vore billigare, har du ett ypperligt tillfälle att sanera dina lån med hjälp av egen skuldfinansiering.
Om du inte själv lyckas räkna ut hur och vad du behöver göra för att på snabbast möjliga sätt få mer pengar över, kan du söka efter kostnadsfri ekonomisk rådgivning genom din kommun som du bor i.

Är du redo att ta tag i din situation för att få bättre ekonomi, är det bara att sätta igång och oavsett om det krävs ett skuldsaneringslån för att komma på fötter igen så kommer du snart att känna hopp.
Är du i en riktigt ond sprial av lån och skulder som du inte klarar av att betala, är det dessutom ganska bråttom att få ordning på ekonomin. Det måste göras både genom kortsiktiga lösningar och mer långsiktigt hållbara lösningar.
 

Lös akut kris med ett snabblån om det behövs

Har du akut kris i form av brist på tillgängliga pengar eller kontanter på fickan, kanske du ändå måste lösa det akuta läget genom att ta ett snabblån online.
Ett lån är trots allt bätte än att få betalningsanmärkningar och kanske till och med hamna hos Kronofogdemyndigheten. Om det handlar om att lösa ett akut behov av lån så passar ofta snabblån utan UC kontroll bra, eftersom de normalt sett har lite högre toleransnivå när det gäller låg kreditvärdighet.

Har du låg eller dålig kreditvärdighet får du alltid räkna med att få lite sämre ränta än om du tar ett stort lån hos din vanliga bank. Men å andra sidan kommer du knappast att bli godkänd för ett av de större och billigaren lånen om du har för dålig kreditscoring.

Vill du ändå testa genom att ta ett stort lån för att lösa gamla lån och krediter så är det ett mycket bra steg att ta när det handlar om att skaffa sig bättre ekonomi. Det är ett mycket vanligt förfarande att göra så och det hjälper många att spara flera tusenlappar per månad i jämförelse med vad de hade i månatliga lånekostnader tidigare.
 

Bli skuldfri snabbt är alltid bäst

Att bli skuldfri snabbt är alltid bäst eftersom räntan bara är onödiga kostnader och pengar du ska ha för att förverkliga dina drömmar istället. Men se upp för att bli allt för entusiastisk när det gäller löptid (återbetalningstid).

Att ta lånet på lite längre tid än du tror att du behöver är alltid bäst eftersom du har all rätt att göra extra amorteringar när din ekonomi tillåter det. Om du gör motsatsen och gör en återbetalningsplan med för små marginaler kan den minsta lilla oförutsedda händelsen göra att hela din plan faller.

Att ta sig vatten över huvudet i form av för tajt avbetalningsplan, är inget du tjänar på. Om du istället betalar in extra amorteringar på ditt lån lite då och då som kommer effekten på räntan att bli densamma som om du tog ett mer kortfristigt lån.
 

Kämpa på vägen mot ekonomisk frihet

Ekonomisk frihet behöver inte alls innebära att du ska sikta på att bli miljonär. Det innebär bara det enkla faktum att du har mer pengar över för att göra sådant som du vill eller köpa sådand du kanske inte haft råd med tidigare.

Målet att få lite mer ekonomisk frihet, ska vara det som driver dig både att orka ta tag i situationen men framförallt att orka vidmakthålla en disciplinerad budget. Belöningen kommer att vara stor och känslan av att ha bra ekonomi är helt fantastisk, ställ in siktet på den!
 

Ekonomisk frihet
Ekonomisk frihet

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar